שאלת היפוכים

טולילול

New member
שאלת היפוכים

בני בן שישה חודשים. היתה תקופה שהתהפך מבטן לגב, כנראה עקב איבוד שיווי משקל. כרגע לא מהתהפך בכלל מבטן לגב. כששוכב על הגב מסתובב לשני הצדדים ומרים את עצמ (ראש ורגליים)ו ואם אני טיפה עוזרת הוא כבר משלים היפוך לבטן (ואפילו משחרר את היד). הוא לא משחק בכלל עם הרגליים שלו ואם אני מושיטה לו אותן הוא מגלה התעניינות חלקית בלבד. כשהוא על הבטן הוא מושיט יד לחפצים, מייצב עצמו יפה על יד אחת כשמתעסק עם צעצוע ביד שניה. מבלבד זאת מושיט ידיים לכל דבר, מעביר צעצעוע מיד ליד. האם יש סיבה לדאגה? אני עושה לו את כל התרגילים המומלצים אבל אני לא רואה בנתיים שיפור.

ענתPT

New member
אין סיבה לדאגה

על פי דיווחך מתפקד יפה. טווח הנורמה רחב ואין "חובה" להתגלגל בגיל זה. יתכן מאוד שהתגלגל בעבר בעקבות חוסר יציבות וכיום יציב ומעביר משקל טוב על הבטן- כך שאינו "נופל" לגלגול. נסי בכל פעם שאת משיכה אותו להניח אותו על הצד, כך שבעצמו יתגלגל לבטן/גב. וכשאת מרימה אותו הרימי גם כן ממנח שכיבה צד/בטן- ז"א קיראי לו והושיטי לו יד כך שיביא את היד הרחוקה לכיוון הגלגול, כם הזמן הרחיקי מעט את ידך כך שהוא יצתרך להביא את ידו יותר ויותר לכיוון הסיבוב. בהצלחה. ענת ל. פיזיותרפיסטית התפתחותית.

התהפכות - בן חצי שנה

שלום טולילול, לפי התיאור שלך, כרגע בנך אינו מתהפך באופן עצמאי (מהבטן לגב או מהגב לבטן). סיבה לדאגה? ממש לא. עם זאת, בינתיים הוא "תקוע" בלי אפשרות ממשית להתנועע במרחב. סביר שבמוקדם או במאוחר זו תהיה תחושה פחות נוחה עבורו, ותרגול נכון כן אמור לעזור ולקדם. אני מצרפת לך מאמר על התהפכות, שמכיל מידע וגם תרגילים. אני לא יודעת אילו מהתרגילים ניסית עד עכשיו ואילו לא... אם תהיינה שאלות, אשמח לענות.

למעלה