שאלת חולות

שאלת חולות

מה משנתכם בנושא חולות מישור החוף? ישראל צריכה חולות (חול ים) לצרכי בנייה ותשתית. מדינה קטנה שע"מ לספק את צרכיה יש לפגוע בשטחים טבעיים רבים. חוק חופים מדבר רק על רצועת החוף. מה בדבר הרצועה המרוחקת יותר מקו המים?

אדמשל

New member
מקפיץ- מעניין גם אותי../images/Emo70.gif

דרור- אנא ממך, אל תאיים עלי במסר, כי תחסום אותי. איני אוהב איומים! מדוע אינכם עונים לשאלות? אם רצונך למחוק הודעה זו, מחק! עם זאת אשמח להתייחסות עניינית לנקודות שמועלות. איני חושב כמוך שאלו הן הודעות סרק!

כבר לא נשאר חול

במישור החוף נשארו מעט מאוד אזורי חול, ואנו נגן עליהם. כמו שאנו עושנו כל ב3 שנים האחרונות. לגבי חול לבניין אנו נפעל לשימוש הרבה יותר נרחב של חומרי בניין ממוחזרים מפסולת בניה. לגבי מקורות חול יש באתר המניהל מסמך מעניין בנושא. בכלל ענייני חול יש השלכה מהוטית על החופים למשל נמל עזה, הסוגייה הזאת חייבת להיות אחד הנושאים שיהיו בהסכמים בינ"לים בינו לבין השכנים. הנושא הוא אחד המרכזים באג'נדה שלנו ואנו נפעל בנושא באופן נרחב בכנסת. תודה, דרור

עוזי ק

New member
הולך ומסתבך

אכן מסמך מעניין שתואם את המצע שלכם. מה הוא כולל יבוא חול מהנגב, בהובלה חוזרת משפרים את משלוח הזבל "שלנו" לנגב, ממש גאוני. הסכמים בין לאומיים שיאפשרו לנו לייבא חול משכנינו הטובים. שהרי חול שנכרה בואדי רם ממש לא פוגע בסביבה שלנו. אה כן, אפשר גם להתאים את תמ"א 8 שהשמורה לא תפריע לכרות חול.

למשפט האחרון

לא הבנתי אגב מהו המסמך שצילמת. שמורת נחל אפעה, (ממזרח לדימונה) אושרה בשנים האחרונות, ובעצם מחליפה את שמורת מישור רותם כפי שהוגדרה בתמ"א 8 (יש חפיפה קטנה ביניהן, וחלק מהחולות נכללים בשמורה - ביקרנו בה בשנה שעברה). השמורה עדיין לא הוכרזה רשמית, וכנראה שיש מי שמתנגד לכך.

עוזי ק

New member
המסמך ה"מעניין" שהביא דרור

בהודעה למעלה. גם אם איני מכיר כל שמורה בארץ, כמוך. כאשר אני רואה במסמך שמציע במסגרת פתרונות למחסור בחול, שינוי של תמ"א 8 נדלקת אצלי נורת אזהרה. עזרתך מסייעת להבין שהמסמך מציע כנראה לכרות את החול עם האירוסים אותם ביקרנו בשנה שעברה כפתרון למחסור בחול במישור החוף. זה משם

עוזי ק

New member
כועס??? חלילה ../images/Emo140.gif

רק עלעלתי במסמך שאתה הבאת, ומצאתי למה הוא מעניין, לדעתך. גם כאן לא הצליחו פקידי משרד התשתיות להפתיע אותי, והביאו פתרונות מצויינים לתל אביב על חשבון הפריפריה בארץ ובחו"ל. העיניין שלי בחול נובע מכיוון אחר לגמרי, מיחזור זכוכית (שלא קיים בימינו, אפילו מחוק הפקדון), לכן עיינתי במסמך.

לנושא מיחזור הזכוכית

לאחרונה אושרה בועדה המחוזית דרום תוכנית העוסקת בבקשה לכריית חול באזורים נוספים במכתש על זה שכבר מתבצעת בו כרייה היום. בעקבות התנגדות המשרד לאיכות הסביבה הוכנס סעיף בתוכנית הקובע כי על מנת לקבל אישור כרייה יש להגיש תוכנית ותסקיר שבו יש להתייחס לחלופות האפשריות להשגת חומר הגלם ממקור אחר, כולל כריה במיקום אחר, ייבוא או מיחזור. בנוסף היינו מאוד רוצים לראות סוג של הטל או כל דבר אחר שייקר את מחיר הכרייה של החול מאחר והוא הוכר כבר ע"י ממשלת ישראל לפני למעלה מ- 10 שנים כמשאב לאומי. לצערנו עדיין לא הצלחנו להגיע לדבר הזה, אם כי אישור התוכנית כפי שהזכרתי למעלה יגביל בפועל את הכרייה לחלק הצפוני של המכתש בלבד. מאחר ומרבצי החול שם עמוקים, הרי שעלות הכרייה שם תתייקר מעט ואולי זה יביא קצת לשינוי המיוחל.

עוזי ק

New member
רשמים מהבוקר

השכם בבוקר נכנסתי לזרוק את משפחתי היקרה בעין יורקעם. על כל המכתש (הגדול) רבצה עננת אבק שמקורה הברור מפעל חול זך. על הקשר עם מיחזור זכוכית, פקדון ושאר ירקות.... טוב זה לא לפורום. נמשיך את הדיון ביום ו' בסיור.

המכתש = המכתש הגדול?

האם זו הכוונה? בינתיים אושרה (השנה) שמורת המכתש הגדול, בכל שטח המכתש מדרום לכביש 225 (צפונית למכתש בינתיים נשאר כאזור כרייה וחציבה).

ברוך הבא ../images/Emo140.gif

שלום יואב, תודה על המידע, זאת הכוונה בפירסום שמסמך המעניין של ממ"י. לדעתי, זה המסמך המקיף ביותר שראיתי בנושא והיה חשוב שאנשים יהו מודעים אליו. תודה, דרור

תודה על הברכות

רפרפתי במסמך שצירפת, ולדעתי הוא ממש לא מדבר על כריית החול במכתש הגדול לטובת הזכוכית אלא על חול לבניה. כמו כן המסמך נראה לי קצת ישן (כתוב שם שהיעד הוא הסדרת הכרייה לשנים 1999 - 2001). בכל מקרה התוכנית שאני מדבר עליה אושרה ממש לא מזמן והיא קשורה להפקדת התוכנית לשמורה שהזכיר עמית. המשרד באמצעות מחוז הדרום לחץ שנושא הגבלת הכריה ימשיך להיות בתחום שבו כורים היום מצפון לכביש בלבד, ולא כפי שהוגש בהתנגדויות לתוכנית השמורה, שתתאפשר כריה גם במדרונות המערביים של המכתש. כפי שציינתי, עמדת המשרד התקבלה וכל רצון לכרות בחלקים האחרים צריך להיות מגובה בתוכנית מפורטת כולל תסקיר השפעה על הסביבה שאמור לכלול בין השאר ניתוח חלופות לכרייה כגון כרייה במקום אחר, ייבוא חול או מיחזור זכוכית. ואם כבר בענייני ברוך הבא עסקינן, אני מצטרף שוב להזמנתו של עוזי לסיור ביום שישי. החבורה הנכבדה שתיפגש הם גולשי פורום איכות הסביבה בנענע שבו התארחתם לפני כמה ימים ולטעמי האישי נתתם תשובות לא ממש מספקות. יש לכם הזדמנות לתקן...

למעלה