שאלת הפרק.....פרק 6......

ny22

New member
מנהל
שאלת הפרק.....פרק 6......

(אור, בבקשה אל תאחדי את השירשור הזה עם שירשורים אחרים) כפי שאמרתי לכם, אחרי כל פרק אני אפתח דיון על נושא שהיה מהותי בו בצורת שאלה: כפי ששמתם לב, בפרק יש מוטיב (רעיון שחוזר על עצמו) של קידמת נגיעה (או חילוניות) מול דת. בין אריאלה ופבלו, ובין איציק ובת-אל (זאת מהמועדון) (שניהם "יצאו מהדת" מעין התקדמות כזאתי מהבחינה של הסתכלות על החיים, שניהם הבינו שיותר קל להם כחילונים.). השאלה (מיוחסת לאריאלה): מה עליה לעשות? מצד אחד, הדת אומרת לה דבר אחד. מצד שני, הלב וה"קידמה" אומרים לה דבר אחר. ע"פ מה היא צריכה להליחט מה לעשות? אשמח לשמוע את תשובתכם...ומקוה שהשאלה לא שיעממה אתכם)

קודם כל, שאלה מצויינת!

ולתשובה, לפי דעתי אריאלה אמורה ללכת אחרי הלב השלה.. גם אני נתקעתי במצבים דומים{ולא, אני לא דתיה} ובכל זאת הלכתי אחרי הלב שלי :] למרות שאולי היא תרגיש לא בנוח ומין יסורי מצפון מהדת,אבל מה לעשות? האהבה מנצחת!

תאמת לא כ"כ אוהב

אני אני לא כ"כ אוהב את הקטע של לשאול "מה היה קורה אם...", או כל שאלה והירהור על מה הדמויות היו יכולות או צריכות לעשות אחרת, משום שזו רק סידרה והדמויות פועלות על ידי תסריט כתוב, כך שאין טעם להתפלס יותר מדי, *אבל* אם ניקח באמת את השאלה ולא נשאל מה אריאלה הייתה צריכה לעשות, אלא מה כל נערה אמיתית שחווה על בשרה חוויה דומה צריכה לעשות . לפי דעתי לעשות מה שליבה אומר לה בלבד. לקחת הכל בפרופורציה, ולא לכופף את רצונה כדי לרצות אנשים אחרים .

ny22

New member
מנהל
בקשר למה שכתבת בהתחלה...

זה בדיוק מה שאמרתי.... שאומנם זאת סדרה, אך היא מציגה שאלות די מעניינות בנושא. כי הרי זה זאת לא סתם עלילה, היא מציגה משהו מהחיים פה. משהו שמתקיימים עליו דיונים רבים.

rickysofer1987

New member
לדעתי השאלה לא כ"כ מדויקת

כי בסדרה אריאלה אמרה בעצמה שהלב שלה אומר לה לעצור את הקשר בשלב הזה לכן ההגדרה שהלב והקידמה מורים לה על דבר אחר לא מדויקת. כמובן אני מאמינה שהיא צריכה ללכת עם הלב- הלב שלה כיון אותה למה שהדת אומרת ואכן זה מה שהיא עשתה.

ny22

New member
מנהל
אז סליחה, אני מתקן....

תורידו את המילה לב....... אבל אל תשכחו שהיא אוהבת אותו...

נסיכת pop

New member
לדעתי

אם היא חושבת שהדרך הטובה לה ביותר היא שמירת איסור נגיעה היא צריכה להאמין בזה עד הסוף,אבל אם היא עושה את זה רק בגלל הרקע שבו היא גדלה ומה יגידו עליה בבית היא צריכה להקשיב יותר לעצמה ולעשות מה שלה הכי נראה לנכון. לדעתי הדמות שלה תשבר בסופו של דבר והיא תפסיק לשמור נגיעה בקרוב.

חוטהשני

New member
לא הבנתי.. כי לא הצלחתי בסוף לראות את תחילת הפרק.. האם אריאלה שמרה את איסור הנגיעה או לא.. האם היתה לחיצת יד/מגע או בכלל לא... ואני מקווה שהיא תשמור ופאבלו יקבל את הרצון שלה לשמור..

אני חושבת שאריאלה../images/Emo27.gif

צריכה לעשות מה שהיא חושבת וללכת לפי הדתיות שיש בה כי אז היא תאכזב את כל משםחתה כפי שאיציק אכזב את כל המשפחה שלו למרות ששמעון לקח את זה בקלות ואמר לו לעשות מה שהוא רוצה

לדעתי... אחרי הלב בכל זאת...

יכול להיות בגלל שאני לא דתיה ואף פעם לא הייתי דתיה... אז קשה לי להיות אובייקטית.... אבל בכל זאת... לתת לו איזה חיבוק או משהו... רק שתראה לו שזה לא חד צדדי האהבה הזאתי...

הדמר

New member
למה זה קידמה?.

בס"ד קודם כל: למה אם מישהי נוגעת במישהו או יותר מזה זה קידמה? אדם לא צריך לרצות את משפחתו הוא צריך להיות שלם עם עצמו, ולדעתי היא בכלל לא היתה צריכה להכניס את עצמה למצב הזה ואם כבר היא נכנסה אלי היא צריכ חעמוד על העקרונות של עצמה והעקרונות שלה הן הדת, ואם זה לא נאה לו אז שילך לחפש כי זה לא יגמר רק בזה שהם לא ישמרו נגיעה זו תהיה רק ההתחלה ואני לא מדברת דווקא על צניעות בינו לבינה אלא גם על דברים כגון:שמירת השבת- למה היא לא יוצאת איתו לים בשבת? למה היא לא יוצאת איתו לסרט בשבת? וכשרות- למה היא אפשר לאכול במסעדה הזו\ אז מה אם היא מוכרת טרפות?וכו'....

ny22

New member
מנהל
קודם כל, סליחה אם פגעתי...

אבל לא התכוונתי ל"קידמה" כזאתי.... התכוונתי לקידמה מבחינה חברתית, שפעם הייתה יותר צניעות. אבל החברה "התקדמה" ובעצם אפשר לומר שקצת (או אפילו המון) התרחקה מהדת. אין לי עכשיו המון זמן, אבל אשמח להסביר זאת יותר בבירור בערב...

למעלה