שאלת התייעצות דחופה למומחים

galik2

New member
שאלת התייעצות דחופה למומחים ../images/Emo51.gif

בוקר טוב ומראש אתנצל על אורך ההודעה.
בתי בת השנה וחודש הקיאה בשני הלילות האחרונים (פעם אחת בכל לילה) ופעם אחת אתמול במעון. נראה לי שהיא אוכלת פשוט יותר מדי / שאנחנו מעמיסים עליה. אשמח לקבל את דעתכם והמלצותיכם. לציין שהיא תאומה, נולדה בלידת מלקחיים, ראשונה, משקל 2670, הריון תקין. כתינוקת ניזונה מאיזומיל לאור המלצת הרופא, שכן היתה מקיאה רבות. חשבנו שיש לה בעיה לעכל את המזון אבל לא אובחנה בעיה שכזו (וגם לא נבדקה). בהדרגה ההקאות (כבר בגיל 3 חודשים) ובגיל חצי שנה עברנו לסימילאק רגיל ולא היתה שום בעיה. הילדה אכלה יפה, גם החשיפה למוצקים היתה מוצלחת וכיום היא אוכלת מאוד יפה הכל, לא מסתמנת אלרגיה למזונות כלשהם. בספטמבר נכנסה למעון. לפני כן סדר היום התזונתי שלה היה: 8:00 בבוקר בקבוק סימילאק 24, סביבות 11 בערך חצי מעדן (אחד שלם עם אחותה), 13:00 ארוחת צהריים בשרית, 16:30 פירות, 18:30 ארוחת ערב (ביצה, פרוסה, גבינה, ירוקות) ולפני השינה ב- 20:30 בקבוק 240 (לא תמיד סיימה). מאז הכניסה לגן: 7:00 בקבוק 240, 8:30 ארוחת בוקר בגן (פרוסה, גבינה, ביצה...), 11:45 ארוחת צהריים בשרית, ומזמן הקימה משנה הצהריים - יש נשנשת עד שמגיעה הביתה (נותנים להם כל מני דברים: עוגיה, פרי, פרוסה וכד'). בבית ניסיתי להמשיך במתכונת הרגילה של ארוחות אחה"צ - פירות, ארוחת ערב ובקבוק לפני השינה, אך כאמור ביומיים האחרונים הילה אוכלת ומקיאה בלילה. הגננת המליצה לנו לתת אחה"צ מזונות קלילים כמו: פירות, מעדן וכד' ולא להכביד בארוחת ערב גדולה שכן הילדה, לדבריה, עדיין מעכלת את האוכל מהגן וזה כבד למערכת העיכול. כמו כן, המליצה להוסיף דייסה לבקבוק החלב. מה דעתכם? ושוב - ממש ממש סליחה על האורך של ההודעה.

galik2

New member
עוד 2 שאלות ברשותכם:

1. מה המשמעות והיתרון של הוספת דייסה לבקבוק החלב? האם גם בבוקר או רק בערב? 2. מתי גומלים את הילד מבקבוקי החלב של הבוקר והערב? היתכן שהבקבוק של הערב מיותר לילדה? תודה

למרות

אורך השאלה לא ברור מה את שואלת והאם התעוררה השאלה בעקבות 2 הקאות רצופות שכן אם זה בשל ההקאות הייתי ממתינה לראות מה בהמשך. אין לי מושג מה משקל הקטנה היום ומה גובהה ולכן לא ניתן לעשות הערכה מתאימה. מקווה שההקאות יחלפו כלא היו ואם לא גשי לרופא ובכל מקרה אם את חוששת שאת "מעמיסה" עליה גשי לייעוץ תזונתי בקופ"ח ושם לאחר הערכה תזונתית מתאימה ניתן יהיה לתכנן לקטנה "סדר יום" של אוכל ושתיה בכמויות המתאימות.

למעלה