שאלת חגים......................

שמופית

New member
שאלת חגים......................

יש לכם איזשהו חג שהוא הפייבוריט שלכם ואתם מחכים לו ? אצלנו, תמיר חולה על חנוכה (אני חושבת שבגלל הסופגניות. מעניין אם אף פעם לא היה לו קונפליקט בעניין - הוא הרי יווני...
) אני מתה על פורים כי זה החג היחיד שאני יכולה להתלבש מופרע (אפילו שבשנים האחרונות אני כבר לא כל כך מתפרעת), ולהתאפר כבד ומשונה ולחבוש פאות (שיער שחור מאוד מתאים לי
) פעם, כשהייתי קטנה, נורא אהבתי את סוכות כי זה חג יצירתי כזה - היינו יושבים שעות ועושים קישוטים לסוכה... נראה לי שכשיהיו לי ילדים אני אחזור לאהוב אותו
חוץ מזה אני גם מתה על.... חג המולד. לא כי יש לי איזשהם סנטימנטים להוא שחוגגים לו ת´יומולדת בחג הזה, אבל זה חג כזה עליז עם מלא אגדות ומתנות...

יעלי2

New member
אני אוהבת את חג פורים

נולדתי סמוך לו ובמשך שנים מאז הצבא הייתי מארגנת מסיבות פורים מהממות עם מוסיקה שערכתי. אוזני המן אף פעם לא היו הפייבוריט שלי אבל תחפושות, שיגועים וצחוקיה-כן. ועד היום למרות מיעוט המסיבות פורים השוות שיש שביבי בזמן האחרון, אני מחזיקה שקית גדולה ומלאה בתחפושות, מסכות, בגדים משוגעים, אפילו נעלים ישנות שצבעתי, איפור, לקים בצבעים נועזים (כחולים וכאלה) וכל טוב. פורים הוא ללא ספק החג האהוב עלי.

gmgy

New member
המממ...

בחו"ל אני מתגעגעת לראש השנה ופסח בארץ. אין כמו הגפילטע פיש והכבד קצוץ של סבתא שלי. אבל בארץ, אני חושבת שחנוכה במיוחד כי הוא החג הכי פחות מפריע -- אפשר להמשיך בחיים הרגילים ולאכול סופגניות, הכל בבת אחת.

fila

New member
שאלה קשה.....

אני מאוד אוהבת חגים אבל בשנים האחרונות כבר לא כ"כ מרגישה "חג" כי אין לי חופש ואני עובדת רגיל לחלוטין. האמת היא שאני מאוד אוהבת את האוירה של פסח בבית אצל ההורים שלי .... תחושה נהדרת, ממש מרגישים חג באוויר.......

באמת שאלה קשה ....

גם אי מאד אוהבת חגים, אבל האמת עם השנים שאנחנו גדים , פחות מרגישים את החג, כי נראה כאילו חוץ מערב החג והארוחה המשפחתיתי אין שום דבר מיווחד. אני זוכרת שהייתי קטנה לפני כל חג חשוב כמו ראש השנה או פסח היינו הולכים עם אמא שלי לקנות בגדים לחג...איזה כייף זה היה, הייתי מתה כבר שיגיע הערב כדי ללבוש את הבגד החדש. את פורים אני אוהבת למרות שבעסה שתמיד יש גשם וזה מפריע. וגם על סופגניות אני "מתה" אז את חנוכה איתו....

אתי@

New member
פורים ../images/Emo151.gif

אני אוהבת להתחפש, למרות שבשנים האחרונות לא כ"כ יוצא. ואני אוהבת ללכת ברחוב ולראות את כל הילדים מחופשים. ובכלל, זה חג שמח מאוד וכיפי לילדים. דוקא מבחינה קולינרית, החג הזה לא משהו, למרות משלוחי המנות. אבל אני אוהבת אותו גם ככה

kisses

New member
את פורים ../images/Emo151.gif אני אוהבת כי אז גם

חוגגים לי את יום ההולדת אבל החג הכי אהוב עלי זה חנוכה ולא בגלל הספגניות אחה דווקא בגלל הדלקת הנרות של החנוכיה וכל המשפחה מתכנסת ואז גם שרים, זה ממש כיף ומאוד מיוחד בעיני

אלפית

New member
פסח!

... למרות ההגבלות הקולינאריות (האמת היא שאנחנו ממקפיאי הפיתות ...) וגם ראש השנה ... בגלל ההתכנסות המשפחתית. בשנות ההתבגרות אלה היו שתי ההזדמנויות השנתיות לפגוש את כל בני הדודים באם לא אירגנו התכנסות אחרת ... אבל היום כולם נפוצו לכל עבר, והחגים נהיו עניין למשפחה הגרעינית, או יותר נכון לשתי המשפחות הגרעיניות (אנחנו משתדלים לעשות פעם עם הוריו ופעם עם הורי, אבל גמישים לאילוצים שונים). ועדיין, כמעט תמיד, יש איזה דוד או חברים שמצטרפים, וזה כיף. את פסח אני אוהבת במיוחד, בזכות העונה: מתה על הריחות של הפריחה, על השרבים היבשים אחרי החורף, שהופכים את הבגדים והחיים לקלילים יותר, ואת שעות האור שמתארכות! תמיד ידעתי שארצה להתחתן בתקופה הזו של השנה, ואכןהגשמנו. מעניין שעד עכשיו אף אחת מאיתנו לא בחרה ביום העצמאות, שבאמת יכול להיות יום די מעיק בבלגן הקצף והפטישים שלו, ולכן אנחנו בדרך כלל בוחרים להסתתר בבית, עדיף עם חברים. אבל זה החג הציוני-חילוני היחיד, שלא נובע מ"הם ניסו להשמיד אותנו, ואנחנו הצלחנו להערים אליהם". בעצם אפילו לו יש את הצד הזה, בייחוד עם הצמידות ליום הזיכרון, אבל לא חשוב ... הנה, נתנו לו את הכבוד הראוי.

POOH*

New member
אני הכי הכי אוהבת את פורים...

תמיד. גם בתור ילדה זה היה החג האהוב עלי. וגם עכשיו ובעיקר בעבודה עם ילדים זה חג מעולה. וגם בקיבוץ עושים בד"כ מסיבת פורים מושקעת ושווה... [ראו עצמכם מוזמנים..] שזה גם כיף נורא... בקיצור אני הכי בעד פורים... והכי לא אוהבת את פסח שבא אחריו. למרות שבקיבוץ פסח פחות מעיק. POOH

POOH*

New member
והאביר מוסר...

שבתור שמו"צניק וסוציאליסט גאה הוא הכי אוהב את 1 במאי!

חנוכה... ופסח וראש השנה גם - ושבת !

נולדתי סביב חנוכה, בדצמבר, ואני נורא אוהבת חורף ואש ונרות... דווקא אוכל של חנוכה אני לא אוהבת (לא אוהבת בצק וטיגון...) אבל את האווירה והשירים והמיליארד אירועים משפחתיים כי יש שמונה ימים כן. אף פעם לא צריך להתלבט על מי לוותר... בשנים האחרונות התחלתי גם מאוד לאהוב את פסח וראש השנה, פשוט כי אלו חגים עם אירועים משפחתיים מיוחדים וגדולים, ומאז שגרנו בפריז ועשינו סדר לבד, ארבעה אנשים, אני אוהבת אירועים גדולים... אני גם אוהבת להתלבש חגיגי במיוחד וללכת לארוחה טובה ומושקעת מכל הלב, עם כל הקריזות הפנימיות של כל משפחה... אבל חנוכה לוקח. ובקטנה - מאז שאני עם הגבר אני אוהבת את ערב שבת... הולכים לסבאסבתא שלו, ויושבים על המרפסת איזה שעה עד שהסבא והאבא והדוד חוזרים מבית כנסת, ואז זה ממש מעט אנשים (סבאסבתא, ההורים של הגבר ואנחנו ועוד דוד עם אשתו ושני הבנים) כי הרוב באים בשבת ממש... ויש קידוש עם הסדר הקבוע של שתיית היין, וברכת המוציא וברכת המזון וכל הבדיחות הקבועות והפרטיות באמצע... אני אוהבת ערב שבת !

תוכי

New member
לי אין שום העדפה

לחג כלשהו אוהבת את כולם (בעיקר שיש חופש)

daldan

New member
חנוכה ../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

כי זה חג מאד חמים ומשפחתי, יש בו אוירה נורא נעימה וכמובן שיש לי גם יום הולדת, אז זה בכלל מוסיף לאוירה. (מי יודע אולי תמיד אהבתי את חנוכה קודם כל בגלל שיש לי יום הולדת , אבל מי זוכר )

למעלה