שאלת חוקיות דרישה לתשלום.

c h i l l o u t

New member
שאלת חוקיות דרישה לתשלום.

שלום רב, בתאריך ה2/10/03 קיבלתי דו"ח חניה מעיריית רעננה(ככה לפחות מסתבר). במשך שנתיים לא שמעתי מהם ולא קיבלתי מכתב רשום/רגיל הבייתה. בתאריך אוקטובר 05(כעבור שנתיים),אחד השכנים שגר כמה בניינים לידי הביא לי מכתב המיועד לי שנשלח בטעות לכתובת אחרת,כלומר,לעירייה הייתה את הכתובת שלי אך מספר הבניין היה שונה(שלי זה מספר 15,והעירייה שלחה כל הזמן הזה לכתובת מספר 1). כמובן שהתקשרתי לאותו בן אדם שמצוין על המכתב(זה היה מכתב רשמי מעיירית רעננה) וכשהבינה את הטעות של העייריה אמרה שקיבלה את טענותיי(לא אמרה אם הוא מבוטל או משהו,ככה הבנתי מטון הדיבור שלה). שמח ומאושר המשכתי בחיי עד שלפני כמה ימים קיבלתי דרישת תשלום ממשרד עו"ד (עם הכתובת הנכונה הפעם) אשר דורש ממני סכום של 220 שקלים. השאלה שלי,האם זה חוקי?האם יש לי קייס לביטול הדו"ח? תודה אבי

be_roo

New member
אם הבנתי נכון לא שילמת את הדו"ח

גם כשכבר יצרת קשר עם העיריה בנוג לטעות. היות ולא ידוע אם לעיריה יש תיעוד של אותה שיחה, נהג כרגע כאילו לא התרחשה. דרוש מהעיריה את פירוט המכתבים והכתובות אליהם נשלחו בעבר. ברגע שיהיה בידך אישור כי הם נשלחו לכתובת לא נכונה דרוש לבטל את הריבית ולשלם את הדו"ח המקורי בלבד.

voguemaster

New member
שאלה לגבי דו"ח מהירות

צולמתי ב-20 ליוני 2007 וקיבלתי את הדו"ח ב-1 ליולי. מאז שכחתי את הדו"ח מרוב בלאגן שהיה לי ועכשיו קיבלתי תזכורת. הדו"ח במקור היה על סך 750 ש"ח. היום אחרי כמעט חצי שנה הסכום עלה ל-1175, קפץ בשיעור יפה של 325 ש"ח. האם זה תקין ? האם אפשר לעשות משהו בנידון או שתמיד קנס פיגורים על דו"ח הוא כ"כ דרקוני ?

be_roo

New member
תקין. ריבית הפיגורים על הקנס מתחילה ב-50%

ברגע שעבר זמן התשלום המקורי. ולאחר מכן ממשיכה לעלות ב-5% בכל חצי שנה. אתה יכול להסתכל על חצי הכוס המלאה, בעבר הקנס הוכפל ברגע שעבר תאריך התשלום, ולאחר מכן הריבית שהתווספה היתה גם היא גבוהה בהרבה.

voguemaster

New member
הממ, לא יודע איך אפשר להתייחס לזה כאל נחמה

כי בתכלס זה קנס דרקוני ברמות שאי אפשר לתאר. מזכיר במידה מסוימת קנסות של כביש 6 (למזלי לא נסעתי שם מעולם). לא יודע איך להגיד לך את זה אבל שום חשבון או קנס לא אמור לגדול, לא ב-100 אחוז ולא ב-50 אחוז. זה מסריח ברמות שאי אפשר לתאר וזה פרופר לדפוק את הציבור, אפילו אם הציבור נתפס בעבירה.

be_roo

New member
ואפילו אם הציבור לא אחראי מספיק לשלם את

הקנס המקורי במשך 3 חודשים אבל יודע לזרוק האשמות על כל העולם....

asaforon

New member
אם תוכיח כי הדרישות שוגרו לכתובת שגויה

אזי יש הצדקה לביטול הדו"ח (בהנחה שחלפה השנה בה היתה אמורה העיריה להודיע אודות העבירה). בברכה עו"ד א.אורון התשובות באתר אינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי

c h i l l o u t

New member
איך אני יכול להוכיח?

בעקרון אף פעם לא קיבלתי מהם כלום,רק את המכתב שקיבלתי לאחר שנתיים ממועד העבירה(אותו מכתב ששוגר לכתובת שגויה). וכמו שכתבתי,מאז אותו מכתב קיבלתי פתאום דרישה לתשלום ממשרד עו"ד. כיצד עליי לפעול?

be_roo

New member
לדרוש מהם אסמכתאות למשלוחי התראות בדואר

רשום. הם צריכים לשמור את המסמכים המעידים על משלוח ההתראות, והם כוללים את הכתובת. אם הם לא יכולים להמציא את המסמכים תוכל לטעון להתיישנות.

shlang

New member
בנוסף, גש למשרד הפנים שיתנו לך אישור על

כתובתך בהווה ובעבר.

למעלה