שאלת זכויות

שאלת זכויות

שאלה לי אליכם/ן-

[גילוי לפני ההודעה- אני ממש אוהבת את העבודה שלי- וממש נעצבת כשאני רואה את התלוש- ומבינה שזה שאני אוהבת את העבודה זה דבר אחד, אבל לחיות מזה זה דבר אחר]

אני עובדת סוציאלית בפנימייה חינוכית, עם שלוש שנות ותק (גם בכללי וגם במקום העבודה)
כיום עובדת חצי משרה.
אך בעקבות גדילה של המוסד- שנה הבאה אעבוד משרה מלאה

המשכורת שלי היא 3400 ברוטו (3000 נטו), אחרי שלוש שנים כבר
(כמובן שמשלימה בעבודות נוספות כדי לחיות בכבוד)
ובפועל מבחינת חופשות אני לא זכאית לחופשות של המורים, על אף שאני עובדת במוסד חינוכי, ז"א שבגלל שאני עו"ס ולא מורה- אני מחוייבת לעבוד בקיץ- על אף שאין פה מטופלים- אבסורד.
במהלך השנה יש לי 12 ימי חופשה בתלוש.

אני ממש לא מבינה בענייני בירוקרטיה, ומתכננת לקבוע פגישה באיגוד.

אך בינתיים, אשמח לשמוע את חוות דעתכם מהנסיון וההכרות בשטח,

המשכורת שלי ממש נמוכה? או סבירה בתוך התחום של עו"ס
ולגבי ימי החופשה? זה נורמלי שיש לי זכאות רק ל12 ימי חופש במהלך השנה (כמו המורים) אך בחופש הגדול לא? יש רף ימי חופשה לעובדים סוציאליים?

תודה רבה למגיבים

כך משלמים בעמותות (פחות או יותר)

וזה אכן נמוך מכפי שמשולם בלשכות הרווחה למשל
לגבי ימי חופשה יכולה לומר שאני כעובדת רווחה לא עובדת בימי חוה"מ (חופשה מרוכזת של העירייה)
ו"משלמת" על כך בחצאי ימי חופשה.

מללנ

New member
עוסית שלום

בבקשה תפני לעמותא באיגוד העובדים הסוציאלים
אפשר גם דרך הפייסבוק
בהצלחה

mosocialwork

New member
תגובה לעו"סית המאוכזבת מהשכר

הי,
אני גם עבדתי בפנימייה חינוכית טיפולית כשנתיים בשכר משפיל ונמוך. עזבתי גם בגלל השכר ומסיבות נוספות. עברתי לתחום אחר, ואני יכולה להגיד שיש עבודות בתחום שיש אפשות לקבל בהם שכר מכובד, שאפילו אי אפשר לחשוב עליו בסיום הלימודים או שנת עבודה ראשונה שנאלצים להתפשר כדי לצבור ניסיון. היום הסכם השכר של האיגוד עומד על כמעט 7100, כך שאין סיבה לקבל פחות, זה אומר שאת צריכה לקבל ברוטו של 3550. יש גם מקומות, בעיקר פרטיים, ולא רק סיעוד, שמחתימים גם על חוזים אישיים ומציעים שכר יותר גבוה מההסכם. אני למשל גם מקבלת אחזקת רכב מלאה, 22 ימי חופשה, קרן השתלמות וקרן פנסיה מכובדות, ואני לא הרבה שנים בתחום- בסך הכל עו"סית ארבע שנים. ככה שאני יכולה לעודד אותך ולהגיד שיש מקומות שמשלמים שכר יותר טוב!

למעלה