שאלת חוקה לרשיון חדש

שאלת חוקה לרשיון חדש

אני מנהל דיון לגבי רישיון טיס חדש שלא במסגרת בית-ספר, וכל אחד שאני שואל אומר משהו אחר. למישהו יש את הסעיף בחוקה החד משמעי? לימוד שלא במסגרת בית ספר לטיס. דרישות השעות שונות. על המדריך להגיש סילבוס מסודר, ולחתום לחניך לגבי לימוד תאוריה והגשה למבחן. זה פחות או יותר מוסכם. אבל הלימוד בפועל?! אפשרי על מטוס: 1. אפשרי רק על מטוס ששיך למדריך הטיסה 2. אפשרי רק על מטוס ששיך לחניך הטיס 3. אפשרי על כל מטוס השכור מחברת תעופה (מסחרית) 4. אפשרי רק על מטוס השכור בבית ספר לטיסה 5. אין מגבלה 6. אחת או יותר מהתשובות נכונות (איזה?!) לגבי הסבה למטוסים אחרים, הגדרים, וכו´, למיטב ידיעתי אין מגבלות?! ושוב, אם אפשר בתשובה להתייחס לסעיף בחוקה, זה מאד יעזור לי.

רשיון טיס חדש...

מיקי למיטב זכרוני,אין סעיף המתייחס למטוס ללימוד טיס,בספר החוקה החלקי המצוי בידנו (האחרון-חוקת אויר 2000 ) מנסיון הלומדים בשטח: צריך שיהיה ביטוח על המטוס,ללימוד טיס,גם שלא לבעל המטוס ניתן ללמוד על מטוס פרטי שלך ניתן ללמוד על כל מטוס,בתנאי שיש כיסוי ביטוחי,כנ"ל כל זה,מזכרוני לגבי כאלו שלמדו בהרצליה,בתנאים כאלו ואחרים מניח כי יש במינהל,תקנות ותיקוני תקנות שאינם מופיעים ברישומים,אצלנו. מקווה שעזרתי במעט

גד יצחק

New member
לימוד טיסה שלא בדרך הטבע

מנסיוני ומנסיון חברים לעניין בשדה חיפה במסגרת לימוד להגדר מכשירים והסבה למטוס מתקדם (פסיעה משתנה גלגלים מתקפלים) קימת אופציה ללימוד על מטוס בבעלות עצמית כנגד אישור למדריך פרטי מראש ע"י המנהל .כל קומבנציה אחרת לא עובדת המנהל לא הכיר שעות שנצברו בטיסות על מטוס עמותה שאני חבר בה גם כשהמדריך שטס איתי היה המדריך שהדריך את יתר השעות בביה"ס ידוע לי כי גם שעות שנצברו בטיסות על מטוס שלא בבעלות ביה"ס המגיש שבוצעו במהלך הקורס בטיסה שלותה במדריך מוסמך המנהל לא הכיר. כך שגם אם זוהי נראת שאלת קיטבג´ ומאחר ומדובר בתורה שבע"פ כדאי לבדוק במנהל זוהי הדרך הבדוקה והזולה.

צור בנר

New member
לימוד על מטוס פרטי

ששייך למדריך או לחניך ולא לבי"ס מותר באישור המנהל לאחר הגשת תוכנית הדרכה. יש חסרון גדול למדריך - ע"פ החוק , אסור למדריך לקבל כסף עבור ההדרכה... (בדקתי זאת עם המנהל)

למעלה