שאלת התהפכות

panoni1

New member
שאלת התהפכות

בני בן 4.5 חודשים (נולד בשבוע 36), קראתי כאן את המאמרים וההדרכה על איך לעזור לילד להתהפך וניסיתי בבית את התרגילים, קשה לי להגדיר בדיוק את הקושי בתרגיל של ההתהפכות, אבל אני אנסה בכמה מילים, אם אני משכיבה אותו על הצד הוא מיד מנסה להתהפך ולהרים את הראש זה יוצר מצב כזה שאיך שאני מביאה לו את היד הנגדית (שנשארת מאחור, לרוב יד שמאל) לפני הגוף (דבר שמלווה בהתנגדות מצידו) הוא מיד מסובב את הראש כלפי מטה במטרה להשלים את ההיפוך כך שגירוי ע"י חפץ או פנים שלי לא רלוונטי, יש להוסיף שהוא גם לא שולח ידיים לצדדים אם מניחים לו משחק כשהוא שוכב על הגב הוא מנסה להגיע עם היד הקרובה יותר ולא הנגדית, איך אפשר לעזור לו ? בתודה מראש

תרגילי התהפכות + יום צילומים |אקשן

בוקר טוב panoni1, ראשית, כדי למנוע את ההתנגדות של הידיים (שמשיגה לנו בדיוק את האפקט ההפוך ממה שאנו זקוקים לו), אפשר לנער את היד בניעורים קטנים ומאוד מהירים. ניעור כזה מביא לשחרור טונוס השריר ואוטומטית היד הופכת רפויה כאיטריה
ואפשר לכמה שניות לעשות איתה מה שרוצים. בהזדמנות זו אפשר להניח חבילת מגבונים מול התינוק, כשהוא שכוב על צד ימין שלו, למשל. עם יד שמאל שלו נטפח על חבילת המגבונים. בד"כ תינוקות מאוד אוהבים את זה, וזו אחת השיטות לגרום לתינוק להביא ידיים לקו האמצע בשכיבה על הצד. לשאלה השניה - אין סיבה לצפות שתינוק ינסה לגשת לחפץ דווקא עם היד הנגדית, כשהיד הקרובה יותר, פנויה. אז גם כאן יש שיטות". הנה כמה מהן: 1) למנוע ממנו את הגישה עם היד הקרובה ע"י הסחה מהירה, כמו ניעור מהיר של היד או טפיחות עליה. הפעולה צריכה להיות מאוד מהירה. 2) לתת לו להחזיק חפץ ביד הקרובה, כדי שהיא תהיה תפוסה. באופן כזה סביר שהתינוק ישתמש ביד הפנויה, גם אם היא רחוקה יותר. 3) אנו יושבים ונשענים לאחור בזוית של 45 מעלות. התינוק עלינו עם פניו החוצה, בזוית פחות או יותר של סלקל או טרמפולינה. אפשר לעשות את שני התרגילים הקודמים בפוזיציה הזו, וכאן גם קל יותר להדגים עבורו את התנועה, כאשר את מאחוריו עושה עבורו את תנועות הידיים שלו, כאילו את מפעילה בובת חוטים. שוב: גם כאן, אם יש התנגדות של היד, לנער אותה מהר ובמהירות להביא לקו האמצע. כשעושים את זה נכון, התינוק משתף פעולה בצורה נפלאה. 4) עוד דבר שיכול לעזור הוא גירויים ביד שאותה את רוצה שיפעיל. לדוגמה, אם יד ימין צריכה לחצות את קו האמצע לכיוון צעצוע כלשהו, דגדוגים, טפיחות או צביטות קלות "יזכירו" לתינוק את היד ואת האפשרות להניע אותה לפי צרכיו.
| באותו עניין, מחר יערך יום צילומים (ווידאו וסטילס) שמדגים את כל התרגילים לשלבי ההתפתחות השונים. הורים לתינוקות מוזמנים להגיע ולצפות בחינם בצילומים (מספר מקומות מוגבל). אפשר גם להצטייד במצלמה ולהרוויח הדגמה ארוכה מאוד של כל התרגילים. אני חושבת שזה יכול לעזור מאוד להמחיש את התרגילים הכתובים ולסייע להורים לתרגל בבית. שלחתי לך מסר בנושא.

למעלה