שאלת המליון דולר.

ai27

Well-known member
האם כל אישה בפנימיותה בנויה להיות אמא?
רוז פיזם היא לא היחידה שתפקדה באופן גרוע,
אז לא.
אבל זה נדיר יחסית.

היום יש בעולם המערבי לחץ חברתי חזק לכיוון מניעת ילודה, והשפלה מיזוגנית של נשים שהן לא "סופר-גירל".
זה מכוער הרבה יותר מלחץ סביר והגיוני לעשות עוד ילד.
בסופו של דבר - אם זה חשוב למשפחה לפני הלידה, הם יכולים לתרום את חלקם אחריה,
הילדים לא יפגעו אלא להפך.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
כנראה שאני במיעוט.
לדעתי בכול נקבה יש אמא.
ולא רק בכול אשה.
ראתי דוגמא טובה אצל הכלבה שלי.
הבת הביאה גור חתול פצוע והכלבה טיפלה בו כאמא
ולא נתנה לטבע לשנות את אימהות שלה.

ai27

Well-known member
כנראה שאני במיעוט.
לדעתי בכול נקבה יש אמא.
ולא רק בכול אשה.
ראתי דוגמא טובה אצל הכלבה שלי.
הבת הביאה גור חתול פצוע והכלבה טיפלה בו כאמא
ולא נתנה לטבע לשנות את אימהות שלה.
אני דווקא מסכים איתך (למעט חריגות נדירות - בעלות הפרעה נפשית).
נראה שהארינגטון גם מסכים.

יש כאלה שחשבו שלורליי גילמור הייתה אימא נהדרת, למרות שלדעתי היא הייתה נוראית.
אבל ממש מופרך לטעון שהיא "לא ראוייה להיות אמא",
כשבפועל הבעיה העיקרית הייתה העדר תא משפחתי מאוזן:
העדר אב נוכח,
או לחלופין - העדר שיתוף הפעולה עם הסבים שהשתוקקו לסייע.

נערך לאחרונה ב:

אפרת10512

Well-known member
לא כל אישה בנויה להיות אמא. אני מעריכה את הנשים שמבחירה מגיעות למסקנה שהן לא מסוגלות להיות אמהות ונמנעות מלהביא ילדים לעולם, לעומת נשים שמביאות ילדים והן לא בנויות לכך מהסיבות שלהן.
היו נשים במהלך ההיסטוריה שלא היו אימהוֹת, יש כיום נשים שלא רוצות להיות אימהוֹת - וכולן יכולות לחיות חיים טובים דיים גם מבלי לגדל ילדות וילדים. אני מאמינה שאם נגיע ליום שבו נחיה במציאות שבה יופסקו הלחצים לאימהוּת ושייעלמו הסטריאוטיפים כלפי נשים שאינן אימהוֹת - זה יהיה היום שבו לא רק שנשים תוכלנה לנשום לרווחה אחרת אלא גם הילדות והילדים שכן נולדו!

דיברגנט חדש

Well-known member
לא כל אישה בנויה להיות אמא. אני מעריכה את הנשים שמבחירה מגיעות למסקנה שהן לא מסוגלות להיות אמהות ונמנעות מלהביא ילדים לעולם, לעומת נשים שמביאות ילדים והן לא בנויות לכך מהסיבות שלהן.
אין לי בעיה עם זה ואני מסכים איתך, אך יש לי בעיה עם נשים שבצעירותן לא רוצות ילדים ונזכרות בגיל מאוחר יותר, הולכות לתרומת זרע ומגדלות ילד לבד בלי הרבה כוח ועם הרבה פחדים שמעבירות לילדים בשל גילם המופלג.

אפשר גם לדעת לפני, אם בא לך להרים תינוק של חברה ואת מתרגשת

אפשר גם לדעת לפני, אם בא לך להרים תינוק של חברה ואת מתרגשת מנוכחותו.
כתבתי שלא כל אחת יכולה לדעת לפני.. מהמשפט הזה אפשר להסיק שיש כאלה שיכולות ויש כאלה שלא.

קלייטון.ש

Well-known member
לא ואני נשוי לאחת כזו. היא ממשיכה מסורת משפחתית כי גם אמא שלה היתה ממש גרועה באימהות.

קלייטון.ש

Well-known member
לא אמרתי שאני נגד. שנינו היינו הורים גרועים, אם כי מוסכם על כולם שאשתי היתה אמא גרועה במיוחד. ולכן היא עשתה את הדבר הנכון ומסרה את הבת שלנו (כשהיתה בערך בת 4) למשפחה אומנת. ושם היא גדלה לתפארת ועכשיו היא אמא בעצמה. והיא אמא טובה מאד. בתור סבתא אשתי היא דווקא בסדר.
לא כל אחד יכול להיות הורה, ואם הוא מבין את זה ועושה את הדבר הנכון אז אין מה לבוא אליו או אליה בטענות.

למעלה