שאלת העוגה

שאלת העוגה

אני רוצה להכין עוגת גבינה כזאת:זאת עוגה מ nicky3
המצרכים:
גבינה לבנה 1/2% - 500 ג'.
3 כפות גדושות קמח תופח - 60 ג'
3 חלמונים - 30 ג'
1 כפית תמצית וניל טובה
גרד קליפת לימון לא גדול. לא להגזים.
------------------------
5 חלבונים מביצה מס' 2 - 140 ג'
1 כוס סוכר - 200 ג'

המצרכים לציפוי:
1 שמנת חמוצה 9% - 200 ג' (לדעתי אפשר גם "שלי" 3%)
1 חפיסת אינסטנט פודינג וניל - (הייתי מורידה 1 כפית אבקה. תנסו..)
3/4 כוס חלב 1% - 150 ג'

אופן ההכנה:
* מחממים תנור ל-130 מעלות צלסיוס (אני אפיתי ב-140/150)
* מערבבים את הגבינה, הקמח, תמצית הוניל, גרד קליפת הלימון והחלמונים לתערובת אחידה.
* מקציפים היטב חלבונים עם הסוכר.
* מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול עדינות.
* שופכים לתבנית משומנת בתרסיס שמן ואופים בתנור כשעה.
עד כאן העוגה.
* את העוגה אפשר לצפות בשמנת החמוצה, אינסטנט פודינג וניל והחלב -
מערבבים הכל ביחד ומורחים על העוגה הפושרת.

לא לשכוח לתת לעוגה להתקרר בתנור לפחות שעה.


אבל אני רוצה לעשות את הציפוי קצת בטעם לימוני
איך אני עושה את זה....??

תודה
 

bali

New member
מנהל
להוסיף לקרם הציפוי כפית גרידת לימון

יתן טעם וארומה לימונית אבל לא טעם חמוץ.

לא חושבת שכדאי להוסיף מיץ מהלימון כי זה יכול לפרק את השמנת והחלב כי מיץ הלימון חומצי.
 
המשך

לא הצלחתי להעביר את המתכון אני העתקתי אותו

המצרכים:

לבסיס:
150 גרם ביסקוויטים פתי־בר, מרוסקים לפירורים עדינים
3 כפות סוכר דמררה
75 גרם חמאה מומסת

למלית:
250 גרם ריקוטה פרסקה של "גד"
500 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי 30% שומן של "גד"
½1 כוסות סוכר דמררה
קליפה מגוררת ומיץ מלימון גדול
2 כפיות תמצית וניל
4 ביצים
2 כפיות קורנפלור

לציפוי:
2 גביעים (200×2 גרם) שמנת חמוצה (רצוי "שמנת של פעם")
מיץ וקליפה מגוררת מ־½ לימון
2 כפות סוכר לבן

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות), כשתבנית שטוחה גדולה בתוכו. מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 26-24 ס"מ בנייר אפייה.

2. מערבבים יחד את המצרכים לבסיס ומהדקים אותם אל תחתית התבנית הקפיצית ואל הדפנות – עד חצי הגובה בערך. נעזרים בכוס גלילית להידוק הפירורים. מניחים את תבנית העוגה על תבנית התנור החמה ואופים
במשך 12 דקות.

3. בינתיים, מכינים את המלית. בקערת ערבול גדולה מערבלים יחד במהירות נמוכה גבינות, סוכר דמררה, קליפת לימון, מיץ לימון ותמצית וניל עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב. בוזקים על התערובת את הקורנפלור וממשיכים לערבל לתערובת חלקה.

4. יוצקים את התערובת לתוך הבסיס האפוי ומחזירים לתנור. אופים במשך 55-45 דקות, רק עד שמרכז המלית מתייצב והשוליים מתחילים להזהיב.

5. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להצטנן 5 דקות (לא מכבים את התנור).

6. בינתיים, טורפים יחד את המצרכים לציפוי. מורחים את הציפוי על העוגה ומחזירים את התבנית לתנור ל־10 דקות, רק עד שהציפוי נקרש.

7. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להצטנן לגמרי. מכסים היטב את התבנית ומקררים במקרר במשך לילה לפחות (בלי קיצורים – הקירור הממושך הוא שמאפשר למלית להתייצב ולקבל את המרקם החלקלק האופייני לעוגות מהסוג הזה). לפני ההגשה, מעבירים להב סכין בין דופנות העוגה למסגרת התבנית ומשחררים את הקפיץ בזהירות.
 

bali

New member
מנהל
אם דנית סלומון שמה לימון במתכון

אז היא יודעת מה היא עושה. בקיצור זה אפשרי.
המתכון נראה סבבה אבל שימי לב שהוא הרבה יותר שמן מהמתכון הראשון ששאלת עליו בגלל השימוש בגבינת שמנת.
 
המשך

באלי תודה רבה


אני רק רוצה מהמתכון את הציפוי לא את כול העוגה
 
למעלה