+++
קודם כל, אני חייב לציין שאם מצאת מכשיר שעונה על צרכיך והוא מושלם בשבילך, אשריך. ככה צריך. ללכת לפי הצרכים האישיים ולא לפי מפרטים וביקורות. אין לי ספק שעבורך E61 מתאים יותר מטראו. עבורי, לעומת זאת, ממש לא. אני חייב תוכנות צד ג'. אני רוצה תוכנה שתשמור לי סיסמאות; תוכנה שתחזיק רשימות ודטה-בייסים; תוכנות להתחברות עם Telnet, RDP, VNC, SSH וכו'; תוכנות ניווט שטח ועיר; מחשבונים יעודיים ומשונים ועוד. אבל הכי חשוב זה המבחר. אם אני לא מרוצה מאיך שהממשק הראשי נראה, אני יכול להתקין אחד מתוך הלונצ'רים הקיימים ולשים לו סקין. אם אני לא מרוצה לגמרי מתוכנת הדואר, יש חלופות רבות. כנ"ל לגבי תוכנות ה PIM וכמעט כל תוכנה. כמעט תמיד יש אופציה שתיתן לי את מה שהכי קרוב לאיך שאני רוצה שהמכשיר יעבוד. אלו היתרונות הגדולים בתוכנות צד ג': מבחר התוספות והשדרוגים לתוכנות המובנות וכמות האופציות והאפשרויות לבחור בדיוק את מה שמתאים. מאגר התוכנות של סימביאן הולך וגדל. אני מתאר לעצמי שעוד לא מעט הוא יגיע למימדים שיאפשרו את הבחירה וההתאמה של המכשיר, כמו שנותנות פאלם ו WM. עד אז, מבחינתי לפחות, היעדר תוכנות צד ג' הוא חסרון.