שאלת חו"ל ועבודה.....

שמופית

New member
שאלת חו"ל ועבודה.....

מה אתן אומרות/חושבות/עושות לגבי נסיעות עסקים של הבעלים לחו"ל ? האם זה "בסדר" מבחינתכן ? באיזו תדירות ? לכמה זמן ? האם הייתן מטילות וטו לגבי נסיעה ארוכה מדי (נניח חודש) ? האם יש ארצות לגביהן הייתן מטילות וטו ?

בעלי חזר לפני מספר ימים

מנסיעת עבודה של שבועיים... זה לא נעים להיות לבד אבל גם לא כל כך נורא כל עוד זה לא באמצע החגים וממילא עסוקים בעבודה.... אבל הפרס האמיתי זה שכשהוא חוזר! אחרי הגעגועים - הפגישה המחודשת כל כך מתוקה! בשלושת הימים הראשונים אחרי שחזר הסתובבנו שנינו מרחפים על ענני האהבה!... אבל נסיעה של חודש?!?! זה כבר ממש ממש מוגזם! לא יודעת איך הייתי יכולה.... ארצות? כמובן שלא הייתי מסכימה לנסיעה לארצות אויב.... אבל כל השאר?!? לפי הצורך של העבודה.... האמת היא שהוא עוד מעט כנראה מתוכנן לנסוע לפריז... ואז אני אולי אצטרף לכמה ימים... אח.... פריז..... ביתי השני.....

שמופית

New member
ומה לגבי נסיעה

לארצות מסוכנות שבהן הפשיעה גבוהה כמו רוסיה (מוסקבה) או ארצות בהן יש מחלות מסוכנות כמו קניה ?

shelycat

New member
.............

ברור שאני לא רוצה שהוא יסע לאן שמסוכן ולמזלי גם אותו זה לא מעניין לגבי קניה: גם שם אבא שלי היה כמו בעוד כמה מדינות אפריקאיות ומבחינת הבריאות פשוט לוקחים את החיסונים והכדורים בזמן והכל בסדר. לגבי מוסקבה אבא של עמית עובד בה כך שעם עמית יהיה שם אני ארגיש שהוא יחסית בטוח אבל אני תמיד אפחד בגלל החטיפות שהיו שם, לגבי שאר הפשיעה שם-פשוט צריך להכיר את הכללים כמו בכל מקום אחר (ניו-יורק, דרום אמריקה...) ופשוט לתת את הכסף (כסף שודים מוכן מראש בדיוק למטרה הזאת). דרך אגב במוסקבה אין סיכוי שהוא יסתובב לבד בה כמעט וסביר שיצמידו לו נהג או מדריך שיהיה צמוד, לא? וכמו בכל עיר יש אזורים שבהם הפשיעה גבוהה יותר אבל גם סביר שאלו לא יהיו אזורים שבהם הוא יסתובב.

shelycat

New member
אז ככה..........

מה דעתי.....? אז ככה אני בת למשפחה שבה אבא שלי מאז שאני זוכרת נוסע לנסיעות עסקים מטעם העבודה בד"כ זה ממש ימים בודדים עד שבוע-שבועיים, אבל קרה גם שהוא נסע לתקופות ארוכות יותר הארוכה שבהן היתה 3 חודשים והיתה פעם שהוא נסע לשבועיים ונתקע בגלל השלגים בארה"ב חודש וחצי,בעצם כשאני חושבת על זה הוא פעם נסע לתקופה קצרה (חודש וקצת) לפרס בזמן כשאימי היתה בהריון איתי ונשאר בגלל אילוצי עבודה חצי שנה שם (בסוף הם ברחו ברגע האחרון לפני ההפיכה של השאה) שליחויות ארוכות יותר נעשו איתנו (אימי ואני) או שהוא בחר לא לצאת אליהן. כך שמבחינתי זאת פשוט היתה עובדה מוגמרת שאבא נוסע ואני צריכה "לשמור על אמא", היום כשאני כבר אישה נשואה בפני עצמי אני חושבת שזה בטח לא היה קל לאימי הנסיעות הללו כשהיא נשארה איתי ועם אחי כאן כדי לא לשבש לנו (הילדים) את השיגרה. אני בהחלט רואה את הפלוסים בנסיעות הללו (קידום אישי+בונוסים+תוספת יפה למשכורת על כל נסיעה) אבל אני לא ממש אוהבת להיות בלי עמית ובפעמים שבהן אנחנו חייבים להפרד ולחיות בנפרד (מילואים וכו") זה בהחלט לא קל לשנינו, מצד שני לעיתים יש אילוצים שונים ולעיתים עדיף להשלים עם המציאות הנוקשה לתקופה כיוון שהרווח בסופה יהיה משתלם לכלל המשפחה. לגבי כמה זמן אני יכולה לחיות בלעדיו כשאחד מאיתנו נמצא בחו"ל? לא יודעת ולא רוצה לבדוק את זה שוב בכלל, בתחילת מערכת היחסים שלנו עמית נסע לטיול בארה"ב שהיה אמור להמשך מינימום 3 חודשים וזה קרע אותנו-הוא נטש את חבר שלו וחזר אחרי חודש וחצי בהפתעה כי הוא התגעגע אלי. לאן אני לא רוצה שהוא יסע.......למקומות מסוכנים-ברור לא? מצד שני חייתי כל חי עם אב שהיה בשליחויות מספר פעמים בשנה כולל במקומות מסוכנים (כמו חילוץ הישראלים מזאיר בשנות ה-90, מבצע שלמה ועוד כל מיני דברים)ואבא שלי בעצם כבר ראה כמעט את כל העולם ויצא בסדר אז אין לי גם המון בעיה עם יעדים.

rinutza

New member
בעלי נוסע המון נסיעות עבודה.

לפני שנה בערך היתה תקופה של חצי שנה שכמעט ולא ראיתי אותו. הוא היה נוסע לשבוע, חוזר ליומיים ונוסע שוב ושבועיים וחצי - ככה חצי שנה. זה די שיגע את שנינו, ובעיקר אותי. אני חושבת שנסיעה מידי פעם, נגיד לכמה ימים בחודש זה דווקא טוב למערכת היחסים - קצת מרווח וכל אחד קצת לעצמו - וזה זמן מצויין להשהליפ פערים עם חברות וכו´. אבל כשהנסיעות מתחילות להיות ארוכות - יותר משבועיים זה מעצבן וקרה כבר פעם או פעמיים שממש התנגדתי (גם כי זה בד"כ נופל על כל מיני ארועים וכו´). לגבי יעדים - הנסיעות שלו הן בד"כ באנגליה-בלגיה-גרמניה וארה"ב. אני מניחה שאם הוא היה צריל ליסוע לאוזבקיסטן או משהו זה היה מלחיץ אבל בד"כ אין לי בעיה. לקניה למשל אני בעצמי הייתי חוזרת - מקום מדהים ופשוט עושים את כל החיסונים לפני.

danonit

New member
ומה עם נסיעות של הנשים? ../images/Emo8.gif

אנחנו עובדים יחד ולכן נוסעים יחד והרבה, שנינו היינו מאוד מתבאסים אם היינו צריכים לנסוע בנפרד. אין כל כך סכנה שניסע למקומות מסוכנים למרות שבתיאוריה הייתי בוודאי מטילה וטו...

תוכי

New member
למזלי.........

לא הוא ולא אני נוסעים לחו"ל במסגרת העבודה

dorlim

New member
לקחת לי את הכותרת מהמקלדת ../images/Emo6.gif

באופן עקרוני לי מאד חשוב ששני בני הזוג ירגישו מסופקים בעבודה שלהם ואם עבודתו של אחד מהם דורשת נסיעות אז OK. נראה לי שנסיעות קצרות יכולות אפילו לתרום לזוגיות. נסיעות ארוכות הן קצת יותר בעייתיות (ונראה לי שזה נכון לשני הצדדים- גם זה שנוסע וגם זה שנשאר). נסיעות עלולות להיות מעיקות וקשות כשמדובר באחד מבני הזוג שבשל הנסיעות לא רואה את ילדיו. כל דבר שהוא במידה והוא בהסכמת שני בני הזוג הוא טוב ואני בעד. לגבי מקומות מסוכנים, מעטים ביותר המקומות שאני יכולה להעלות על דעתי שנראים לי ממש ממש מסוכנים. כשמישהו נוסע בנסיעת עבודה, גם אם מדובר במקום "מסוכן" הוא נוסע למקום מוגדר ובד"כ יש מי שמקבל אותו ומלווה אותו במהלך הנסיעה (אלא אם כן הוא סוחר בנשק גנוב ואז הוא לא ממש צריך הגנה
)

rinutza

New member
האמת היא שאת צודקת, גם אני למשל

נוסעת מהעבודה אבל הרבה פחות מאילן. אם אני אסע מזמן הקרוב זה כנראה יהיה לארה"ב וזה בטח לא יהיה קצר, אבל נתמודד עם זה אם וכאשר זה יגיע. אולי נצליח לסדר נסיעה יחד - זה נראה לי כיף. לפני שהכרנו אילן היה בשליחות באנגליה ואני הייתי נוסעת לעבוד שם כל כמה זמן - היה ממש כיף לעבוד שם יחד - עוד הרבה לפני שידענו שנהיה יחד.

fila

New member
אצלנו המצב הפוך.....

הוא לא עובד בעבודה כזאת שיש סיכוי שישלחו אותו לחו"ל , לעומת זאת אני כן והאמת היא שעד היום הצלחתי לצאת מזה איכשהו ולא נסעתי, אבל יצא שדיברנו על זה בשבוע שעבר כי כנראה שאצטרך לנסוע לארה"ב וברור שאם אני נוסעת עד לשם זה יהיה ליותר משבוע לא נרשמה התלהבות מצידו, הוא גם חושש מזה שאסע לבד וגם לא רוצה להתגעגע

יעלי2

New member
רק לידיעה

גם אם לא יהיה לך מה לעשות בארה"ב יותר משבוע מבחינת עבודה, ישתלם להם להחזיק אותך 6 לילות ל יבשת אמריקה בגלל שאז הכרטיס יוצא במחיר סביר. מבחינת הכירטוס, פחות מ 6 לילות זה מקפיץ את המחיר רצח. ולגבי מקומות מסוכנים, אני עם לימור. לא נראה לי שיש מקומות מטעם העבודה שעלולים לשלוח אותנו או את יקירנו עם סיכון ממשי (לא בכוונת תחילה בכל אופן).

fila

New member
אני מקווה שאם אכן אסע אז זה יהיה

ליותר משבוע .... בנתיים זה לא בטוח בכלל אבל אם כן לא הייתי רוצה להיות על ציר ת"א ניו יורק פעמיים בשבוע אחד זה מתיש מידי לדעתי, וחוץ מזה אני אשמח לקבל שם איזה יומיים לפחות לשופינג היסטרי!
(התמימות שלי מפתיעה גם אותי
)

פעם הייתי ../images/Emo160.gif המון

אבל כבר אחרי הפעם הראשונה שטסטי לשלושה שבועות, הלכתי למנהל שלי ואמרתי לו שזה לא עסק, ומאז לא עברתי את השבועיים בחודשיים. אנחנו שונאים להתגעגע, פעם אחת שלחו אותי לנסיעה של פסח, אז סידרתי גם לה כרטיס (על חשבונם) ואח"כ גם טיילנו ויצא מגניב (גם טיול, גם לא צריך להיות עם המשפחה בסדר וגם טיסה חינם).

תשובה מהצד הנוסע../images/Emo160.gif

כיוון שהייתי מדריכת טיולים בחו"ל, יצא לי המון לטוס לבד, לזמן ארוך- והגעגועים חגגו. עמית לא היה מבסוט מהעניין- אבל זה היה בשבילי גם מקצוע וגם תחביב. בסוף כשעברנו לגור יחד והחלטנו להתחתן- עשיתי חושבים, והבנתי שהזוגיות שלנו לא יכולה להמשיך בצורת עבודה שכזו, אז עזבתי את העבודה והמקצוע- וחוץ מפעם אחת לפני שנה- אני נוסעת רק עם עמית! אגב- היום, אם עמית היה צריך לנסוע בצורה חד פעמית- בסדר, אבל בתור שגרה- לא הייתי מסכימה לעולם. במיוחד לאור העובדה שהוא אבא עכשיו.

למעלה