שאלת התייעצות:

התוכנה שלי פותחת וסוגרת הרבה פעמים אותם קבצים ואי אפשר להימנע מזה לגמרי כי זאת מהות התוכנה, וזה יוצר לופ אינסופי שמעמיס על הזיכרון ומאט את המחשב. היא כותבת INPUT PAST END OF FILE. הציעו לי לא לגשת לתוכנה עדיין עד שיתקנו אותה, אבל עבדתי על קובץ הכתבן שהיא מועתקת אליו וקשורה אליו. ניסיתי שיטות לייעל את העבודה ולהטעין חלק מהמידע לזיכרון כך שפחות אצטרך להעמיס על הדיסק, אבל עדיין נדרש הרבה פעמים לפתוח שוב ושוב אותם קבצים. אין לי גם הרבה מקום בזיכרון המוקצב, כדי שאוכל להטעין אליו הרבה קבצים. התוכנה שלי יוצרת מאות יישומים של כמה קילובייט כל אחד. רציתי לדעת איך אפשר להקל על העומס על הזיכרון, והאם יש דרך להמשיך ולעבוד באינטנסיביות עם פתיחה חוזרת של הקבצים מבלי להעמיס ולהזיק לזיכרון. אני גם מקווה שהתוכנה לא תימחק לי, עבדתי עליה הרבה זמן והיא מועתקת כמה פעמים גם בספרייה וגם מחוץ לה בוורד ובפנקס הרשומות. האם יש סיכון שתימחק ואיך אפשר למנוע אותו? עוד דבר: אני שר במיקרופון שירים למחשב כבר שנים. אתמול פתאום כל הזמן נסגר מיד חלון ההקלטה כשפתחתי אותו. חשבתי שזה בגלל התוכנה שלי או שיש וירוס. עכשיו מחקתי את ההקלטה החדשה שהיא ללא שם, והמיקרופון חזר לעבוד. האם ייתכן שיש קשר להאטת הכתיבה בבייסיק שכתבתי בה את תוכנת הבינה?

למעלה