שאלת הכהנים......

שאלת הכהנים......

יש לי שאלה כבת למשפחת כהנים: אני עובדת אצל עורכי דין בחיפה בעיר התחתית והבניין בו אנחנו שוכנים יושב בין שני בתי קברות נוצריים וככהנת ובת כהנים אסור לי להיות בססביבת בתי קברות מה לעשות? מצד אחד זה הפן הדתי ומצד שני הפן של ההבטלה מכה בדלת

פרומה ק

New member
בתי קברות הם מגודרים

אני חושבת שכוהנים לא נכנסים לבתי קברות, אבל אם הם צריכים להגיע לבתי קברות הם מחכים מחוץ לגדר, אז אם מותר להם להיות מחוץ לגדר, והמקום שאת נמצאת בו הוא מחוץ לגדר, אני לא רואה שום בעיה. אני מוכנה לבדוק את הענין בשבילך, או להמליץ לך לגשת לביה"כ ולשאול את הרב, בשבת.

אשמש מאוד פרומה לעזרתך

בית הקברות מובדל ממני בגדר וקיר חיצוני של הבנין בו אני עובדת

תשובה מקומית

האם אפשר לשמוע שיש לך שאלה / התלבטות מה את עושה שם בכלל ? זורק השערה, לא מנסה לומר משהו ספציפי. איפוא כן היית רוצה להיות בעבודה שלך ? איזה סביבה היתה עושה לך ממש טוב ? שבת שלום, אמיר

רצון להיות באווירה טובה

הייתי רוצה להיות במקום עבודה עם פחות לחץ ועם פחות צעקות והרבה יותר רגיעה ושדברים נעשים בזמנם ושהבוסים שלי לא יהיו לחוצים כל כך ולא יעשו שטויות שאחר כך מישהו אחר יספוג את הפשלות רק שלא יהיו צעקות כל הזמן זה הורס ומפר את השלווה שלי

פרומה ק

New member
תשובה

כמו שאמרתי אין בעיה לכהן לעבור ליד גדר של בית קברות כל עוד את מחוץ לבית הקברות. אבל לפי מה שהבנתי שהקושי הוא ביחסים ובאווירה של מקום העבודה ולא בענין ההלכתי.

למעלה