שאלת התייעצות לתואר ראשון

לינור 125

New member
שאלת התייעצות לתואר ראשון

אהלן, אני מעוניינת ללמוד לתואר ראשון פסיכולוגיה והנתונים שלי אינם מספיקים כרגע לכניסה לאוניברסיטה.
לכן השיקול עומד בפסיכומטרי שני או שלא ואז ללכת למכללה.

השאלה שלי היא האם בתואר כזה- שהוא רק תואר "ספתח" לתואר שני יש הבדל בין אוניברסיטה למכללה?
ואם יש הבדל- מה עדיף? ובאיזה מוסד לימוד?
כלומר- מכללה/אוניברסיטה טובה בלימודי פסיכולוגיה שמאוד מומלץ ללמוד אצלה..

תשובה אמיתית מחבר'ה מנוסים תעזור לי מאוד,
תודה רבה וחג שמח :)

Philip Jr

New member
ישנם כל מיני הבדלים, והשאלה היא מה חשוב לך

למשל שיקול די בסיסי אבל חשוב כנראה הוא השיקול הגאוגרפי.. אם את רוצה לחיות רק בצפון זה פוסל הרבה מאד מוסדות!

הייתי מציע לך לחשוב קודם כל מה חשוב לך, מכיוון שאין תשובה כללית שמתאימה לכל אחת מבחינת מוסד הלימודים "הטוב ביותר".

מה שכן עובדתית אם שאיפתך להיות פסיכולוגית מוסמכת במדינת ישראל בסופו של דבר, תואר ראשון לא מספיק, ולכן הוא רק "ספתח" כדברייך. יש הרבה אפשרויות אחרות, אבל רק תואר שני ולעיתים שלבים נוספים מסמיך אותך להכרה כפסיכולוגית (כלשהי אגב - לא רק קלינית).

לגבי הבדלים בין מוסדות לדעתי האישית ההבדלים הם בעיקר בין מוסד למוסד, ולא בין "אוניברסיטה" ל - "מכללה". אני מכיר אוניברסיטאות נוראיות, ואני מכיר מכללות נוראיות, ולהיפך.

אם את מסוגלת לעמוד בשכר הלימוד או זכאית למלגה כלשהי, הייתי ממליץ לך לבדוק את הבינתחומי שם למדתי לתואר ראשון. אם לא, אני מכיר היטב גם את מכללת ת"א-יפו שם אחותי לומדת, וגם שם כדאי לבקר ולבחון את המקום.

לינור 125

New member
אהלן..

כרגע מעניין אותי להמשיך לפסיכולוגיה חינוכית האמת..
במכללת יפו יצא לי להיות, כי זה שם נבחנתי לפסיכומטרי.. שמעתי על המכללה גם מבחורה שסיימה שם תואר שני בפסיכולוגיה קלינית והיא מאוד ממליצה.

וכן, אתה צודק שיש ויש, אני שואלת לגבי מוסדות שמלמדים פסיכולוגיה כמובן ורמתם טובה...
באוניברסיטאות אני נעה בין בר אילן לעברית.. וזה גם תלוי בציון שאקבל..

תודה על ההיענות, חג שמח

Philip Jr

New member
המשך תשובות

אהלן,

אני אתחיל היישר מהשורה התחתונה - בתחום כמו חינוכית שהוא פחות מחקרי באופיו בכל מקרה, אדרבא ואדרבא שהייתי הולך למכללה טובה ולא מתאמץ יתר על המידה לשפר פסיכומטרי וללכת לבר-אילן ולעברית.

מסורתית, הבדל שקיים (כביכול) בין אוניברסיטה למכללה זה מחקר. לכן, אם היו לך שאיפות מחקריות הייתי ממליץ לך ללכת לכיוון של מוסד מחקרי מצוין, למשל העברית. בפסיכולוגיה חינוכית העניין הזה פחות רלוונטי, ולא תהיה לך בעיה להתקבל לתואר מתקדם בתחום עם תואר ממקום כמו ת"א-יפו (כתלות בהישגים שלך כמובן).

אם אין לך בעיה לדחות את לימודייך או להיבחן שוב אוניברסיטה היא אפשרות כמובן, השאלה היא מדוע לעשות זאת?

ואין בעד מה אגב, חג שמח!

תעשי חיפוש בפורום

מומלץ לעשות חיפוש בפורום על אוניברסיטה מול מכללה.

היו על זה אין ספור דיונים בפורום ויש דעות לכאן ולכאן :)

nicky78

New member
למה לא?

היי,
זה מה זה שטויות עניין המכללה והאוניברסיטה יש מכללות מעולות לפסיכולוגיה שגם עוזרות לך לעבור את מבחני המתאם כמו שצריך אם מעניין אותך קלינית בהמשך...

למעלה