שאלת המרות

Shira שירה

New member
שאלת המרות

היי :)

אני מכינה עוגה לפסח ע"פ המתכון הבא [מהרשת]:

200 גרם חמאה
300 גרם שוקולד שבור לקוביות או במטבעות
6 ביצים בגודל L בטמפרטורת החדר
3/4 כוס (150 גרם) כוס סוכר

1. נשמע לכם עוגה טעימה או לא משהו משהו?
2. אני רוצה להפחית את כמות הסוכר בעוגה, נניח לחצי כוס. האם אתם חושבים שה ישפיע על המרקם שלה ויהפוך אותה לפחות יציבה [כי הרי אני מורידה חומר מוצק]?
3. רוצה גם להמיר את החמאה בשמן, באילו יחסים הייתם ממליצים להמיר?


המון המון תודה
 

bali

New member
מנהל
לפי המתכון המקורי תצא עוגה מצויינת

שוקולדית ומרוכזת. אין אפס איתה.
את הסוכר אין בעיה להפחית לחצי כוס.
את החמאה בשום אופן אי אפשר להחליף לשמן, כי אז כל המרקם שלה יתחרבש, וכשבעוגה יש כל כך מעט חומרים, הטעם שלהם וגם המרקם מאד חשובים.
אם הסיבה להחלפה היא כשרות, אפשר להחליף במרגרינה. אמנם יהיה פחות טעים (לדעתי) אבל לא ברמה היסטרית כי השוקולד יחפה על כך והמרקם שלה יישמר. חשוב להשתמש בשוקולד טוב, 60% מוצקי קקאו.
 

Shira שירה

New member
ההחלפה היא מטעמי לקטוז ובריאות..

אז גם מרגרינה היא לא ממש אופציה טובה מבחנתי..
האם יש לך מתכון אחר להציע ללא גלוטן וללא חלב? עם עדיפות גם ללא ביצים....
משימה לא פשוטה למצוא מתכון טעים ככה :/
 

bali

New member
מנהל
בהחלט בעייתי

מה גם שבפסח, בגלל שקמח מחוץ לתמונה, העוגות תמיד מבוססות על ביצים.

צר לי אבל אני לא אשת בשורה בעניין
 

bali

New member
מנהל
באמצע איפה?

זו לא עוגה שאפשר לחצות, היא מאד רכה.
אפשר קרם וניל מעל העוגה, ואז הקצפת די מיותרת.
 

bali

New member
מנהל
לגבי הציפוי - קצפת ומעט איבוק של קקאו

או קישוט באגוזים ותלתלי שוקולד.
 
למעלה