שאלת זכויות על תוכנה ועוד קצת ....

alexanderK

New member
שאלת זכויות על תוכנה ועוד קצת ....

אני רוצה לחדד נקודה מאוד מסוימת : יש 2 טכנולוגיות קיימות , כאשר אני רוצה לכתוב תוכנה שתחבר בין 2 הטכנולוגיות ותיתן להם שימוש שלא היה קיים עד כה. מספר שאלות עקרוניות : 1. האם אפשר לרשום פטנט / להגן בכל צורה שהיא על הרעיון שלי ? ( החיבור בין 2 הטכנולוגיות ) 2. מה בעצם מונע מכל חברת תוכנה לכתוב תוכנה דומה שתחבר בין הטכנולוגיות האלה ? 3. כאשר הולכים לפגישה עם עורך פטנטים / נציג של קרן הון סיכון , איך מקובל להגן על הרעיון מפני גניבה ? חתימת NDA ? מה מקובל ? תודה.

תשובות

1. כמעט בלתי אפשרי. רעיונות הם נחלת הכלל. 2. השאלה לא ברורה. למה אתה חושב שמשהו מונע? (לחלופין, מזכיר לי את הסיפור עם נפוליוון והחצוצרות, שקיצורו הוא: נפוליון כובש איזו עיירה ואח"כ הוא קורא לראש העיירה להסביר לו, מדוע תושבי העיירה לא חיצצרו בחצוצרות לכבודו כאשר נכנס לעיירה. ראש העיירה עונה לו שיש 17 סיבות לכך. הראשונה היא שאין להם חצוצרות. מקווה שהבנת את הרמז). 3. עורך פטנטים מחוייב לסודיות מכח הפסיקה. לפיכך אין צורך לדרוש ממנו חתימה על שום הסכם. די לבקש ממנו אישור שהתקיימה עמו שיחה סמועד פלוני ומה היה הנושא. לגבי קרנות הון סיכון, אתה יכול לבקש חתימה, ברוב המקרים אם לא בכולם, לא יסכימו לחתום על שום דבר ויש כאלה שעוד יבקשו ממך שאתה תחתום על ויתור תביעות כתנאי לפגישה/מצגת. אבל לנסות לקבל חתימה על הסכם סודיות זה כשלעצמו בסדר גמור.

למעלה