שאלת הסתברות בפוקר

וולטר10

New member
שאלת הסתברות בפוקר

שלום כולם, אני לומד את הנושא של הסתברות קופה ומשהו לא מסתדר לי, אני אודה למי שיוכל לעזור לי. אז ככה, נניח שנפתח פלופ ואני שם את היריב שלי על אופן אנדד סטרייט דרו. למען הפשטות נניח שאנחנו heads up. בקופה יש 100 שקל ולי יש 100 שקל. עד כמה שאני מבין ולפי החישובים שלי אם אני דוחף אול אין אז לפי הסתברויות קופה הוא יכול להשוות מה שנראה לי נורא מוזר. החישוב שעשיתי כזה: יש לו 8 אאוטים מה שאומר שיש לו משהו כמו 32 אחוז לפגוע בסטרייט בטרן או בריבר מה שאומר שיש לו הסתברות של 2 ל1 (יפגע ב1 מתוך 3 פעמים). מה שאומר שהוא יכול להשוות כי הוא יצטרך לשים רק 100 שקל על קופה של 200 (ה100 שהיו ועוד ה100 שאני הימרתי) (הוא מקבל את ה2 ל1). זה מצב קצת גבולי אבל העקרון שאני מנסה להראות פה הוא שאני צריך להמר יותר מגודל הקופה כדי שלא יהיו לו הסתברויות קופה. זה אומר שכל פעם שאני חושב שמישהו רץ למשהו אני צריך להמר הימור ענק כדי שלא יהיה שווה לו להשוות.

Kgt1

New member
הכל נכון. בגלל זה לא משחקים פוקר ככה שיש לך

רק 100 מאחורה אחרי הפלופ כשהשקעת כבר 50. כשמשקיעים שליש קופה פרה פלופ, צריך להיות מוכנים להשקיע את היתר בפלופ (ועדיף פשוט לפני).

וולטר10

New member
תודה והמשך

OK. בוא נקח את אותה סיטואציה ויש לך 500 מאחורה (כנ"ל ליריב שלך). אתה עם אסים, הפלופ נפתח 9 Q 2 ואתה מפחד כי הרייז שעשית לפני הפלופ לא היה מספיק גדול ויש מצב שהיריב שלך נכנס עם 10 J . בנטרול כל הגורמים האחרים ומבחינה הסתברותית נטו של הסתברויות קופה, אתה יכול לתאר את דרך המחשבה שלך ומה אתה עושה ? (להזכירך, בקופה יש 100).

Kgt1

New member
משחק הדס אפ הוא משחק כל כך דינאמי ותלוי יריב

שבסטאקים קצרים כמו המקרים שאתה מתאר יש מצב ריאלי לחלוטין שבו גם הבחור עם הג'ק טן יכניס את כל הצ'יפים שלו פנימה בפלופ הזה, במחשבה שיש לו מספיק אאוטים מול הכל והוא אולי יוכל להוריד אותך מיד בינונית (אם היה יודע שאתה עם אסים כפי הנראה היה מתאפק), ובכל אופן בכל בורד של דרואו/פגיעה של היריב שלך בפלופ, אתה בהחלט צריך להמר עם מרג'ינל כמו אסים (בסה"כ זוג להזכירך) חזק בשביל להגן על היד שלך ולחלופין על מנת להוציא ואליו מידיים פחות טובות. הימור קופה, או כמעט בגובה הקופה הוא נכון.

F R O S T

New member
מנצל את השרשור לשאלה דומה

בספר של דן הרינגטון כשהוא מדבר על סיכויים אז הוא מציין סיכויים של 4 ל-1, 1 ל-3 וכו'. איך אני מתרגם את הדיבור הזה לאחוזים בעצם?

וולטר10

New member
ככה

4 ל 1 זה 80 אחוז. למה ? כי על כל ארבע פעמים שתרוויח, תפסיד פעם אחת. 1 ל 3 זה 25 אחוז. למה ? כי על כל פעם שתרוויח, תפסיד 3 פעמים. איך עושים ממש את החישוב: למשל בדוגמה של ה 1 ל3, אתה מחבר את סה"כ האירועים = 3+1=4 ומחלק את מספר הפעמים שאתה מנצח בסה"כ האירועים כלומר 1חלקי 4 ואת זה אתה כופל ב100 כדי לקבל את זה באחוזים (יוצא 25 כאמור).

Harleydude

New member
כשאתה בונה דוגמא

תבנה כמה תסריטים, מה אם יש לך 100 מאחורה, 500, או 10 אלף מאחורה על קופה של 100? תקצין בכוונה בשביל לראות את ההבדלים. אם יש לך נגיד אלף מאחורה ואתה זורק 100 על קופה של 100 , כן הוא מקבל 2 ל 1 אבל הסיכוי שלו הוא 2 ל 1 עד הר-י-ב-ר, והוא משלם את זה עד הטרן כשבטרן יש לך עוד 900 לאיים איתם על קופה של 300. אם לדוגמא הוא משווה כל הזמן את ה100 ומקפל על כל טרן בלנק שאתה יורה בו אתה מרוויח כי רוב הזמן הוא יקפל ומדי פעם הוא יפגע ואתה בתקווה תדע לצמצם נזקים. גם ה32% אגב לא מספר מדוייק כי אמנם יש לו סיכוי לסטרייט אבל אם לדוגמא יש לך סט אז יש לך 7 אאוטים לפול\רבייעייה , הסיכוי ששתיכם תתפסו הוא 32\100 * 28\100 (אם נעגל טיפה) שזה כמעט 9%, אז מה 32% שלו אתה יכול להוריד 9% שזה הסיכוי הממשי שלו לתפוס סטרייט מבלי שתתפוס פול.

למעלה