שאלת השאלות: האם אני א-מיני?

שאלת השאלות: האם אני א-מיני?

כבר כמה שנים שאני עובר בפורום הזה, רוצה לשאול, אבל לא בטוח איך לעשות את זה. אני קורא הודעות, מנסה לאתר הגדרה חד-משמעית ל"א-מיניות" ולא מוצא כזאת. החלטתי עכשיו פשוט לשפוך בפניכם את המצב שלי, ואולי תוכלו לעזור לי להבין את מה שאני לא מצליח להבין בעצמי כבר כמה שנים, מאז ראשית גיל ההתבגרות. אז קודם כל אגיד שאני בן 20, כי זה פרט שוודאי חשוב להמשך. כמה נתונים: 1. מעולם לא הרגשתי צורך מיני מובהק, לא כלפי אחרים ולא כלפי עצמי (כלומר, מעולם לא קיימתי יחסי מין, מעולם לא אוננתי, ומעולם לא הרגשתי את הצורך לבצע את הפעולות הללו). 2. לגבי פנטזיות מיניות: כאשר אני מתאהב במישהו, אני חושב עליו, אך לרוב המחשבות האלו מסתכמות ב"להיות איתו" או אפילו לשכב איתו עירום ומחובק במיטה, אך לא מחשבות על אקטים מיניים מובהקים. 3. אני מתאהב בבני מיני. החל מגיל ההתבגרות, בכל תקופה שהיא שעברתי, תמיד התאהבתי בגבר מסוים. ההתאהבות מתבטאת בתחושה כימית - הורמונלית, וודאי חלקכם מכירים אותה, ובפנטזיות שתוארו למעלה. מעולם לא זכיתי לממש אהבה, מעולם לא סיפרתי למושא אהבתי על רגשותיי. ככל שאני נמצא פחות במגע עם האדם שבו התאהבתי, כך האהבה נמשכת יותר זמן. חלק מהאנשים בהם התאהבתי הכירו אותי, חלק מעולם לא הבחינו בי. לעתים קרה שהייתי מאוהב בשני אנשים בו זמנית, אבל חפיפה שכזאת נמשכה זמן קצר בין סופה של האהבה האחת לתחילתה של האהבה האחרת. נראה כאילו ההתאהבויות האלה נחוצות לי על מנת להציב עוגן בחיי, שאיפה לממש דבר בידיעה שלעולם לא יושג, מעין מנגנון הישרדות שנחוץ לי, ואני לא יודע למה. כל התאהבות נמשכת בין חודש לשנה, כאשר האהבה לא נפסקת, אלא פשוט דועכת (כלומר, אני יודע, שאם מישהו שהתאהבתי בו לפני כמה שנים יבואו ויגיד לי שגם הוא מאוהב בי, לא תהיה לי בעיה להתאהב בו מחדש). 4. לגבי השאלה: "מה יקרה אם אצליח לממש אהבה?" - אני יודע שאם האהבה תהיה בשיאה לא אחוש גועל לבצע כל מעשה מיני שהוא. אולם, קרה כבר שיצא לי לחבק מישהו בזמן שהייתי מאוהב בו, אבל לא הרגשתי משיכה מינית כלפיו באותו רגע. (כלומר, אם קיימת משיכה כלשהי, היא באה לידי ביטוי רק כשאני לבד עם עצמי ולא בזמן אמת). 5. אני אוהב מאוד לחבק בני אדם, גברים ונשים כאחד. מעולם לא התנשקתי, והיחס שלי לנשיקות בכלל הוא דו צדדי: מצד אחד זה מסקרן אותי מאוד, נשיקה נראית לי כמו הפגנת אהבה לגיטימית, צעד אחד מעבר לחיבוק - מצד שני, זה מגעיל אותי: דווקא לא הערבוב של הרוק, מה שנראה לי כמו המהות של הנשיקה - מעין חיבוק "תוך גופי" של בני אדם, אלא יותר במאפיינים הטכניים של הנשיקה: צורת השפתיים, סידור השיניים וריח הפה. 6. 3 פעמים בחיי קרה שהתאהבתי באישה. התאהבות באישה שונה לחלוטין מהתאהבות בגבר, שהיא הורמונלית בעיקרה. כאשר אני מתאהב באישה אני לא חושב על "להיות איתה" אלא על "כמה נהיה מאושרים ביחד", אני לא חושב על רגעים מסוימים שבהם נהיה שנינו לבדנו אלא על צורת התנהלותם של חיים שלמים, זוגיות, ילדים... חלקכם אולי מזלזלים בהתאהבות כזאת, אבל אני לא יכול להתעלם מחשיבותה. הידיעה שלא אממש זוגיות שכזו אמנם לא גורמת לי לדיכאון פתאומי, אך היא בהחלט מעציבה אותי לאורך זמן. אלו הנתונים, ועכשיו קצת רקע כללי: כאשר התאהבתי בגבר בפעם הראשונה סירבתי להכיר בכך שמדובר בהתאהבות, הייתי בטוח שאני פשוט "נורא רוצה להיות בקרבתו ותו לא". רק עם הזמן התחלתי לחשוד שאני הומוסקסואל. התעניינתי, גלשתי באינטרנט, למדתי על ה"קהילה" ולאט לאט השלמתי עם העובדה שאני כזה. באותה תקופה עוד הייתי בבית הספר, הייתי אדם מסוגר והמחשבות על האהבות שלי תפסו חלק ניכר מסדר היום שלי. עם זאת, תמיד הרגשתי שאני לא "הומו רגיל", לפי כל מה שקראתי נוצר בי הרושם שהומואים בדרך כלל צורכים מין בצורה מוגזמת ומדגישים את המיניות שלהם יותר מאנשים אחרים. הייתה תקופה שחשבתי שאני טרנסג'נדר, כלומר "אישה בגוף של גבר", אבל למרות זאת הבנתי שבאותה מידה שאני לא מרגיש "גבר" אני גם לא מרגיש "אישה", אנשי אינטרנט אלמונים ניסו לשכנע אותי שאני בסך הכל הומו בהכחשה. כשהתגייסתי לצבא תפיסת העולם שלי השתנתה, נחשפתי יותר לאנשים ובכך גם "ירד לי מכל העניין". עדיין המשכתי במסורת ההתאהבויות שלי, אבל הבנתי משהו שנכון לכל הגברים, כאלה שהתאהבתי בהם וכאלה שלא - אני לא באמת נמשך אליהם מבחינה מינית. רק באותה תקופה הבנתי שהעובדה שאני לא מאונן היא חריגה. התוודעתי ליותר מדי שיחות של גברים על נשים ושיחות של נשים על גברים, הצורה שבה בני המין האחד מדברים על בני המין האחר, כמו על מזון, ממש מחליאה אותי. מלבד השאלה: "האם אני א-מיני", שעל סמך כל הנתונים והסיפורים אשמח לדעת מה התשובה לדעתכם, יש עוד שתי שאלות שמטרידות אותי - וחשובות לא פחות. 1. האם טוב לי, או רע לי? שאלה שמאוד קשה לענות עליה. כרגע אפשר להגיד שדי נוח לי. מנגנון ההתאהבויות נורא עוזר לי בהישרדות היומיומית, גם אם הוא גורם לי לדכאונות. חוסר העניין שלי במין, ללא ספק, מקל עליי מאוד, הוא מוריד מעצמי דאגה אחת פחות. כמובן שעמוק בפנים מתחשק לי לממש אהבה פעם אחת, אבל בסך הכל טוב לי כרגע. העתיד זה כבר משהו אחר. 2. מה אני הולך לעשות עם זה? יש כמה אפשרויות, ואף אחת מהן אינה אפשרית. ראשית כל, אולי אצליח "לרכב" על אחת ההתאהבויות שלי ולהרגיש סוף סוף חי. זה חסר סיכוי, גם בגלל העובדה שההסתברות שמישהו שאני מאוהב בו יהיה הומוסקסואל וגם יתאהב בי היא אפסית, וגם בגלל הידיעה שאהבה כזאת לא תחזיק מעמד לנצח, ובסופו של יום זו הקרבה גדולה מדי. לנסות לקיים קשר עם אישה שהתאהבתי בה בצורה השניה יהיה לא מוסרי ולא הוגן כלפיה, אבל אני מאוד רוצה לנהל מערכת זוגית עם אישה, להביא איתה ילדים לעולם ולהקים משפחה בריאה.הבעיה שזה לא יכול להתקיים עם אישה סטרייטית, ואני לא בטוח שמישהי א-מינית תהיה מוכנה לחיות איתי בידיעה שבכל רגע נתון יש גבר שבו אני מאוהב. האפשרות האחרונה היא "לצאת מהארון", להכיר המון הומואים ולחיות במחיצתם במשך תקופה, ככה אני בטוח אתאהב באחד מהם ולחיות איתו באושר ובעושר... את זה אני לא אעשה כמובן, כי זה לא אני!! אם יש לכם רעיון,לאן אני יכול לנווט את החיים שלי אם אני כל כך רוצה להקים משפחה עם אישה - אנא הגיבו לי. אם בזה הרגע קוראת את הדברים האלה מישהי א-מינית שמוכנה לנסות להתחיל איתי משהו כנגד כל הקשיים, אני יותר מאשמח אם תצרי איתי קשר. אני בטוח שזה אפשרי. לכולכם אני מודה על שהקדשתם כל כך הרבה זמן לקרוא את מה שסוף סוף החלטתי לכתוב...

snoopytush

New member
ברוך הבא../images/Emo155.gif

אתה צריך לדעתי להתנסות עם 2 המינים עזוב הוגן לא הוגן זאת הדרך היחידה להכיר את עצמך ולהשלים עם זה. זה לא יהיה הוגן כלפי עצמך לא לנסות את זה , אם תראה שזה לא זה תמיד אפשר לחתוך. אנשים בדר"כ מתנסים בזה בגיל ההתבגרות ואתה לא התנסית אז יכול להיות שזה גורם לך לבלבול. בכלל מקרה אני בטוחה שיש גבר שהוא אמיני שמעדיף גברים ויש מספיק אנשים בעולם ומספיק נטיות עם סקס ובלי סקס . בהצלחה!

נטע523

New member
קודם כל ברוך הבא../images/Emo140.gif

ועכשיו למה שכתבת
אני מבינה בעקרון את מה שאתה חווה ואני יכולה לספר לך שאני גם חווה דברים די דומים.אני מתאהבת בגברים אבל לא מעוניינת לשכב איתם,מה שיוצר קצת בעיות אם הם מיניים כי אצלם רגש מחובר לסקס ואצלי לא. אז באמת כל מה שאתה כותב פה הוא מובן בהחלט,הקטע של החוסר משיכה-ואולי תתחיל להתרגל לרעיון שאתה אמיני,שמעוניין באהבה ולא צריך את הסקס
. יש כמה דברים שלא הבנתי מימה שכתבת : את סעיף 6 - לא הבנתי לפי דברייך מה ההבדל בין התאהבות של גבר להתאהבות של אישה.נשמע שבסך הכל (וסליחה אם אני ישירה מדיי ) אתה לא כלכך מצליח להתאהב בנשים אלא הרבה יותר בגבריםף,אבל נשמע שקשה לך להשלים עם זה זה לא נשמע לי שאתה באמת מתאהב באותו עומק ועוצמה כמו שאתה מתאהב בגברים...אבל אולי תסביר לי כי לא הבנתי,מה זה בדיוק להתאהב באישה בקטע של לרצות לעשות איתה ילדים אבל לא מבחינה הורמונלית?התאהבות שאין בה את הריגוש הזה זו לא ממש התאהבות..ואני לא אומרת את זה מתוך זלזול,אני פשוט חושבת שזו לא התאהבות ממש אם אתה לא מתאהב. כשאתה מתאהב אתה יודע שאתה מתאהב ואין שום רגש אחר שיכול לחלליף את זה..יש להבדיל בין אהבה של בני אדם בכלליות לרגש של התאהבות,זה לא אותו דבר...אז אולי תבדוק עם אצמך אם אתה באמת יכול להתאהב בנשים? בכל מקרה זה לא כלכך משנה, לגביי ההתנסות עצמה,אני לפני שהתנסיתי חשבתי שאולי אני לא אמינית ואז כשהתנסתי גיליתי בודאות שאני לא נמשכת ושסקס לא מעניין אותי.אולי באמת זה גם המקרה שלך.. בכל מקרה אני מעריכה את אומץ שלך לכתוב וסליחה אם מה שכתבתי קצת מבולגן,אתה מוזמן לשאול אותי מה לא ברור..
וזהו,שיהיה יום נהדר!:)

p019

New member
ברוך הבא ../images/Emo212.gif

לדעתי, עלפי מה שסיפרת על עצמך, אתה בהחלט א-מיני - אם משיכה ריגשית גבוהה ביותר. גם האמרה על כך שאתה לא מרגיש "גבר" ולא מרגיש "אישה" לדעתי זה משהו שקורה לארבה א-מיניים - או בעצם - שתחושת ה"גבר/אישה" נובעת ממיניות. יום אחד, כשיהיה לי זמן - ובעיקר כסף מיותר אולי אני יחקור את העיניין (כסף לסכר טלפוני). אתה צריך לזכור שהתאהבות - למרות שהיא מאוד אינטנסיבית, היא לא החלק החשוב במערכת יחסים. האמת שהתאהבות היא בעיקר כשורה בך. במה שאתה מדמין על האדם ופחות באדם השני. מערכת יחסים זקוקה לאהבה ולא להתאהבות. אני מבינה שאתה חושב שההתאהבויות הללו עוזרות לך לעבור את החיים - אני חייבית להגיד שאני מאחלת לך פחות התאהביות - זה נשמע לי כמו רכבת הרים רגשית שיחולה להשאיר אותך יותר מותש ומבולבל מאשר כל דבר אחר. אבל זאת אני - אולי לך זה מתעים. אני לא מבינה לחלוטין את העיניין עם משיכה רגשית שמופרדת לגברים ונשים - אם כי זו בהחלט תופעה שראיתי ארבה א-מיניים מציינים - כך שאתה בהחלט לא יוצא דופן. אבל גם אם אתה לא מתאהב בנשים - לא אומר שאתה לא יכול לאהוב אישה. אם כי, וזה נכון לכל בן זוג שיהיה לך, אם אתה לא מסוגל להפסיק להתאהב - זו בהחלט יכולה להיות בעיה שתפריע. אם כי יתכן שכשתואהב מישהו באמת- ההתאהבויות יפסקו מעצמן.

שתי שאלות להבהרה

האחת, אתה משתמש במונח "לממש את האהבה" במקום "יחסי מין". האם עבורך ללא יחסי מין יש משהו חסר בקשר, לא ממומש? או שסתם השתמשת בביטוי הזה בלי ששמת לב למשמעות? השניה, אם אגיד לך שאתה א-מיני עכשיו, תרגיש שלם עם זה? זה יגרום לך להרגיש כאילו עשו לך סדר בחיים? או שזה יגרום לתגובה הססנית, של רק רגע אבל אולי בעצם לא ניסיתי מספיק? איך תרגיש? וברוך הבא

דם דם

New member
אמאל'ה...../images/Emo12.gif

ההתחלה שלך,זה בול אני. גם אני מאז שאני זוכר את עצמי לא אוננתי וקיימתי יחסי מין. מעולם גם לא הרגשתי את הצורך לזה. השלב עם ההתאהבות דיי זהה למה שהיה קורה אצלי, התאהבתי בבנות אך לא יכלתי לראות את עצמי ממש את אותה אהבה. בוא נניח לרגע את הדברים האלה בצד. קשה לבוא ולהחליט לגביך שאתה ככה וככה כמו שלי לקח שנתיים להודות ולהכיר בעצמי בתור "חריג" שאני א-מיני. קח את הזמן שלך, תבדוק את עצמך לעומק לצערי רק אתה הוא זה שיכול לומר מה אתה בדיוק למרות שאתה נשמע בתור אדם א-מיני. אני אישית חושב שאתה לא צריך לחפש כאן את ה"אישור" לכך שאתה א-מיני או לא. תזכור אבל רק דבר אחד שאפילו אם אתה א-מיני, החלום של להתחתן ולהקים משפחה הוא לא חלום. אני מרגיש כאילו הציבו בפני מראה כרגע ואני מדבר עם עצמי, שכן אני ממש מרגיש את עצמי מבעד למילים שכתבת. כמוך כמוני,גם אני רוצה בבוא העת להקים משפחה. אולם אני מניח שכשיבוא היום אחצה את הגשר. וכמו שאמרו קודמיי כאן, אולי תבדוק את עצמך עם שני המינים. ככה זה אולי יעזור לך יותר לדעת לאן אתה משתייך. שיהיה לך בהצלחה

תודה על השיתוף ../images/Emo24.gif

עזוב אותך מהגדרה. אני חושבת שבסופו של דבר אתה צריך לשאול את עצמך עד כמה אתה מרוצה מהמצב הנוכחי ועד כמה אתה רוצה לנסות לשנות אותו, ולאיזה כיוון. כמה נקודות (לא מספרתי בהתאמה אליך). 1) אם הנטייה המינית שלך היא הומוסקסואלית, אני לא חושבת שיש טעם להיאבק בזה. אם יש בך איזשהו רצון לחקור את הנושא, לנסות לספק את עצמך, להגיע לאיזושהי חוויה מינית שתעשה לך טוב, אז זה הכיוון. למה להתכחש לו? למה לטעון "זה לא אני"? אם ברור לך שזה יעשה אותך מאושר – זה בדיוק אתה! החיים קצרים מדי מכדי לחיות אותם באומללות, ומשפחה וילדים הם לא הכול בחיים. אם כל מה שחשוב לך זו הקמת משפחה (ויש לך הרבה זמן, אתה עוד צעיר), אז להערכתי תוכל למצוא בת זוג לצורך העניין. גם בכיוון ההפוך יש, למיטב הבנתי, מי שמחפש(ת) פרטנר רק לצרכים האלה (אני חושבת שיש מודעות כאלה במקומות מסוימים. לא בדקתי, אבל אני כמעט משוכנעת). לדעתי אתה בלאו הכי צעיר מדי מכדי ליישם את אופציית ה"היכרות לצורך הקמת משפחה", אז חבל שאתה פוסל בינתיים את האפשרות להתחבר למי שאתה אוהב ולנסות לממש את זה לא רק בראש אלא גם במציאות. 2) לדעתי, אם אתה מרגיש בעיקר "אדישות מינית" אבל לא פחד או גועל, שווה לנסות. אתה צעיר וזה לגיטימי לחלוטין שתהיה לך פעם ראשונה שבה אתה מתנסה ממקום של אי וודאות ולא סגור על עצמך, ואני בספק אם מישהו יאשים אותך במשהו. "אין חכם כבעל ניסיון". להערכתי אחרי שתנסה תוכל לבחון שוב את הדברים ולהחליט האם זה אכן היה מיותר והרבה יותר טוב לך בלי, או אולי בעצם נפתח בפניך עולם חדש (עם האוכל בא התיאבון...?
). אני לא טוענת שזה קל לביצוע; יש מחסום שצריך לשבור, ללא ספק. אבל אם, כפי שהתרשמתי, אצלך זה בעיקר חוסר עניין ולא רתיעה (פחד / גועל וכו') שווה לנסות. אני מודה שאני טיפה מקנאה בך – אני בצד ההפוך של המשוואה; אצלי יש פחד וגועל והם אלה שלהערכתי גורמים לי לרתיעה ומכאן לחוסר עניין. פרט לכך אני כבר בגיל מבוגר ובעייתי הרבה יותר. אני מודה שאני די אוכלת את עצמי שברחתי מזה כל השנים (ועדיין...) כי זה רק נעשה יותר קשה עם הזמן (ועוד לא השלמתי עם המצב, כי אני לא לגמרי מרוצה ממנו). 3) בסופ"ש האחרון נתקלתי במקרה בערוץ 8 בתוכנית על גבר בן 20+ עם בעיה הורמונלית (או משהו כזה) שלא חווה בגרות מינית (לא היה לו כמעט שיער גוף ועל הפנים בכלל לא, איבר מין קטן ועוד) ולכן גם לא הייתה לו משיכה מינית, צורך במין ואפילו לא באוננות (על אף שדווקא הייתה לו חברה, אפילו לפרק זמן ארוך למדי). בתוכנית הוא החל לקבל טיפול תרופתי הורמונלי שהשפיע על כל הדברים האלה ובאמת שינה אצלו את הנקודה. המקרה המסוים הזה הוא כנראה נדיר יחסית, אבל יכול להיות שגם אצל אנשים אחרים נטולי חשק מיני (אם לא כולם אז אחוז מסוים) יש איזושהי שונות הורמונלית. זה גרם לי לחשוב אולי לנסות לבחון את הכיוון הזה בעצמי. מה יש לי להפסיד? 4) אוננות: אחד הדברים שהפורום הזה פתח בפני (בעקיפין), זו אוננות. לפני שהגעתי הנה ניסיתי פה ושם, די בחוסר חשק (אבל היה חשוב לי לנסות למטרת לימוד עצמי, נגיד) ולא קרה כלום. חייתי את חיי כרגיל, מתוך ידיעה שזה עוד צורך שאין לי (נו, מה חדש...). אבל בשיחה פרטית שהייתה לי לפני כשנתיים עם מישהי שהיכרתי בעקבות הפורום הזה, היא אמרה לי שזה שהיא לא מקיימת יחסי מין לא אומר שהיא אדם א-מיני או שאין לה רצון בסיפוק עצמי. היא המליצה לי בחום וגם נתנה לי הדרכה ראשונית (בהתכתבות בצ'ט, תרגעו
) ואני מודה לה עד היום. אני לא יכולה לטעון שאני מפנטזת פנטזיות מיניות תוך כדי (יש לי כל מיני דברים משלי, שאני מעדיפה לא לחשוף) אבל מה זה משנה? אני מצליחה לעשות לעצמי נעים – מה רע? אם לכל אחד מאיתנו יש (לפחות בפוטנציה) מין "כפתור" כזה בגוף, שכשלוחצים עליו זה עושה לנו נעים... למה שלא נרצה ללחוץ עליו? זה הכי טבעי והגיוני בעולם... לדעתי מי שלא מאונן פשוט עוד לא מצא אותו או לא גילה איך צריך "ללחוץ" עליו. שווה לאתר, באמת. אין מה להפסיד, יש הרבה להרוויח. אוסקר ווילד אמר פעם: “To love oneself is the beginning of a life-long romance”. צדק. אפשר לפרש את המשפט הזה בכל מיני אופנים, והוא נכון מאוד גם לגבי אוננות. לא צריך להכניס פנימה (לגוף ו/או לנפש) אף אחד; העולם החיצוני לא צריך להתערב ולא חייב לדעת. זה רק בינך לבין עצמך, וזו אחת המתנות הכי מוצלחות שאתה יכול להעניק לעצמך (בחינם!). זה כמו שוקולד: אפשר לחיות בלי זה, זה לא צורך קיומי; אבל אי אפשר להחליט מראש שזה לא טעים בלי לטעום, אז למה לא? בניגוד לשוקולד, אוננות לא משמינה, ואינה יכולה בשום מקרה להיחשב למשהו "לא בריא" לגוף (כמובן, לא מדובר במקרים שבהם מגזימים בכמות או עושים זאת באופן שעלול לפצוע ולפגוע). אם לסכם: תן לעצמך הזדמנות להיפתח ולגלות את העולם. אתה בגיל צעיר מספיק כדי ש"צריך" ו"נכון" שמרניים לא יכתיבו לך את חייך כבר מעכשיו. מישהו אמר פעם ש"כל מה שחוקי ונעשה בהסכמה מלאה בין שני בוגרים, הוא לגיטימי". לך תהיה מאושר!

למעלה