שאלת היום
אוכל מסורתי לאחרי הצום

אתי@

New member
שאלת היום../images/Emo13.gif אוכל מסורתי לאחרי הצום

יש אצלכם דבר כזה? משהו שנהוג לאכול כששוברים את הצום... אצלנו אין שום דבר מיוחד (סתם קפה עם עוגיות). אבל במשפחה של הבעלוש יש מגוון מאכלים פרסיים שחובה לאכול/לשתות: (אני מבקשת מראש, לא לצחוק על השמות
) 1. תוחמה שרבטי - מן משקה מי ורדים עם גרגרים מפרח כלשהו. 2. פלודה שירזי - מי ורדים עם איטריות. 3. תפוחים מבושלים בסוכר. יאמי
רק בשביל זה שוה לצום

ayush

New member
אוכל מסורתי...

אצל ההורים שלי ( או יותר נכון סבתא שלי) היה נהוג לשתות לימונדה טרייה ופרוסת עוגת דבש שהיתה מכינה ורק אח"כ יושבים לאכול אוכל רגיל. היום, כשאנחנו יותר קרובים (פיסית) להורים של תומר יש מנהגים אחרים...( גם אמא שלו פרסית.. לכן אני מכירה את השמות,אתי..) האמת שאני בד"כ מתה על הבישולים של חמותי אבל ביום כיפור זה פשוט נורא.. "חובה" לאכול לפני מרק עוף עם עוף מכובס (שזה המאכל השנוא עליי..) ואחרי הצום חובה לשתות תה.. אל תשאלו מה עושים לי כשאני מסרבת בתוקף !

אתי@

New member
מוכר ../images/Emo6.gif גם אצלם חובה לשתות תה

ואח"כ מרק עוף (דווקא טעים ומתובל!) ואם אני מסרבת... אוי ואבוי לי. אבל האמת היא שזה עוזר לשבור את הצום בלי תקלות. אתמול היינו בבית אחרי הצום ושתיתי חצי כוס נס קפה שכמעט גרמה לי להקיא
אני בטוחה שאם הייתי שותה תה (איכס) או מרק עוף הייתי מרגישה יותר טוב. וגם המשקאות האחרים שציינתי מאוד עוזרים להקל על התחושה האיכסית של אחרי הצום.

אתי@

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo13.gif../images/Emo98.gif../images/Emo151.gif

שוה הקפצה, לא

נופר30

New member
אצלנו

תמיד תמיד תה עם עוגת דבש מייד ביציאת הצום ( ואני שונאת עוגות דבש ) וכעבור חצי שעה ארוחת ערב שתמיד הורכבה ממרק עוף צח ומנה עיקרית אבל מאחר וכבר שנים שאני לא צמה נשכחו המנהגים האלה פה

dorlim

New member
בטח... ../images/Emo6.gif

אצלי בצד אחד נהוג שמייד אחרי הצום אוכלים חלה עם שמן זית וזעתר (הטענה היא שזה מונע כאבי בטן) בצד השני יש עוגיות שמרים ומי ורדים ממולאות בשקדים/אגוזים/צימוקים וכו´ שמלוות את התה אצל דורון זה מרק עם קניידלך

אתי@

New member
אז אולי את יכולה להסביר לי מה הקטע

עם המי ורדים האלו

kisses

New member
אצלינו אין משהוא מיוחד בהתחלה

שותים קפה עם איזה עוגיה או שתיים ואחר כך לאחר שנרגעים אוכלים ארוחה יותר מלאה שכוללת מרק צח, תפוחי אדמה, עוף וכו´ ....

שמופית

New member
מכיוון שאצלי בצד אף אחד לא צם,

שאלתי באמת את תמיר אם נהוג לאכול אצלהם משהו מיוחד אחרי הצום, והוא אמר שלא.... אחרי שהצום נגמר, הוא שתה קצת מים וקצת קולה והלכנו לאכול פיצה האט

rinutza

New member
גם אצלנו זה בד"כ מתחיל בתה ועוגת

דבש ואח"כ - בד"כ מה שהיה לארוחה מפסקת - או יותר נכון מה שהתחשק לאמא שלי לבשל - לא משהו קבוע.

fila

New member
......................./images/Emo75.gif........

אצלנו פותחים את הצום עם תה/קפה/לימונדה ומלא עוגיות דבש של מרוקאים וטריפוליטאים שגם להם יש שמות מוזרים, אני לא יודעת את כולם אבל יש: יויו,מכרות,פזואלוס,שבקייה וגם כאלה סיגרים עם מילוי שקדים.... מאוד מתוק ! אחרי איזה שעה וחצי אנחנו אוכלים עוף בגריל,סלט ואבא שלי אוכל "מפרום". אתמול היה לי ממש רע אחרי הצום וגם לקראת הסוף שלו, בעקרון צמתי אבל לקחתי שני כדורים שהייתי חייבת לקחת רק עם מעט מיים וכנראה שלא היתה להם השפעה כ"כ בגלל הצום

shelycat

New member
..............

אצלנו בבית לא צמים. אבל עמית צם כל שנה והשנה החלטתי לראשונה בחיי לצום כשהטיעון המנצח הוא: "גם אני יכולה לעשות דברים טיפשיים, למה רק לעמית מותר?" בכל מקרה צמתי ובכלל לא היה קשה. מה שכן במוצאי כל יום כיפור יש נוהג במשפחה של עמית שכולם מתאספים (כולל כל אלה שלא צמים)אצל דודה של אבא שלו (עד לפני שנה זה היה אצל סבא של אבא שלו) ויחד אוכלים ארוחה קלה לשבירת הצום עם כל מיני דברים טעימים ולא כבדים מידי.

למעלה