שאלת זיהוי מסעדה (השף שלה)

תָּמִיר

New member
שאלת זיהוי מסעדה (השף שלה)

בחיפה, ברח' קיבוץ גלויות יש מסעדה רומנית מאוד מפורסמת בשם "קפה גלידה". בזמנו (כמה שנים לאחור), עבד שם אדם די מבוגר שידע להכין את הבשרים בצורה מאוד טובה. זה כבר כמה שנים הוא לא עובד שם יותר, ולפני כמה חודשים שמעתי ממישהו שאמר לי שהוא פתח מסעדה אחרת ממש ממול אותה "קפה גלידה". בדקתי באתר rest ואין ברח' ההוא מסעדה רומנית אחרת. שאלות: -------- - האם מישהו מכיר את האדם ההוא בשמו? - האם ידוע למישהו היכן המסעדה שבה הוא נמצא כיום? אשמח למידע, תָּמִיר
 

nati57

New member
תמיר

המסעדה קיימת כבר כ 50 שנה , קרוייה קפה גלידה "יונק" על שמו של המייסד הזכור לי מילדותי כמי שעמד שעות רבות על המנגל. נפטר לפני כמה שנים. מול המסעדה , פתחו מתחרים מסעדה אחרת רומנית או בולגרית, אינני זוכרת את שמה אך ממש מעבר לכביש, שמעתי שהיא ביינונית ומטה, אך לא יכולה להעיד ממקור ראשון כי לא הייתי שם. יונק, עדיין מתפקדת, אותם מוצרים, קצת יותר נקי , כי עשו שיפוץ, אפילו השרותים יותר ידידותיים למשתמש, מחירים לא זולים, אך לפעמים, בשביל נוסטלגיה צריך לשלם ענת
 

תָּמִיר

New member
תודה ענת..

אבל זכור לי האדם שעמד ליד הגריל לפני אי אלו שנים. באותם שנים איכות הבשר היתה גבוהה ביותר. מאז שאותו אדם הלך, איכות הבשר ירדה. אינני יכול לומר שהיא ירודה, אבל כעת היא דומה למה שאפשר לקבל במסעדות אחרות ולכן אינני רואה סיבה לגשת לשם ו/או לשלם מחיר גבוה יותר. מקווה שהאדם שעבר לצד השני של הרחוב ופתח את המסעדה המתחרה הוא אותו אחד שאליו אני מתכוון, כשאהיה שם לבטח אזהה אותו וויזואלית. בכל מקרה, אני מבחין היטב בירידה ברמת הבשר שחלה אחרי עזיבת אותו מקצוען. תודה לך, תָּמִיר
 

nati57

New member
תמיר

בזמנו הם היו רוכשים את הבשר באיטליז מסויים בואדי ניסנס בחיפה, שאני לקוחה שלו כבר 27 שנים. כדי שלא יאשימו אותי בפרסום, לא אנקוב בשמו אך מי שמעוניין שיפנה אלי במייל האישי ואמליץ לו. מאחר ומחיריו לא הכי זולים, בחרו במסעדה לעבור לאטליז אחר, שאכן, הסחורה שהוא מוכר לא אותה רמה. אך לצערי, ברוב המסעדות היום זה כך.
 
מותר לנקוב בשמו :)

הרבה פעמים בפורום ממליצים על אטליזים, מוצרים וכו'.
 

nati57

New member
אטליז מומלץ

אם כך, מדובר באטליז האחים אסקנדר, ברחוב חורי נדמה לי 23 בואדי ניסנס בחיפה.לבעליו קוראים יוסוף. המוצרים שלו תמיד משובחים, אין על הקבב שהוא מכין, גם רומני וגם מזרחי, בזכותו התחלתי להאמין שיש עוד בעלי אטליזים הגונים, ויתר המוצרים כמו לבן, בקר וטלה- לעולם לא נפלתי, רקהשבת התענגנו על נתח סינטה משובח 2,8 ק"ג שעבר אצלו יישון של כ 3 שבועות, ואחרי שהייה אצלי במקרר עם שמן זית, שיני שום , רוזמרין ופלפל, ביקר בתנור ונטרף ע"י יושבי הבית שתלונתם היחידה היתה שנגמר להם מהר מידי... אז באמת, מומלץ בחום רב
 
לדעתי

מדובר במסעדת סטנטו הנמצאת מעבר לכביש, מנהל המסעדה היה לפני שנים השף בקפה גלידה. המסעדה נחשבת למסעדת גריל בלקני.
 
למעלה