שאלת התייעצות...

שאלת התייעצות...

מיועדת בעיקר למי ש"זכה" להכיר אותי כבר פלוס מינוס... נראה לכם שיתאים לי ללמוד עריכת דין ? יותר מידי אנשים אומרים לי את זה בזמן האחרון וזה מתחיל לחלחל... מה דעתכם ? מעכשיו אני אומר זה לא יהיה בכיוון פלילי אלא נדלן, צוואות וירושות וכו'.

נ ו ל י 1

New member
אממממ לא מכירה אותך!!

אבל למה לא?!? אם אומרים לך, כנראה שהם בכירים אותך... ופלילי נשמע יותר מעניין...

נראה לי שאת השאלה

הזאת אתה צריך להפנות בעיקר לעצמך. תברר איזה קורסים לוקחים ואם הם מעניינים אותך, תתחיל לקרוא חלק מהספרים. תשאל אנשים שלמדו משפטים או תלך למכללות שיש בהן ימים פתוחים.

Vdrums

New member
אין יתאים, יש מה אתה רוצה

מה מעניין אותך. האם התחום הזה מושך אותך? אני לא מבין את האנשים האלה שאומרים למישהו "וואלה אתה מתאים לך להיות עובד מועצה" בולשיט. לך עם ההרגשה שלך. תברר על הנושא, תחשוב ותראה אם זה מדליק אותך. בהצלחה.

מה זה משנה מה אחרים חושבים ?

לי יותר מידיי אנשים אמרו "לך תזדיין"..אז אני אלך להיות זונה ?!
הכל תלוי בך..אם זה באמת מעניין ומאתגר אותך ואתה מרגיש שזה יכול להיות הכיוון שלך ,אז תלך על זה..

נקודה טובה

יש ים עורכי דין בימינו. אבל עם זאת בכל המקצועות ההיצע עולה על הביקוש. ודבר נוסף, אם אני אעשה את זה... אני אהיה תותח... שם זין על כל ה"40000" ... הקטע הוא שאני אצטרך לשפר את הבגרות בשביל זה.

ס22ית

New member
עזוב מה שאנשים חושבים שמתאים לך

אותך זה מעניין? מושך אותך ללמוד את זה? לך על זה. הרבה יותר נחמד וקל ללמוד משהו שאוהבים ומעניין...

אם הייתי יודע מה אני רוצה ללמוד...

זה דבר שאני מתחבט בו כבר כמה שנים טובות. אני רק יודע שכל מה שקשור במתימטיקה - הנדסה - לא בשבילי.

ס22ית

New member
יש את כל מכוני ההכוונה...

אבל אישית אני לא מאמינה בהם...כי אם היו אומרים לי שמתאים לי א' ו-א' בכלל לא מעניין אותי אין מצב שאני אלך ללמוד את זה.. אתה צריך לחשוב מה חשוב לך במה שתבחר ללמוד..יש כאלו שחשוב להם ללמוד משהו שמעניין אותם, יש כאלה שחשוב להם ללמוד משהו שיש בו הרבה עבודה או הרבה כסף..יש כל מיני שיקולים... אף אחד לא רודף אחריך...היום גם אנשים בני 30+ רק מתחילים ללמוד... וחוצמזה, אני בטוחה שיש כמה כיוונים שבטח מעניינים אותך

לגבי...

המכוני הכוונה ראי תשובה לפני בובה. לגבי הכיוונים - אני בנאדם שאוהב הכל. באמת יש לי ראש פתוח. מה שכן אני מוגבל מבחינת השמיעה שלי (אם את זוכרת..) וזאת הסיבה למשל שעל מקצועות ההנדסה אני ויתרתי מראש. דילמה.

עוד נק'

שאם ממילא אתה צריך לשפר בגרויות ואז גם לעשות פסיכומטרי, סה תהליך שלוקח זמן, הכל יראה אחרת בעוד שנה.. תתחיל לשפר ואז תחליט איזה כיוון הכי מתאים לך, ואם עריכת דין עדיין יתאים לך אז לך על זה

gilad269

New member
שמע

קודם כל תראה אם זה משהו שאתה באמת רוצה.אל תייחס למה שאחרים אומרים.לך לפי השאיפות והרצונות שאתה קובע.מי שלא מעריך אותך-לא שווה שתתעמק לחשוב עליו. תחשוב האם שתסיים תלימודים זה משהו שבאמת תרצה,וזה נכון שכל שנה מתווספים 2000 עו"ד,אבל כמו שאמר ששי גז"זה מטורף,אבל הטובים ישרדו.כלומר,אם תהיה טוב,ותותח אין אף סיבה שבעולם שלא תצליח,גם אם יהיו 50,000 עורכי דין.אל תשכח שלא כל עורכי הדין או המשפטנים אכן עוסקים במקצוע. ואם תצטרך לשפר בשביל זה תבגרות-אז קדימה לעבודה,ואת השנה הנוכחית כבר לא תתחיל כי מתחילה עוד חודשיים,אבל תחשוב ברצינות כדי שלא תפספס תשנה הבאה.אגב יש לך פסיכומטרי? מקסימום תלך ללמוד איפה שהלא מתקבלים הולכים ללמוד בבין תחומי בהרצליה או מקסימום במכללה של יעקב פרי

כמו שאמרו פה כמה אנשים חכמים

מה שמשנה זה לא מה שאנשים אומרים שכדאי לך, אלא מה שאתה רוצה וחושב שמתאים לך. העצה שלי - לך ליעוץ במכון הדסה או משהו בסגנון, זה לא כזה יקר והם מספקים את כל המידע הרלוונטי - מה מתאים לך לפי האינטליגנציה האישית שלך ולפי ההעדפות והשיקולים האישיים שלך בבחירת עבודה, וגם מציגים את מצב השוק במקצועות מסויימים. בנוסף הם גם נותנים מידע מאוד מקיף על מוסדות הלימוד.

הייתי כבר במקומות כאלה

כולם באותה דיעה... ללמוד פסיכולוגיה או קרימינולוגיה. או ללמוד בוינגייט... על משפטים לא דיברו בכלל. אני לא מתכוון ללמוד פסיכולוגיה על אף שאני אוהב את זה מכיוון שאני לא מתכוון להשקיע עכשיו 7 שנים בשביל להיות איזה עובד סוציאלי. לא מתאים לי. וינגייט לא יגרום לי להיות מבוסס כלכלית.

זה בסדר אלפא

גם לי במכון הדסה אמרו שמה שמתאים לי זה וטרינריה או מחקר רפואי, ולא הזכירו במילה אחת כלכלה, מנה"ס או תקשורת. עד כמה שזכור לי, דיברת בעבר על עיצוב גרפי ועל אפשרות נוספת לעבוד עם אבא - מה קרה לאפשרויות האלו? (אם אני זוכרת נכון)

זוכרת נכון

עיצוב גרפי ירד עוד לפני הטיול אבא שלי רוצה לפתוח משהו. אבל בימים אלה נורא מסוכן לפתוח משהו. וגם אם הוא ירצה לפתוח אני עדיין מעדיף לפתח את עצמי בנוסף.

ס22ית

New member
../images/Emo45.gif אני אוהבת את הראש שלך

החשיבה שלך בריאה ונכונה... אתה תצליח בסופו של דבר בכל מה שתבחר לעשות

למעלה