שאלת הסעות

imashelo

New member
שאלת הסעות

הניירת סוף סוף הגיעה, הילדון משובץ ברשימת ההסעות, ועכשיו מגיעה כצפוי הבעיה היישומית. עדיין לא דיברתי עם חברת ההסעות, אבל מהעיריה אישרו את מה שחששתי: מאחר שאנחנו מתגוררים בצד אחד של העיר והגן נמצא בצידה האחר, אנחנו נהיה הראשונים לאיסוף. במקרה הטוב צפויה לילד (בן שלוש וחצי) נסיעה של שעה לכל כיוון. במקרה הפחות טוב (והריאלי) מדובר בשעה וחצי של נסיעה לגן, ושוב ממנו הביתה. אין לי כל כוונה לתת לו לבזבז שלוש שעות (גם לא שעתיים) מחייו בכל יום בסיור ברחבי העיר הפקוקה, ונראה שניערך להסיע אותו בעצמנו, מה שצפינו מלכתחילה. אבל אני בכל זאת תוהה, האם אין תקנות מגבילות שהעיריה אמורה לעמוד בהן בנוגע למשך הנסיעה? אה, וכבר טרחו להבהיר לי בטלפון שהם חוגרים את הילד רק אם הוא לא מתנגד
, וזה באחריותנו
.

תירתיר

New member
באמת קשה לנסוע כל כך הרבה

יש לכם מלווה לילד? כי לפי החוק חייבים. אם יש מלווה, אחד מתפקידיו הוא לדאוג שהילד יהיה חגור. לי אין בשורות טובות יותר- אלף, עוד לא זכיתי לשיבוץ (כן כן, 26 באוגוסט !!!!!!!!!!!) בית- השיבוץ יהיה כנראה בעיר שקצת רחוקה מאיתנו- חצי שעה גג עם פקקים. אולי הילד גם יעבור מסלול עם ילדים נוספים שייאספו יחד איתו. שמעתי דרך המועצה, שטרם קיבלנו תשובה על הגן כי זה תלוי בגן נוסף שאמור להיפתח.... נו באמת.

imashelo

New member
ובכן,

יש מלווה, אבל נראה שרוצים להוריד ממנה את האחריות. וזה לא האבסורד היחיד: ציינתי שאני צריכה להצטרף לילד בימים הראשונים (מתבקש, לא?) והתשובה היתה "אם יהיה מקום". אני יכולה להבין את בעיית המקום, אבל מה הבעיה לפתור אותה? שולחים בשבועיים הראשונים רכב גדול יותר. אני הרי לא היחידה. לבן שלי קשה מאוד להיפרד מאיתנו ולהתרגל למקומות/אנשים חדשים. כבר חודשים אני מוטרדת מהמחשבה על ההסתגלות לגן. אז לשלוח אותו בהסעה, דבר שלא חווה מעולם? ועם זרים? ולגן חדש? אין שום סיכוי שאסכים לכך ואין לי שום ספק שזה היה משאיר בו משקעים. אבל גם אין לי ספק שלא אלחם יותר מדי אלא אעבור, כרגיל, לפתרונות אישיים. ובידקי טוב את נושא ההסעה. אם צריך לאסוף מספר ילדים ואתם הראשונים, יתכן שתגלי שגם אצלכם ההסעה נמשכת זמן ארוך. אני מאוד מקוה בשבילכם שהשיבוץ יסתיים עוד השבוע ולשביעות רצונכם. זה באמת לא יאומן. ויש לי חברים במצב אפילו גרוע משלכם, אצלם אין עדיין אפילו "כנראה".

doroniz

New member
הסעות לחינוך המיוחד

1. ההסעות מיועדות לילדים בלבד ולכן אין חובה לצרף הורים להסעה. אי לכך, תשובת העיריה "אם יהיה מקום" מוצדקת. 2. עפ"י חוקי התעבורה חגורות בטיחות הן חובה וכך גם חגירתן. על המלווה לדאוג, בין השאר, לחגירתן. לפני שלוש שנים שלחתי נהג שהגיע עם רכב ללא חגורות בטיחות והתלוננתי אצל קבלן ההסעות (תחנת מוניות) ובעיריה אצל אחראית ההסעים. 3. חובת המדינה היא לקחת את הילד מהבית לבי"ס/גן בבוקר ולהחזיר את הילד אחה"צ. נדמה לי שאין מגבלה על משך הנסיעה (בזמן או בק"מ). תירתיר - מה יהיה עם השיבוץ? מה הם חושבים לעצמם? כמה שולחנות הפכת? צריכה עזרה? דורון. נ.ב. - בימים הקרובים לא אהיה ברשת. אנחנו נוסעים לנופשון של אלו"ט בים המלח.

למעלה