שאלת המשך: סדרי עדיפויות....

shelycat

New member
שאלת המשך: סדרי עדיפויות....

אז שאלת המשך לשאלתי הקודמת: אז מה סדרי העדיפויות שלכם לגבי העתיד, כמה הם גמישים בעצם ונתונים לשינוי (האם חשק אדיר יזיז אתכם מההחלטות שלכם?)? מה אתם "חייבים" להספיק לעשות לפני שתחליטו להכנס להריון? האם דירת קבע ובית/דירה משלכם זה הכרח או ששכירות זה גם בסדר, או שמא אפילו להמשיך לגור אצל ההורים כמו חברים שלי שנכנסו להריון (מתוכנן) עוד כשגרו אצל ההורים? האם חייבים לסיים לימודים/הכשרה לפני לידה/הריון? האם חייבים לקבל קביעות בעבודה לפני כן? איפה הגבולות שלכם? מה סדרי העדיפויות? האם אתם מאלה שאומרים נעשה ילד ו"נסתדר" או שאתם מתעקשים קודם ל"הסתדר", והשאלה היא כמובן כמה מסודרים צריך להיות לפני שתחליטו על ילד?

danonit

New member
לדעתי... ../images/Emo39.gif

לדעתי חשוב לסיים את החלק המלחיץ של הלימודים לפני שמביאים ילד לעולם, אחרת גם הלימודים נפגעים וגם הילד נפגע ובעיקר אתן נפגעות כי זה מאמץ טיפ טיפה גדול מדי, לא מפיקים את מה שיכולים מהלימודים ולא נותנים מספיק לילד. נכון שתמיד יש את השאלה הזאת של איפה להשקיע את הזמן אבל לימודים יכולים להיות הרבה יותר תובעניים מאשר עבודה אז זה קצת יותר קיצוני. כמובן שלימודים לתראים מתקדמים הם הרבה פחות לחוצים מתואר ראשון אז זה כבר סיפור אחר. אנחנו לא ממהרים לקנות בית או דירה, זה משהו שיכול לחכות מבחינתנו. קביעות בעבודה זה דבר רלוונטי רק למקצועות מסוימים אבל אני מניחה שצריך עבודה קבועה עם איזשהן אופציות לטווח ארוך. כמו שכתבתי בשרשור הקודם אני חושבת שהדבר היחיד שחסר לנו לפני שנביא ילד הוא קצת יותר ודאות לגבי השנתיים שלוש הקרובות בדברים שרלונטיים לגבינו - אם ניסע לחול, מתי ולאן.

תוכי

New member
טוב......

אצלנו ברשימת ההמתנה: זה קודם סיום הלימודים שלי בערך עוד חודשיים וחצי אח"כ לחכות בערך שנתיים לשלם את המשכתנא - כמו שבעלי אומר לתת "בום" ואח"כ להביא איזה בייבי אני מנסה לשכנע אותו ללפני אך זה לא כך כך הולך אי אפשר להיות מסודרים לגמרי אך לשלם לפחות קצת מהמשכנתא לפני המשכנתא הבאה

מיכלכהן

New member
להספיק..

לסיים את הסטאז´ לסוע לחו"ל לפחות ל - 3 שבועות למצוא עבודה שתסבול גם את ההריון להתאמן הרבה לקראת ההריון להכנס להריון הבעיה היא שלא תמיד הדברים הולכים כמו שמתכננים, כמו שרונה והאופה חוות..

rona25

New member
רק רוצה להוסיף משהו קטן....

אני חושבת שנכון להכין "רשימת מכולת" לחיים שלנו ברמה היותר כללית (ללמוד X / לקנות בית / להביא X ילדים וכדומה) אבל החיים באמת לא פועלים כפי שתכננו, ולפעמים יש תקלות ועיכובים שלא צופים אותם (כגון פיטורים מהעבודה למשל) יחד עם זאת, אני חושבת ש"שכל עכבה לטובה" ולפעמים יש לחיים דרך מוזרה ומופלאה לכוון אותנו למקומות מסויימים שבסופו של דבר מסתדרים לטובתנו, גם אם לא בדיוק תכננו את זה... לכן במקרה שלי (היריון) אני יודעת שאם החודש זה לא יגיע, ואני לא איכנס החודש אין מה להילחץ, כי זה יבוא בחודש אח"כ, או בחודש שלאחר מכן.... מישהו אמר לי פעם משפט חכם (או ששלחו לי את זה בג´אנק מייל ואני לא זוכרת את זה):" שלפעמים, לא לקבל את מה שרצינו בזמן מסויים (או בכלל) זו המתנה הגדולה ביותר".. נכון נשמע פילוסופי וקיטשי למדי???

סדרי עדיפויות - או "מה לעשות עכשיו"

חברה שלנו פעם אמרה לנו שבכל רגע נתון אנחנו עושים את מה "שהכי טוב לנו באותו רגע". זה נשמע מופרך, אבל כשחושבים על זה, זה דווקא נכון. אנחנו לא חוזי עתידות אבל אם יש לנו שתי אופציות אנחנו תמיד נבחר בזו שנראית לנו יותר טובה (גם אם אחר כך נגלה שטעינו...) ולכן סדרי העדיפויות שלנו הם "מוחלטים" עד שהמציאות משתנה (מי הזיז את הגבינה שלי
). אז נכון להיום אנחנו רוצים לסיים ללמוד, להתיישב, לטייל ואז ילדים. מצד שני לפעמים אנחנו בכלל לא רוצים ילדים (אבל זה לדיון אחר).
ולפעמים אנחנו כבר "ויתרנו" על הטיול.
ולפעמים אין לנו כח ללמוד...
שיהיה לכולם יום נעים
הלוואי והייתי

kisses

New member
אני מבחינתי סדר העדיפויות שלי זה

כרגע לישמור על העבודה ולעבור לבית חדש.

הילית*

New member
אני בדעה הפוכה לרובכם

אם רוצים בילד לא לימודים ולא בית משלכם יפריעו. אתם יודעים מה- מסתדרים... גם בתואר הראשון וגם בשני למדו איתי אנשים שהיו בהריון והסתדרו (מקסימום התואר לקח להם קצת יותר), גרו בדירות שכורות וכו´ הדבר היחיד שאולי יכול להמנע זה טיול גדול שאי אפשר לעשות אותו בד"כ עם ילדים

danonit

New member
את צודקת בעקרון...

נכון שאפשר להסתדר אבל זה יותר קשה ובשביל מה יש את השנים האלה אם לא בשביל לקחת את החיים בסבבה? אני כל כך נהנתי מהלימודים ובעיקר מהחלק החברתי, והדבר הכי טבעי לי בעולם בתקופה ההיא היה לשרוץ באוניברסיטה עד 10 בלילה. יש לנו המון חברים טובים מהתקופה ההיא וזכרונות מדהימים. לא הייתי רוצה להתפשר על זה ולתזז בין הבית ללימודים עד שאני נופלת מהרגליים.

ניקול3

New member
אני צריכה לסיים תואר ראשון...

עוד שנה, ואז (לפני מציאת עבודה) אנחנו מתכננים לעשות ילד
אנחנו כבר נורא מחכים לזה, ואם לא הייתי סטודנטית סביר להניח שכבר הייתי מעיפה את הגלולות לפח

למעלה