שאלת חיסונים....

רעות110

New member
שאלת חיסונים....

מישהי יודעת האם החיסונים אשר ניתנים בטיפת חלב הם מהדור החדש, כלומר סינטטיים (הנדסה גנטית) או חיידק מוחלש. השבוע אנו אמורים לקבל חיסון של גיל חודשיים, וחברה שלי אשר שבה משהות ארוכה בארה"ב אמרה ששם נהוג לתת זריקות מהדור החדש, ולפני 3 שנים כאשר הגיעה לארץ לחסן את בנה אשר נולד שם, היא רכשה באופן פרטי חיסונים חדשים... למישהי יש מושג?

ארנט

New member
מה שאני יודעת זה...

שאת החיסונים שעד לפני 3 שנים היה צריך לקנות באופן פרטי נותנים עכשיו בשגרה בטיפת חלב. מדובר בחיסונים עם פחות תופעות לוואי.

g a n i

New member
כן, אבל זה לא קשור. חיסון א-סלולרי

שזה מה שהוצע בזמנו לקנות באופן פרטי מורכב ממעטפת החיידק במקום החיידק המומת כולו (=החיסון הישן). אילו לא חיסונים סינטטיים. לא יודעת לגבי כולם, אבל בפוליו, למשל, למרות שהחיידק המוחלש הוכח כלא יעיל יותר מהמומת ואף עלול לגרום להתפרצות המחלה בפני עצמו - הם ממשיכים לתת עד גמר המלאי
בעקרון אפשר לוותר על הטיפות (החי-מוחלש, שגם מדבק וצריך לעטוף חיתולים) ולתת רק את הזריקה. עצבים!!! (שומעים שגיליתי את זה *אחרי*, נכון? גררר)

ו שתי

New member
אם כבר חיסונים- MMR

אנחנו בדילמה עצומה. האלרגיה של אלה לחלבון ביצה רק הוחמרה. קיבלנו הפניה לחסן באסה"ר באשפוז. כאילו שהחיסון שלעצמו לא מפחיד מספיק, אפילו האלרגולוג שלנו אמר שאם היא בבית הוא לא היה ממהר לחסן עם אלרגיה כזו. פשוט, נכון? רק שאני והיא כן באות במגע עם ילדים אחרים ותינוקות אחרים. כן, גם כאלו שלא מחוסנים. ולאבא של אלה אין נוגדנים לחזרת. מה עכשיו? מישהי פיצלה את החיסון לשלושת מרכיביו בנפרד? איך יודעים איזה מרכיב של החיסון מכיל חלבון ביצה?

lulyK

New member
אני בכל זאת הייתי מחכה.

למיטב ידיעתי אין כרגע מגיפה של אף אחת מהמחלות האלה וגם אם כן חוטפים אותן, זה לא אמור להיות סוף העולם (עד כמה שאני יודעת הסכנה היא בעיקר לבנים כי אצלם חזרת עלולה להגמר בעקרות. במקביל תדאגי להיות מחוסנת בעצמך לאדמת).

ו שתי

New member
אני לא הבעיה

אני מחוסנת. נ' לא חלה בחזרת, ונמצא לא מחוסן. לחסן אותו? שקלנו. בעיתי מאותן סיבות. לחצבת אני בטוח אחסן בשלב זה או אחר. זו מחלה מסכנת חיים. מי יודעת מתי היתה התפרצות חזרת לאחרונה?

g a n i

New member
גמני מאוד התלבטתי. דווקא לחצבת

יש סיבוכים לא סימפטיים, ולאחת משתיהן (נדמה לי שגם לחצבת) יש קורלציה שלא נחקרה עד תום עם איזה ממצא מוחי בבגרות. לא ברור, רק התגלה. אדמת היא הפשוטה מכולן, וגם הפחות בעייתית לקבל בגיל מאוחר יותר. אין בנמצא בארץ את השניים האחרים בנפרד, וגם על עומס יתר של המערכת (3 יחד) יש מה לאמר. לפני כחדשיים, כשהתלבטתי עם רופא הילדים שלנו+אחות ט"ח בדיוק הייתה מגיפת חצבת (?) בחולון. בי-ם תמיד יש התפרצויות מקומיות של כמעט הכל
הכי קשה? שבלתי אפשרי להשיג אינפו' אובייקטיבית. על כל מחקר יש 4 שאומרים בדיוק הפוך והאג'נדה של כל צד משחקת חזק. בסוף החלטתי לדחות, אבל יותר בגלל שלא הצלחתי לגבש דיעה מאשר מכל נימוק אחר

למעלה