שאלת התפתחות, אני מאד מודאגת..

מגרש22

New member
שאלת התפתחות, אני מאד מודאגת..

בתי בת 8 חודשים, מתהפכת חופשי מהבטן לגב אך מעולם לא התהפכה מהגב לבטן, היא רק עושה חצאי היפוכים , ממש מסרבת להתהפך עד הסוף. עד לפני כחודש כשהיינו שמים אותה על הבטן היא היתה זוחלת גחון לאחור ומסתובבת סביב צירה, אבל, בזמן האחרון ברגע שמניחים אותה על הבטן היא ישר מתהפכת לגב ו אז היא מתחילה לבכות, ופה אנחנו נכנסים לתמונה, עשינו טעות איומה ,והרגלנו אותה שאנחנו מושיביםבעצמנו, ברגע שהיא מתיישבת היא מאד יציבה ונהנית מהזווית החדשה אבל לא רוצה לעבור לשום מצב אחר. כשהיא על הגב היא מתקדמת ע"י בעיטות ברגליים. מעבר לזה נראה לי שהיא מתפתחת יפה, יש לה מגוון מאד רחב של "מילים" והיא כל היום מברברת, היא מאד עירנית ומתעניינת, יש לה מוטוריקה עדינה טובה, היא אוחזת דברים, מביאה בקבוק לפה, מוציאה ומכניסה את המוצץ , וכל היום בודקת את כפות רגליה.. מה עושים? איך נפטרים מההרגל הזה של ישיבה ? איך עוזרים לה להינות יותר על הבטן? אני פוחדת שהיא תדלג על שלבי הזחילה ועד שתתחיל ללכת תהיה מאד מתוסכלת מחוסר התנועה... עצה בבקשה.. תודה

מגרש שלום

הבת שלך גילתה שאפשר לשבת ובמצב זה היא יכולה לפנות את הידיים למשחק מבלי שתצטרך להשתמש בהן לתמיכה. כמו כן במצב של ישיבה שדה הראיה רחב יותר והיא גם מרגישה קרובה יותר אל ה"גדולים". מצד שני קשה לה להזדקף משכיבה על הבטן וקשה לה להתהפך . את צודקת: השארת המצב הנוכחי עלול לגרום לדילוג על שלב הזחילה. חלק מהתינוקות לומדים ממצב זה להתקדם במרחב תוך ישיבה על הישבן וחלק מהתינוקות פשוט ממתינים לשלב בו יוכלו לעמוד. אבל: אפשר בהנחיה נכונה להשלים את השלבים החסרים ולממש גם את שלב הזחילה. על מנת להיפטר מהרגל הישיבה יש לאפשר לביתך לגלות את הטוב שבשכיבה על הבטן, את היכולת להתגלגל, את היכולת להיות נייד יותר ולא נייח כמו בישיבה . התהליך אמור להיות מלווה בהכרות וחיזוק של השרירים הרלוונטים ( חגורת כתפיים למשל ועוד) ובהתנסות בהצלחות קטנות שימחישו לביתך שהיא יכולה. בשלב זה אני בדרך כלל מנחה את מטופלי להימנע ככל האפשר מישיבה ואם התינוק ממש ממש מתעקש על ישיבה להניח את הגירויים המרתקים רחוק ממנו על מנת שיאלץ לצאת ממצב הישיבה כדי להגיע אליהם. כשעושים את התהליך הזה עם ליווי של תרגילים מתאימים שיחזקו את שרירי הגוף וילמדו תנועות ושימוש בטווחי תנועה של הגוף התהליך מהיר וקל יותר והתסכול מינימלי.

למעלה