שאלת הקפאת שניצלים

בועת sabon

New member
שאלת הקפאת שניצלים

אחרי גיגול כל האפשרויות עדיין נשארתי עם כמה שאלות.
שניצל מחזה עוף טרי, שנטבל בביצה ופירורי לחם ונשאר רק לטגן. כמה זמן הוא טוב בהקפאה? האם צריך להפשיר במקרר לפני הטיגון? כמה זמן הוא יכול לחכות במקרר?
זה האוכל היחיד בבית שכולם אוכלים בלי להסתייג. עצות והמלצות יתקבלו בברכה

תודה.

Maldini Girl

New member
אז ככה

בנוגע להקפאה-
אני חושבת שאם מקפיאים מיד לאחר שמצפים (ולפני הטיגון) זה יכול להחזיק הרבה מאד זמן בהקפאה (בדיוק לפני כמה ימים מישהו כתב פה על בשר שהוא הוציא מהמקפיא שהיה פג תוקף, אבל היה מצוין כי הוא הוחזק כל הזמן הזה בתנאים טובים בהקפאה)
אחרי ההקפאה- תמיד ממליצה להפשיר לאט לאט דרך המקרר, ולא להוציא מיד החוצה (למרות שבימים אלו כ"כ קר בחוץ שאולי אין הרבה הבדל.) אפילו להוציא יום-יומיים מראש ולתת לו להפשיר לאיטו במקרר.
&nbsp
אם החלטתם לא להקפיא אלא לשמור במקרר- קשה לי קצת לענות. בגדול, אנחנו בדר"כ לא שומרים עוף טרי במקרר יותר משלושה ימים.

פוקסי99

New member
אצלי מעט שונה

אני מטגן את השניצלים ומקפיא מטוגנים
כאשר הנכדים באים מכניס לטוסטר קופץ ויוצא נהדר
ככה אני גם מכין שניצל תירס

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אתה מתכוון לשניצל תירס מוכן (טבעול וכדומה) ?

או שהרווחנו גם מתכון לשניצל תירס ?

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אז אולי למישהו יש מתכון סביר להכנת שניצל תירס

חשבתי על איזושהי תערובת של שבבי סויה, קמח תירס וגרגרי תירס אבל אשמח לשמוע אם יש רעיונות יותר טובים.
&nbsp
בעיקר כאלו שנוסו ועבדו.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
טוב, ערכתי ניסוי מס' 1

התערובת כללה קמח תירס, תבלינים, מים, בצל מטוגן, שבבי סויה מושרים וסחוטים וגרגרי תירס.

הרתחתי מים עם התבלינים, הוספתי את קמח התירס והמשכתי לבשל פולנטה.
כשהיא נראתה די מוכנה הוספתי את שאר החומרים, עירבבתי ובישלתי יחד עוד כדקה.
את העיסה החמה יצקתי לשתי קופסאות שימורים פתוחות משני הצדדים והשארתי לילה במקרר להתמצקות.

היום הוצאתי את הגלילים, פרסתי לפרוסות עגולות טבלתי בקמח, ביצה טרופה מתובלת ופרורי לחם וטיגנתי כשניצלים רגילים.

סיכום:
  • הטעמים טובים אבל בכל זאת יש מקום לתיבול עז יותר.
  • המרקם הפנימי לא מספיק מוצק.

מסקנות:
  • לפעם הבאה אכניס את שבבי הסויה ללא השרייה על מנת שיינקו את הנוזלים מהפולנטה.
  • מבחינת היחסים אפחית מעט את קמח התירס והנוזל ואוסיף כמות גדולה יותר של גרגרי תירס.

גםאני5

New member
נצל"ש : למתכון כזה ואם אתה אוהב באופן כללי מתכונים מושקעים

לחפש את דונה קישוט שהיה לה בלוג תפוזי . אם הבלוג שלה נעלם אולי אפשר למצוא פוסטים שלה בנבכי הארכיון (להגדיר שנים מקודמות בחיפוש)
נזכרתי היה לה שניצל תירס לא זוכרת ם היה צמחי או בשרי, אבל מתוקתק למופת מבחינת הוראות ההכנה,הצורה וכו'.

TCHM

New member
ככה...

• לטגן את השניצלים טיגון ראשון עד הזהבה בלבד, לצנן ולהעביר למקפיא באריזה אטומה.
  • לטגן שוב ישירות מהקפאה, אין צורך להפשיר.
  • נשמר במקפיא מספר חודשים.

lseugy

New member
שאלה בעייתית.

בהנחה שהבשר באמת טרי ונקנה במקום אמין ושל פירמה אמינה - אם מיד אחרי הקניה הכנת אותו ומיד להקפאה - יכול להחזיק גם חצי שנה ויותר.
&nbsp
אני מכין אותו לגמרי ומקפיא. גם יחזיק זמן רב כי כל החיידקים נפלו על משמרתם ונהרגו בבישול.
&nbsp
יהיה מענין לנסות את הפטנט של שיח סלימאן - טיגון חלקי ואחר כך טיגון נוסף.
אמ...מה? אצלי הבנות לא רגילות לזה ואם לא אהיה בבית או לא אדגיש להן - זה עלול להגיע מיד לשלב אכילה ולא לטיגון נוסף.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אתה מפיל עלי תיקים לא לי, הפטנט הוא של TCHM.

&nbsp
מי שאחראי אצלנו על השניצלים זו פאטמה ולמיטב ידיעתי היא מטגנת עד השלב הסופי ומקפיאה.
&nbsp
הפשרה קצרצרה במיקרו וחימום בטוסטר אובן ויוצא כמו חדש.

yair_bar

New member
מנהל
אם מתחשק לך - אתה יכול לנסות את השלב הסופי

בטוסטר קופץ. יוצא קריספי ומוצלח.
&nbsp
&nbsp

בלת"ק - ממליצה להקפיא אחרי הטיגון

אצלנו אחת לחודש מטגנים 3 - 4 ק"ג שניצל.
מעדיפים לסיים את כל הבלגן והלכלוך בפעם אחת, ובעיקר לא להתעסק עם טיגון וריחותיו כל פעם שרוצים שניצל.
מקפיאים את השניצלים המטוגנים (חוצצים ביניהם בנייר סנדביץ/ או ניילון דק) ושולפים כל פעם שרוצים לאכול. 10 דקות בטוסטר אובן ויש שניצל מעולה, בלי טיגונים.
גם הילדים יכולים לחמם להם בעצמם אם כבר בגיל המתאים.
ממליצה בחום.

חנהפ

Active member
ממליצה להקפיא אחרי טיגון

אם אתם חייבים אז תעשי כמו שהמליצו פה- 2 טיגונים
אבל הקפאה ללא טיגון תגרום לציפוי להתרטב ואז הטיגון לא יהיה מוצלי ובטח לא פריך.
אני מפשירה ומחממת בטוסטר אובן, מתקבלים שניצלים כמו טריים

למעלה