שאלת זחילה..........

lilach2004

New member
שאלת זחילה..........

הבן שלי בן שנה שבוע הבא ועדיין זוחל על הגחון, אני יודעת שזה לא נורמלי ומודעת לבעיות שצצות כשמדלגים על שלבים בהתפתחות הבעיה היא שהוא מהיר מאוד ומשיג כל מה שהוא רוצה גם כך, מה גם שהוא התחיל לעמוד עכשיו. אני חוששת שהוא יתחיל ללכת בלי שיזחל, מה אפשר לעשות כדי לפתח אצלו את העניין הזחילה??

נאוה ר

New member
לילך כמה זמן הוא זוחל על גחון?

האם הוא מתישב? האם הוא מטופל? טריק שלפעמים עובד (בתנאי שהכל בסדר) היא לשים אותם על דשא. העשב הארוך לא נעים להם בפנים והם זוחלים על 6.

lilach2004

New member
קודם תודה על התגובה.....

הוא זוחל כך מגיל שבעה חודשיים, שזה בסביבות חצי שנה. הוא מתיישב יפה מאוד אבל לא לבד אלא אם מושיבים אותו וכשנמאס לו חוזר לשכיבה. והוא לא מטופל כי הרופא אומר שיש זמן........

התיישבות קורית בדרך כלל מעמידת שש

אם בנך אינו מצליח להתרומם לעמידת שש יהיה לו גם קשה להתרומם לישיבה ממצב של שכיבה על הבטן. קשה לי להסכים עם הרופא בנקודה זו כי ילד בן שנה שמתקשה להתיישב עלול להתחיל להיות מתוסכל ואת התסכול הזה ניתן למנוע או להקטין. חבל לחכות כשאפשר כבר עכשיו לראות מה מקשה על בנך להתרומם לעמידת שש ( אולי חגןורתץ כתפיים חלשה שאפשר לחזק ואולי משהו אחר) ולהתחיל לעזור לו על מנת שיוכל למצות את הפוטנציאל המוטורי שלו .

סליחה על ההתפרצות אבל יש לי שאלה

גם הבן שלי יהיה בן שנה בעוד שבוע וגם כן הוא זוחל זחילת גחון מגיל שבעה חודשים אבל לאחרונה הוא מתרומם לעמידת שש ומתקדם שני צעדים או שלושה אז הוא מתעייף ועובר לזחילת גחון. בזמן האחרון (כלומר כבר חודש) הוא תופס בדברים מתרומם לעמידה ומתחיל ללכת על דברים שהוא יכול להישען עליהם כמו שולחן כסא ספסל אבל על קיר הוא לא יכול וגם כן אני מבחינה שהוא לא יציב בכלל והיו הרבה מקרים שהוא נופל לו על הראש וזה מסוכן אבל אני לא יכולה ולא מצליחה לעשות משהו בנדון האם זה נורמלי עד כה?? האם עלי לפנות למישהו ??? או פשוט לתת לו זמן (במשפחת בעלי רובם איחרו בהליכה) ??? תודה לך מראש

שכחתי להוסיף

שהוא עדיין לא מתישב לבד אבל את האמת הבחנתי שהוא לפחות מנסה אבל לא מצליח

מקפיצה

לאמא של מלק

ממצב של זחילת מספר צעדים על שש יש בדרך כל התקדמות מהירה ותוך כשבועיים התינוק עובר לזחילת שש מהירה. את יכולה לנסות ללמד התיישבות ממצב עמידה או מעמידת שש לפי התרגילים באתר שלי. כאשר תינוק לומד לרדת מעמידה לישיבה יש פחות נפילות מעמידה . ( כרגע בנך פשוט לא יודשע איך לחזוןר לרצפה ממצב עמידה ולכן הוא נופל או)

מאמא לה

New member
../images/Emo41.gifנצל"ש-כפות ידיים סגורות../images/Emo41.gif

מצטערת על ההדחפות, פשוא איני מצליחה לפתוח הודעה חדשה... בתי אשר תהיה בת 7 חודשים בעוד 4 ימים עדיין סוגרת את כפות הידיים רוב הזמן. היא אוחזת בחפצים ומכניסה אותם לפה, היא אפילו עומדת על שש וקצת זוחלת (כבר כחודש)- אך עם ידיים קפוצות. היא אפילו מצליחה להשאר בעמידת שש עם יד אחת בלבד כשביד השנייה היא מחזיקה משהו ולשמור על שיווי משקל- והיד שעל הרצפה- סגורה. כשאני מנסה לפתוח לה את היד כשהיא בעמידת שש ונשענת על כפות הידיים היא בד"כ מקטרת או מתאמצת לסגור בחזרה, ולפעמים אני ממש צריכה להפעיל כח. (ואני לא עושה את זה כמובן אלא מרפה...). בעבר הייתי עושה לה עיסויים בכף היד וזה לא כ"כ עזר. לפני כחודש וחצי היינו אצל רופא הילדים שטען שזה עדיין בגדר הנורמה וניתן להמתין חודש- חודשיים. מה עכשיו? המצב כמעט לא השתנה. מצד שני תודה לאל לא נראה שזה מעכב לה את ההתפתחות
. אני מנסה לשכנע את עצמי להרגע ולהמתין עוד קצת לפניי שאני פונה לטיפול. רציתי לשאול את המומחים בפורום מה דעתם וכיצד הם מציעים לי לנהוג.

נאוה ר

New member
כפות ידיים סגורות

האם יש עוד משהו שזוכה לקיטורים? איך היא באמבטיה? מה היא אוכלת? איך היא אוהבת נידנוד? מה התגובה שלה לרעש?מה התגובה לרטיבות? מה התגובה שלה כאשר היד מתלכלכת? האם היא אוהבת ליטופים? נשיקות?דיגדוגים? ולכיוון אחר - סיפרת שהיא תופסת חפצים ביד. האם היא משחררת באופן שנראה לך רצוני או שומטתQזורקת את החפץ?

מאמא לה

New member
תשובה לנאווה

תודה על התייחסותך נאווה, למעשה הילדה די קטרנית אבל לא בהכרח בגלל הדברים שציינת. מקטרת מאוד שלא מקבלת תשומת לב במשך יותר מחמש דק', לא אוהבת להיות הרבה בעגלה- מעדיפה בידיים. היא אוהבת מאוד אמבטיות, אוהבת נדנוד. לא בוכה מרעש/רטיבות. יד מתלכלכת - נכנסת בכיף לפה
אוהבת מאוד ליטופים ונשיקות. לעומת זאת, לגביי החפצים, אני חושבת שלעיתים החפץ נשמט לה והיא לא בהכרח משחררת רצוני. אינני בטוחה האם זה ברוב המקרים כך, כי בד"כ היא לא בוכה כשהחפץ נשמט, ואני פשוט מחזירה לה אותו שנית על דעת עצמי- והיא ממשיכה לשחק... משהו חשוב- ביד שמאל הזרת והאמה מכופפות בד"כ גם כששאר האצבעות פתוחות, וגם כשהיא פותחת את כל האצבעות, שתי האצבעות הללו נסגרות אחרי כמה שניות והשאר יכולות להשאר רפויות יותר....
אני לא יודעת מה לעשות. האם זה מצביע על איזושהי בעיה, ואם כן, מהן ההשלכות לעתיד? תודה

נאוה ר

New member
דבר ראשון לשתות כוס מיים ולהרגע

לא צריך לחשוב תמיד על הרע. באיזה גיל היא החלה לזחול?

למעלה