שאלת התמצאות

T a Z a

New member
שאלת התמצאות

בהנחה שהמובי מייקר היא התוכנה החלשה ביותר לעריכת וידאו מקצועי, ופריימר היא הטובה ביותר, איפה עומדת הווגאס? כי לפי מה שאני התרשמתי היא בובה של תוכנה.. שאלה שניה, ראיתי בתוכנת ווגאס שאפשר לעשות הילוך איטי (או מהיר..) ואהבתי את האפשרות הזאת מאוד כי היא יחסית נדירה... שאלתי היא איך אני שומר את הקובץ עם ההילוך האיטי שעשיתי, כי כל פעם שאני מוריד את הרייט, עושה פליי הוא מראה לי את הסרט בהילוך איטי, ואז כאשר אני שומר בתור avi ואני פותח אותו, הסרט לא עבר כל שינוי של מהירות. האם אני לא עושה משהו נכון? בתודה מראש

MaSTeRLou

New member
->

פרימייר היא לא התוכנה המתקדמת בשוק, למרות שMovieMaker כן הפשוטה ביותר. ווגאס בעיקרון ממוקמת באיזור הPremiere, מן תוכנת MiidRange שכזאת. עם זאת, לדעתי, ע"פ הרושם הראשוני היא מסוגלת להרבה יותר מפרימייר. בפרימייר יש את כל הכלים שצריך לעריכה טובה, ולווגאס יש עוד כמה פיצ'רים שהופכים את העריכה למדהימה. אני מבין שאתה משחק עם ה Rate שיש ליד הTimeline. זה לא הTimeline אלא קליפ הוידאו שאתה צריך לקבוע לו Rate אחר. קליק ימני על רצועת הוידאו>Properties>ושם שנה את הRate למה שאתה רוצה זכור שההאטה חלה על הוידאו בלבד שתצטרך לעשות את אותה פעולה גם לרצועת הAudio. במקרה של הAudio תצטרך בתפריט הגלילה שיופיע לך לבחור Timestrech, ובו לקבוע את אורך קטע הSound כאורך קטע הVideo. ההאטה בSound ועיוות הקול יעשו רק מתי (מופיע באותו תפריט גלילה) את הPitch. לכן כדאי לך לבחור את האפשרות Timestrech and Pitch.

T a Z a

New member
תודה רבה

באמת תודה MaSTeRLou אם הייתי מראה לכם את הסרטים שאני עושה נראה לי שהייתם אוהבים.... אבל אין לי איך להעלות אותם... תודה רבה!!

לידע אישי- ../images/Emo16.gif

איזה תוכנה הייתם מגדירים כדרגה שמעל הפרימייר? זאת אומרת, התוכנה שאמורים לעשות בה הפקות ממש רציניות לטלוויזיה ארצית וכו' וכו'?
ניר

T a Z a

New member
שאלה טובה

יש פה גם אנשים מקצוע שיוכלו לענות לנו תשובות מקצועיות

GGOODD

New member
אני חושב ש...

Avid היא בהחלט תוכנה שבכמה רמות מעל הפרימייר... תוגנה מקצועית מאוד שמשמשת לעריכות מקצועיות, ישנה גם תוכנה בשם media 100 שהיא תוכנה מאוד מקצועית שעורכים בעזרתה באולפני הטלוויזיה הגדולים ביותר!

MaSTeRLou

New member
media 100? אתה בטוח?

הייתי פעם בסיור אצל המשווק שלה (מיטראני, נדמה לי), והרושם העיקרי היה מערכת מאד מאד יציבה (וגם מאד יקרה) אבל לא משוכללת במיוחד.

הלהיט החם בשוק כיום

זה הפיינל קאט פרו. תוכנה שמבחינה טכנית כמעט זהה לאויד, תומכת בעריכת היי-דף (היי דיפינישן 24P) עם תוספות לעריכה שמותאמת לפילם. מבחינה כלכלית, השקעה בתוכנה הזאת היא משתלמת, כי היא עולה עשירית מהאויד. (בערך 5000$) בערך כמו מדיה 100. לאחרונה ערכתי שני פרוייקטים גדולים במדיה 100, ותסלחו לי, אבל לא יצאתי מרוצה מהעסק. פרוייקט אחד היה טקס לטלוויזיה והשני קלטת התעמלות. מסתבר שהמערכת לא מגיעה עם תוספת לתיקוני צבעים וצריך להוסיף כמעט 2000 $ לתוספת כזאת. המזל שלי היה שהתאמתי צבעים במצלמות לפני הטקס, בצורה מושלמת.

MaSTeRLou

New member
Finalcut באמת נראית איכותית

מדברים עליה המון היום. לגבי המדיה 100 - באמת כל תוספת זה שחיטה. שאנחנו התעניינו בקניית מערכת כזו הבדל בין מערכת בלי הקלטת Batch ולבין זו שבאה עם התוספת הוא 6000 דולר!! למה מי מת?? (7000$ מול 13000$, אבל זה היה לפני שנתיים)

למעלה