שאלת היום שלי....

שמופית

New member
שאלת היום שלי....

לפי איזה קריטריונים החלטתם על מקום המגורים המשותף שלכם ? האם קירבה לאחד ההורים, קירבה למקום העבודה/לימודים, עלות זולה לקניית בית או שיקול אחר ?

אנחנו עברנו תהליך ארוך, בתחילתו...

חיפשנו משהו ששנינו רוצים - בית פרטי (רצון שלי) במרכז (רצון של לבנת). כשהבנו שזה לא ממש בתקציב שלנו, התחלנו להתרחק מעט מהמרכז (להצפין), ולבסוף הבנו שעוד חזון למועד, ויבוא יום (במהרה בימינו, אמן) ויהיה לנו בית פרטי שנבנה לפי רצוננו ולפי מאוויינו. לכן, החלטנו לפתוח באופציה הזולה שעונה על קריטריונים נוספים שלנו - דירה חדשה; מיקום מרכזי, יחסית; קירבה לעבודה, יחסית; באמצע בין שני ההורים; אבל השיקול הראשון היה כלכלי. תוכנית החומש היא לסגור משכנתא קטנה, יחסית, בזמן קצר, לחסוך תוך כדי כך כסף, ולאחר כמה שנים לא רב (כנראה, עם בוא הילד השני) להתקדם עם הנכס שבידינו ועם מה שחסכנו לשלב הבא (האחרון?!). וואו, יצא קצת ארוך, אבל נראה שזה הכיוון הנכון עבורנו. ארנון

אופה3

New member
אצלנו היו הרבה קריטריונים אבל הכלכל

הכלכלי היה הראשון שבינהם, אז ככה באמת רצינו בית ליד ההורים שלו, וגם ליד המשפחה שלי, אם מסתכלים על זה, אז מאחורי, דודה שלי, מקדימה, אחותו. מצד ימין, ההורים שלו, ומאחרי ההורים שלו, עוד דוד שלי, ואלק עכשיו שאני מסתכלת על זה ככה, זה יוצא קרוב, זאת אומרת ההבדלים ביני לבין אלה שציינתי, הם עניין של שלוש עד ארבע דקות נסיעה. העבודה שלי היא בכפר סבא, במרחק שבע דקות נסיעה מהבית, וזה גם חשוב, כי אני יוצאת לעבוד מוקדם בסביבות שש בבוקר. וגם הבית שקניתי נחשב זול יחסית, 70 מ"ר בבית טרומי, בסך 100,000$ אז אני חושבת שזה סביר, אבל הרוב היה השיקול הכלכלי שיהיה לך כל טוב, ושבוע טוב

אצלנו ...

לירון במקור משדרות ואני מראשון , לירון מאז ומתמיד אמר שאחרי שהוא יתחתן הוא יעבור למרכז, כי בשדרות אין חיים , ואני תמיד אמרתי שאני נשארת בראשון , והיה לי חשוב להיות ליד ההורים וגם ליד העבודה, אז אכן חיפשנו בראשון , משהו לא יקר- למרות שזה קצת קשה, אבל גם חיפשנו דירה להרבה שנים. אז יצא שאני גרה במרחק 10 דקות הליכה מהרוים ומהעבודה שלי , וללירון יש מרחק של כחצי שעה עד הבסיס.

jess ועוד

New member
אנחנו בהתחלה חיפשנו

באזור שבו השכרנו (רמת גן) שהוא די מרכזי אבל לא תל אביב אבל ראינו שאנחנו לא מוצאים משהו שמתאים לכיס חיפשנו בחולון (מודה אני משם...) ומצאנו משהו בתקציב שלנו דירה יפה של 4 חדרים (100 מ"ר) מושקעת אז התפשרנו...

אתי@

New member
הקריטריונים שלנו...

(קנינו בחולון) 1. קירבה לתל אביב (כדי להחזיק אוטו אחד), אבל מחוץ לתל אביב (בגלל הפקקים). 2. קירבה ללימודים. 3. קירבה להורים. 4. מחיר (למרות שחולון לא זולה בכלל). 5. קירבה לחברים. 6. עיר מרכזית ונוחה שהכל בה קרוב ובהישג יד.

הילית*

New member
כרגע אנחנו גרים אמנם בשכירות

אבל, כנראה שגם נקנה באיזור. השיקולים הם בעיקר קרבה לעבודה של בעלולי (יש לזה חשיבות גבוהה מבחינתנו) וכן קרבה להורים (לפחות לזוג אחד)- קרבה יותר להורים שלי אנחנו מודעים לזה שיכולנו לקנות בית בעלות הרבה יותר נמוכה במרחק יותר גדול אבל כרגע בגלל השיקולים שהזכרתי זו בכלל לא אופציה.

Ronnie*

New member
אנחנו הגענו במקרה...

לפני שנתיים, כשעברנו לגור ביחד וחיפשנו דירה להשכרה, רצינו מקום מרכזי שיהיה קרוב לעבודה של שנינו. חיפשנו ברמת גן ובגבעתיים, אבל הגענו במקרה לרמת השרון, וזה נורא מצא חן בעינינו... אז עכשיו קנינו שם, למרות המחירים הגבוהים מאוד (כמובן, לא יכולנו להרשות לעצמנו דירה חדשה, אבל שיפצנו קצת. וגם קנינו שלושה חדרים ולא ארבעה). כולם אומרים שכדאי לנו לגור ליד ההורים, שזה יהיה יותר נוח כשיהיו ילדים... אבל לעבור תמיד אפשר, ובינתיים כיף לי ונוח לי...

יעלי2

New member
Ronnie* באיזה איזור ברמה"ש

אני גדלתי ברמה"ש כל חיי וכרגע אנחנו גרים בשכירות שנתיים בחולון. אשמח לדעת במסר באיזה רחוב או איזור בכמה קניתם, והכי חשוב מתי. אנחנו נשמח לשקול את האופציה אם היא ריאלית. (מטר מאמא ואבא שלי, ומהעבודה) ובכלל. תודה יעלי2

dorlim

New member
ואנחנו

מקום צעיר שניתן יהיה לגדל בו ילדים בכיף, מקום שלא יגביל אותנו מבחינת אפשרויות התעסוקה ושאפשר יהיה להסתדר בו באוטו אחד וכמובן שנוכל לעמוד בהתחייבויות הכלכליות הכרוכות בו

שמופית

New member
האמת היא שאני תמיד ידעתי

שאני רוצה להמשיך לגור במושב שבו גדלתי ולבנות בית במשק, ליד אמא שלי. למזלי לתמיר לא היתה שום התנגדות ולהיפך, הוא כבר יודע שנוכל להיעזר באמא שלי ובאחותי המון כשיגיעו הילדים. מה גם שאנחנו נמצאים במרחק של 5 דקות נסיעה מתחנת רכבת ותוך 20 דקות הוא בעבודה בת"א... וחוץ מזה - עלות הבניה מסתמנת כסכום מצחיק למדי, שזה בין השיקולים המהותיים ביותר.

אלונהב

New member
אצנלו השיקול היה בעיקר כלכלי

ובאמת נחתה עלינו האפשרות לקנות בית בן 65 מ"ר בתשלומים (אל תצחקו, זה באמת ככה)- הביתה היה שייך בצוקה הזו: חצי של אבא של אבי וחצי של אחיו הגדול (הם קנו אותו יחד בצעירותו לשם השקעה), אנחנו לקחנו הלוואות מהבנקים על מנת לשלם לאחיו (סביב 47K$), ואנחנו נשלם אח"כ לאבא שלו (ניקח עוד הלוואה או משהו בסגנון). ובעיקרון השיקולים הם: הקרבה למקום העבודה, עד כמה שאפשר, וללימודים , לגבי הקרב להורים- אמא שלי גרה בצפון , כך שזה לא כ"כ מתאפשר, ולגור קרוב מדי לאמא שלו- לא כ"כ משמח אותי

fila

New member
....

אצלנו לא היתה כ"כ שאלה כזאת, לא התכוונתי מלכתחילה לגור ליד משפחתו ומה גם שאבא שלי נתן לי בית סמוך לביתם במושב כך שזה לא עלה לי כלום

סיגל2

New member
אצלנו השיקול העיקרי לפחות מצידי

אפשרות הגעה נוחה עד כמה שאפשר למקום העבודה כשבמחשבה היה לגור בתל אביב, אך מצאנו דירה מקסימה בקריית אונו שנכנסה לנו לתקציב מבחינת מחיר והנוחות לעבודה היא אולי לא כל כך גדולה אך גם לא קשה במיוחד. היות והסביבה היא טובה ויפה היה לנו חבל לוותר עליה וחטפנו אותה ברגע שראינו אותה.

למעלה