שאלת הליכה ומה עוד

hagitb1

New member
שאלת הליכה ומה עוד

ליה שלי בת שנה ושבועיים והולכת לפחות חודש ובשבועיים האחרונים היתה קפיצה בנושא ההליכה. מאז היא לרוב הולכת כמעט ולא זוחלת. אבל, היא עדיין לא יודעת להיעמד לבד. היא מתחילה ללכת ע"י כך שהיא נעמדת בעזרת משהו ואז עוזבת ידיים ומתחילה ללכת. איך הם לומדים את זה?(להיעמד לבד?) אחרי כמה זמן זה בערך קורה? בנוסף, מה אני צריכה לצפות עכשיו מבחינת מוטוריקה עדינה? היא משחילה כדורים, טבעות, פזלים בצורת עיגולים היא מתאימה יפה, נורא אוהבת לסגור פקקים (של בקבוקים בעיקר), יש לה תפיסת צבת טובה, לוחצת על כפתורים מה הלאה??? מהם המשחקים המתאימים לגיל הזה מבחינת מוטוריקה עדינה. רוב תודות, אתם עוזרים המון

ענתPT

New member
שאלת המיליון.

לא ידוע בדיוק אך התינוקות יודעים לבצע את הפעילויות המוטוריות גם ללא הדגמה/ הדרכה ועוד. הקטנה מתאורך מפותחת יפה מאוד וזה עניין של זמן עד שתקום לבד ותלך. בפועל בד"כ התנועה היא מעמידת ארבע לעמידת "כובסת"- כפות רגליים על הרצפה, ברכיים מכופפות וידיים נשענות על רצפה. מכאן ניתוק הידיים וקימה לעמידה. בדקי אם מכירה את המנך של הכובסת, ואם לא נסי לשחק איתה בלשבת לקום או משחק חלקים כשהיא מרימה כל פעם חלק מהרצפה כשאת נותנת לה יד או תומכת בה בחולצה על פי הצורך. גם תפקודי ידייה על פי תיאורך טובים לגיל, הייתי מאפשרת לה כיום משחקים של התאמת צורה לפתח ומשחקים שדורשים הפעלת שתי ידיים- הפרדת וחיבור חלקים. ענת ל. פיזיותרפיסטית התפתחותית.

גיורי לעמידה ללא תמיכה

אצלי בחדר העבודה יש ווים שתלויים מהתקרה ומשמשים בין השאר לתליית ערסלים. אני מנצלת אותם לתליית צעצועים בחוט מהתקרה. הצעצועים נמצאים בגובה שאליו יגיע הילד רק אם יעמוד אך מצד שני אין על מה להישען בדרך. נסי לתלות צעצוע במקום בו אין תמיכה וראי מה קורה?

hagitb1

New member
יש לי עדכון בנושא

אתמול בבוקר הייתי עם ליה במשחקיה והיא נעמדה שם לבד. זה קרה פעם ראשונה ויחידה בינתיים. מהכרותי עם הבת שלי, עוד כמה ימים או שבוע זה יחזור. בנוסף היא התחילה גם להתכופף לבד, כלמור במהלך הליכה היא מתכופפת להרים משהו מהרצפה ונעמדת בחזרה לבד וממשיכה ללכת. תודה לכן על התשובות

למעלה