שאלת המשך לסקר של הדר

אמיקה

New member
שאלת המשך לסקר של הדר

אחים - אחיות: עד כמה אתם בקשר איתם או איזה סוג קשר יש לכם איתם(בלי שום קשר להורים או אירועים משפחתיים בכלל)? לי יש שלושה אחים בנים השניים הקטנים הם בפירוש "אחי הצעירים", הם באים אלינו חופשי, מרימים טלפונים ו"קופצים" מתי שמתחשק להם, בד"כ מבקשים משהו לאכול (בעיקר הקטנצ´יק), מדברים חופשי איתי ועם שרון על מה קורה איתם (בחורות, אוניברסיטה, עבודה ..), מנגנים, רואים כדורגל וכו´.. בקיצור : אחים - חברים כאלו, שהבית שלי מבחינתם זה פחות או יותר המשך - בגירסה צעירה יותר - של הבית "שלנו". אחי הגדול הוא גם כן - בפירוש אחי הגדול (תפקיד לכל החיים?). לא משנה שהתחתנתי, לא משנה שעזבתי את הבית מזמן, לא משנה שאני עומדת ברשות עצמי - יש איזו פינה קטנה שבה תמיד אני "אחותי הקטנה" שלו, והוא אחי הגדול והחזק והיודע הכי הטוב (וגם קצת ה"מפקח מטעם עצמו"). שרון צוחק עלי שבכל החלומות שלי (שאני מספרת לו, או שהוא מבין מתוך הדיבורים שלי) אחי הגדול הוא תמיד הדמות "המצילה"... הוא הכי פחות "חבר" שלי, במובן של חברים שווים שמתעניינים באותם דברים. להיפך - הוא ממש שונה ממני, והוא ואשתו כזוג פשוט הפוכים מאיתנו כזוג מבחינת בילויים, סוג חברים וכיו"ב

אחותי..

הבדל של 10 שנים אבל אני פשוט מתה עליה. היא כל כך רגישה וחמודה וטובה, היא תמיד מסתכלת עלי לאישור והלוואי שהיתה יותר בעלת ביטחון בעצמה, אני יודעת שאחד האנשים שהכי קשה להם מאז שהתחתנתי ונכנס מישהו חדש לתמונה , זו היא. היא תתיעץ איתי על הכל ואני נהנית לראות איך היא הופכת מילדה לנערה ועוזרת לה בכל השטויות כמו איפור ולבוש וכל מה שקשור בזה. עם אחי יש לי פחות קשר, בעיקר ויכוחים. אבל בסך הכל שנינו יודעים שאכפת לנו מאד אחד מהשני.

Hadar p

New member
אחותי../images/Emo68.gif ואחי../images/Emo150.gif

אחותי גדולה ממני בשלוש שנים וחצי אפילו כמעט 4 ואחי קטן ממני ב- 6 שנים.... עם אחותי הגדולה יש לי מערכת יחסים נפלאה! לא חושבת שיש הרבה כאלו! אנחנו ממש חברות! מדברות על הכל, בוכות על הכל, צועקות אחת על השניה שצריך, חוות דיעה על הכל! ותומכות כמובן אחת בשניה המון המון המון! זו מערכת יחסים מאד מאד מיוחדת! טוב שיש לי אותה וטב שיש לנו אחת את השניה (אפילו שהיא נסתה "לרצוח" אותי עשהייתי קטנה..... סיפור קצרצר.... ביום שהביאו אותי מבית חולים.....תינוק בת 3 ימים הכניסו אותי לעריסה וכולם ישבו בסלון ודיברו..... פתאום אחותי(ילדה בת כמעט 4) מביאה לאורחים לסלון את "הבובה החדשה" הפוכה כך שהיא מחזיקה אותי עם הרגלים למעלה והראש למטה.....................! כולם היו בשוק ופחדו להתקרב שהיא לא תפיל אותי לרצפה.....והכל כמובן נגמר בטוב.....מאז בתור ילדות ההינו כמו חתול ועכבר עם המון מריבות וקינאה והיום......היום כמו שאמרתי החברות הכי טובות והכי הכי אחת בשביל השניה.... ואחי.... אחי השבוע יהיה בן 18 והוא והוא כמו כל נער בן 18 עסוק בחיים שלו... הוא מקסים ורגיש וחתיך חבל על הזמן.....בשבילי הוא האח הקטן הוא לא כ"כ נמצא בבית כל היום הוא באימוני כדוריד או חברים או עבודה או בילויים אבל כשאני כבר רואה אותו....אז הוא אחלה! הוא מספר מעט על עצמו יותר פתוח עם רוברט בעניין בנות וכאלו נכון גם איתי הוא מדבר אבל בשבילו רוברט וגיסי הם הדמויות לדבר על בנות..... בסה"כ היחסים בין שלושנו נפלאים אני יודעת שכל אחד שיצטרך אי פעם עזרה/תמיכה/ אוזן קשבת או כל דבר משאר האחים יקבל את זה מכל הלב! שלושתנו מאד רגישים אחד לשני וקשובים!

Hadar p

New member
זה כמובן קשור לחינוך של ההורים

שלי שניהיה תמיד ביחד כמשפחה מלוכדת לכל דבר שלא יהיה!באש ובמים!

rona25

New member
אני חולה על האחיות שלי

יש לי 3 אחיות ואני בקשר טוב עם כולן בדרגה זו או אחרת - הקשר הכי טוב הוא עם אחותי הגדולה (הבכורה) שגדולה ממני ב 8 שנים... אני עוזרת לה המון עם הילדות ועם בייביסיטר (בד"כ היא מתקילה אותי מהיום להיום) ובתמורה היא מעניקה לי עצה טובה והיא בת שיחה נפלאה... היא הרבה יותר מחברה טובה בגלל שהיא מכירה אותי מגיל 0 וזה כזה יתרון! יחד עם זאת - מדי פעם יש מריבות ופיצוצים והעלבויות בין האחיות - אבל תמיד תמיד אנחנו משלימות... אנחנו כל הזמן צוחקים במשפחה שיש לנו רשת תקשורת לווינית משוכללת - מספרים בסוד משהו לאחות אחת - תוך דקות ספורות כל השאר יודעות.... (עכשיו אתן מבינות למה לקח לי הרבה זמן לספר על ההיריון ולמה כעסו עלי שסיפרתי באיחור??) אין לי אח וזה קצת חסר - אני לא יודעת איך זה ואם הפסדתי משהו... ובגלל זה גם רציתי שיהיה לי בן... נו טוב - אולי בפעם הבאה!

תוכי

New member
טוב

לי יש 2 אחים תאומים בני 13+ ואני איתם בקשר יום יומי עם אחד יותר ועם השני קצת פחות

danonit

New member
אני ואחי ../images/Emo13.gif

יש לי אח קטן ממני ב 3 שנים ואנחנו פשוט חברים, מבלים יחד, באים אחד אל השני, מבשלים יחד, יוצאים ברביעיה (אני עדי והא וחברתו) או עושים דברים רק שלושתנו (עדי אני ואחי). היתה שנה שאבא שלי היה בחו"ל ושלושתנו גרנו אצלו בדירה, הסתדרנו ממש ממש מעולה ואני חושבת שאז התגבשה החברות הטובה בין שלושתנו
זה מדהים עד כמה שבדברים מסוימים אנחנו חושבים אותו דבר ואנחנו בעצם מבינים אחד את השני כי טוב. כשצריך לקטר, אנחנו מקטרים אחד לשני, מנתחים מצבים ומדברים על דברים, כמו חברות טובות... נורא נורא עצוב לי שעדי ואח שלו ביחסים חרא (האמת, חרא זה מחמאה פה). אבל התחושה שלי זה שיחסים בין אחים יכולים להצליח יותר ולצמוח למשהו בוגר ברגע שההורים מרפים ומפסיקים להתערב. אולי בגלל זה אני ואחי חברים כל כך טובים ועדי ואח שלו כל כך לא...

שתי אחיותיי

שונות זו מזו מאוד. אחותי הגדולה- מבוגרת ממני ב-7 שנים, והיא ואני ממש דומות נפשית, אותו מזל, אותו אורח מחשבה, אנחנו חברות טובות וחולקות הרבה בינינו. רק חבל שהיא גרה כמה שעות נסיעה ממני (רמת הגולן). היא לא רק אחותי, אלא גם חברה, פסיכולוגית, חצי אמא- ועוד הרבה הרבה. היא אחד האנשים האהובים עליי ביותר בעולם כולו- ותמיד תמיד אני אהיה שם בשבילה. אחותי הבינונית- גדולה ממני ב-6 שנים, וכבר כתבתי פה עליה. היא איכשהו תמיד פוגעת, תמיד רעה, ואני ממש לא מסתדרת איתה. אבל אף אחד לא מסתדר איתה. אחרי הקטע האחרון שהיא עשתה לי בראש השנה (בעקבותיו היה בלאגן גדול במשפחה) אני לא דיברתי איתה כחודשיים, ועכשיו ראיתי אותה ביום שישי בארוע משפחתי והייתי מנומסת. היום ברור לי שהיא לא תשתנה, ושאני לעולם לא אוהב אותה או אסתדר איתה. לולא היה לנו קשר דם- מזמן הייתי מוחקת אותה מחיי. אמרתי לכן- 2 אחיות הפוכות.

אחותי ואחי

יש לי אחות מדהימה שגדולה ממני ב-6 שנים ואנחנו החברות הכי טובות, ויש לי אח בן 20 שמטבע הדברים יש איתו פחות קשר אבל בגלל שהחצי השני שלי מסתדר איתו מעולה ז הקשר מתחיל עכשיו להתחזק.

נופר30

New member
יש לי אחות אחת שגדולה ממני בחמש

שנים אנחנו חברות בלב ובנפש ( למרות שלפעמים היא מגנה עלי כמו על התינוקת שלה ) אחותי חיה בחו"ל ככה שאין לנו מפגשים יום יומיים אבל עוברות הרבה ביחד למרות הכל

פלוציקה

New member
לי יש אחות גדולה ממני ב6 שנים

ויש לנו יחסים פשוט נהדרים, אנחנו מבלות הרבה ביחד, יוצאים איתם הרבה (אני עם בעלי והיא עם בעלה)... אבל מה, פעם זה לא היה כך...כשהיינו צעירות יותר, עד לפני בערך 3-4 שנים לא הסתדרנו כלל, היה לי קשר טוב עם בעלה, איתו תמיד הסתדרתי...באיזשהו שלב התחילו אצלם בעיות "משפחתיות" והוא הלך לאיזה פורום ( אני לא בטוחה מה שמו) זה מן הרצאות בכל מיני נושאים מהחיים, עם מרצים שבאים מכל העולם ומעבירים אותם בסוף שבוע אחת (חמישי-שישי-שבת) מאז הפורום היחסים שלהם השתנו ב180 מעלות, ואז אחותי החליטה ללכת לפורום הזה גם, אחרי הפורום הייתה לנו שיחה מאוד ארוכה ומרגשת...שאחרי אנחנו פשוט החברות הכי טובות, טוב לא בדיוק אחריה, לקח לנו קצת זמן להתרגל לרעיון, אבל עכשיו אנחנו פשוט מאושרות שיש לנו אחת את השניה...

Ronnie*

New member
הפורום של לנדמרק?

אז מה, זה מומלץ? השפיע עליהם לטובה?

פלוציקה

New member
כן בדיוק, זה השם של הפורום

אני רוצה להגיד לך שאחרי ששניהם עברו את הפורום , אין זוג יותר מאושר מהם, יש להם יחסים שבדרך כלל רואים בסרטים ולא במציאות, גם עם הילדים וגם עם כל הסובבים אותם... גיסי עבר את הפורום הראשון לבד, את השני הוא עשה יחד עם אחותי (כי היא לא הסכימה ללכת לבד) ולא מזמן הוא עשה גם את השלישי (רק בגלל שהיה מרצה מהודו, שהוא שמע המון עליו ). אז כן, אם את שואלת אותי, לאחר התוצאה שאפשר לראות ביחסים שלהם, זה מומלץ, אבל תלוי למי... אני ממליצה לך, אם זה מעניין אותך, ללכת לערב סיום של אחד הפורומים, זה בדרך כלל יוצא בימי שני בערב ומעבירים אותם בבית החייל בת"א. בחלק הראשון של הערב עולים לבמה משתתפים של אותו פורום ויש גם מרצה שמסביר בגדול מה זה "לנדמרק אדיוקשיון". בחלק השני הם מנסים למכור את הפורום לכל האורחים למגיעים לערבי סיום. (בשלב זה אני בדרך כלל הייתי עוזבת). אני הייתי בכמה ערבי סיום כאלו וממש נהנתי, אבל לפורום עצמו לא נרשמתי, לא יודעת למה, אבל זה מפחיד אותי...("חופרים" עמוק בעבר ואני לא מתלהבת מזה)... אם תרצי עוד פרטים , אני אוכל לבדוק באיזה תאריך יש ערב סיום הבא...

Ronnie*

New member
הייתי במפגש מבוא

של הפורום הזה, כי מישהי מהעבודה של בעלי הזמינה אותנו... זה באמת נראה מאוד מבטיח (שינה לה את החיים, לטענתה), אבל גם אני חוששת מדברים כאלה, אני לא בטוחה שמתחשק לי עכשיו "לנער" את החיים שלי בצורה כזאת - מן הסתם דברים כאלה יכולים להשפיע גם בצורה שלילית... וכמובן, זה גם לא זול... אבל נראה, אני עדיין מתלבטת... רשמתי לפני עוד עדות חיובית

גם אני עשיתי את הפורום

של לנדמרק! אפילו נרשמתי גם לקורס המתקדם! איזה קטע. אני חייבת לשתף ולספר שזה שינה את חיי. חזרתי לדבר עם סבא שלי אחרי 4 שנות נתק, אמרתי לאמא שלי דברים שמעולם לא היה לי אומץ לומר, קיבלתי את ההחלטה להתחתן עם עמית ועוד ועוד. רק שתדעו שהפורום של לנדמרק הוא דבר מדהים- והכי מדהים שהם לא מפרסמים בכלל- הכל עובר מפה לאוזן, ובכל זאת יש רשימות המתנה של חודשים....

che55

New member
יש לי אח ואחות

אחותי גדולה ממני ב-3 שנים, היא גרה רחוק ממני והיחסים ביננו די קרים בגלל הבדלים ענקיים באישיות. היא טיפוס קר וקשה ואין לה חברים למעט בעלה. אחי קטן ממני ב-17 שנה והוא כמו הילד שלי כי גידלתי אותו מגיל אפס, הוא גם קרא לי הרבה זמן "אמא" ויש בינינו קשר עמוק. אני בקשר מעולה עם כל האחים/אחיות של בעלי ואני מאוד אוהבת אותם!

מאי26

New member
לי יש רק אח אחד, הוא חגג בשבוע

שעבר את גיל 22 - קטן ממני בחמש שנים. היחסים שלי איתו היו תמיד די גרועים, אנחנו אנשים שונים שמתעניינים בדברים שונים והיו לנו המון מריבות. בשלוש - ארבע שנים האחרונות (מאז שעזבתי את הבית) היחסים איתו השתפרו, אנחנו לא חברים מאוד קרובים, אבל יוצא לנו גם לדבר ולשתף. הוא גם מסתדר מעולה עם ארז. הכי מצחיק זה שהוא נמצא כרגע בצבא (על סף שחרור) בתפקיד חוקר מצ"ח (בערך האופוזיציה למה שאני עושה כסניגוריה) ולכן יצא לנו גם להתווכח לא מעט ויכוחים בעניינים מקצועיים ליד שולחן השבת... ההורים שלי שניהם בנים יחידים ואין לי דודים, ואני די מצטערת גם שאין לי אחיות ואין לי אחים נוספים, ובגלל זה החלטתי שאני רוצה משפחה של 3-4 ילדים לפחות. מקווה שאעמוד בזה....

למעלה