שאלת חיסכון בבניה עצמית

meirc1

New member
שאלת חיסכון בבניה עצמית

היכן לדעתכם אפשר לחסוך בבניה בית פרטי אפשר לדעתי לחסוך בריצוף בחדרים,אולי צבע פנימי לבצע לבד היכן אפשר עוד לחסוך לדעתכם על מנת להוריד עלויות כדי שלא ניתקע עם שלד בלבד
 

בינא

Member
בניה עצמית חוסכת אם יודעים מה עושים

מקריאת השאלה אני מבין שזה לא בדיוק התחום בו אתם שולטים. כמו שלא הייתם הולכים לבית משפט בלי עורך דין או לניתוח בבית חולים שאין בו רופא מומחה לצורך שלכם, מומלץ לכם בחום ללמוד את הנושא תחילה ולהלן טיפים: 1) היכנסו לאתר "בית" www.bayit-il.co.il לסעיפים 7א ו-7ב -"בניה עצמית" 2) אם המידע שם אינו מספיק, תוכלו להתקשר בדכים שונות לקבלת מידע נוסף, לפי קישורים שונים באתר - כל זאת ללא תשלום. 3) השיטה הטובה ביותר לא להתקע עם שלד היא להחליט על מסגרת התקציב ל"פרוייקט" של בניית הבית ולעמוד בו. כיצד מחשבים זאת? כתבו לדוא"ל המופיע למטה לקבלת המידע ללא תשלום. בהצלחה בכל מקרה ושנה טובה.
 

איריסג

New member
עושים שיעורי בית

אנחנו למשל - ממש מתעקשים לעבוד עם תקציב סגור - לפני שבכלל הונחה לבנה אחת בשלד. לכן עשינו שיעורי בית (שנמשכים כל הזמן, גם עכשיו) והתחלנו ללמוד את כל מגוון החומרים וכו' שיש בבית - כדי להבין מה אנחנו רוצים ומה המשמעות הכלכלית של כל בחירה שנעשה. בין השאר - היינו במרכז הבניה הישראלי. השקענו 200 ומשהו ש"ח וקנינו את הקודקס לבונה ולמשפץ - יש שם רשימה מאד מאד ארוכה של מרכיבים שיש בבניית בית - החל מדלתות וחלונות וכלה במפסקים וכו' - ויש עם זה CD שמאפשר לכם לנהל את התקציב כל בכל רגע נתון - להזין כמה יעלה X ולפי זה כמה תקציב נשאר לכם.
 

Rשף

New member
בהכל ../images/Emo3.gif

או כמו שמנהל העבודה שלי אומר- 10% פה פה ופה יתנו לך 10% בסה"כ. בדרך כלל אין אוביקט קסום שאפשר לוותר עליו ולחסוך במחיר אלא בוחרים בזול יותר לכל אורך הדרך- מהאדריכל ועד ללחצן של הפעמון ליד הדלת.
 

ronchikit

New member
לדעתי בכל דבר כמעט אפשר להצתמצם

כל מרכיב בבית תמיד אפשר למצוא את ההכי יקר ואת ההכי זול למשל דלתות, אפשר ללכת לעשות דלתות ומשקופים אצל נגר ואפשר ללכת לחברה כמו אופן גאלרי ששם כל דלת עולה הון, וזה ממשיך בידית, ובסוג המנעול מפתח רגיל או מנעול פרפר. ובאמבטיות אז יש קרמיקה פשוטה מול קרמיקה יקרה ופסיספים, וכיור רגיל ופשוט של חרסה מול כיר מרובע מונח עם כל מיני עניינים וברזים פשוטים של חמת או ברזים יקרים של גרואה או דמיקסה ויש עוד המון דוגמאות. השורה התחתונה היא שבכל דבר אפשר לחסוך, לפעמים זה בא על חשבון היופי ומצד שני לפעמים מה שיקר הוא לאו דווקא הכי טוב... הדרך הכי טובה לדעתי זה לעשות עבודת רגליים, ללכת לכמה חנויות לראות מבחר, לכתוב לכם מה אהבתם וכמה בערך זה עולה, וככה לאט לאט לבנות תקציב שאפשר יהיה להצמד אליו.
 

בינא

Member
יש הרבה מסקנות היכן ניתן להצטמצם

אבל כדי לדעת במה נכון לחסוך, במה חכם לחסוך ואיך לחסוך, צריך קודם להגדיר מה הדרישות, מה חשוב לכם ומה פחות, מה הצרכם האמיתיים המיידיים ומה צרכי העתיד ועוד. מלוה בניה מקצועי יכול וצריך למצוא אפשרויות חיסכון, כבר בתוכניות. רוצה דוגמאות? במבנה שנבדק על-ידי מצאתי שתכנו גג לקומה שניה עתידית, אשר התברר כי לא היה ולא יהיה בו צורך עבור מזמיני המבנה. כתוצאה מכך החסכון החל מהיסודות (פחות), דרך קורות ורצפת היסוד ועד לגג. החיסכון בעלויות לאותו מבנה - 45,000 ש"ח (עוד לפני שהחלו לבנות אותו. דוגמא נוספת? לפני תחילת הבניה של מבנה (בתחילת 2006) נודע למלוה הבניה כי מחירי המתכות יעלו בצורה תלולה בחודשים הראשונים של השנה (המידע מסתובב בשטח חופשי ובעלי המקצוע בתחום אוספים אותו כל הזמן). הומלץ ללקוח להזמין מייד את כל הברזל לבנין ולשלם עליו מראש, את חלונות האלומיניום ולשלם עליהם מראש ולתת לחשמלאי ולאינסטלטור כסף מראש לקניית כל החומרים (כבלים וחוטים, צנרת וכיו"ב), עוד לפני הבניה, וגם את דלתות החוץ מפלדה. הלקוח שילם עבור הברזל, אבל לא רצה לשלם מראש עבור האלומיניום (כי לא האמין שקבלן האלומיניום לא יברח לו עם הכסף) ולא הזמין את דלתות הפלדה. התוצאה הייתה שהוא חסך 56% בעלות הפלדה למבנה ואילו מחירי האלומיניום זינקו ב-72% עד שהגיע לבצוע של החלונות. גם דלתות החוץ התייקרו בכ-50%. התוצאה הייתה שהוא חרג מהתקציב והיה צריך לוותר על בצוע עבודות פיתוח השטח בשלב זה, וייכנס למבנה ללא גמר הפתוח. דוגמא נוספת? ניתן לקנות קרמיקה ב-23 ש"ח למ"ר אצל יבואנים באשדוד, כאשר אותה קרמיקה תעלה בתל-אביב 100 ש"ח ל-מ"ר. ועוד דוגמא: ככל שתעשו חלונות יותר קטנים, המבנה יהיה יותר זול. למה? כי חלון עם תריס עולה פי 3-4 מקיר חיצוני מטוייח וצבוע. זה היה רק על קצה המזלג...
 

fireman

New member
על גופתי המתה הייתי משלם

לקבלן אלומיניום או חשמלאי על החומר עוד לפני שיש לי כלונסאות בגלל עליית מחירים צפויה. פסיכופט מי שיעשה את זה. ברזל מילא, הייתי מזמין את הכל במפעל ומאחסן אצלי במחסן כי יש לי איפה לאחסן גם 400 טון פלדה... אם יש איפה לאחסן, תקנו הכל ותאחסנו אצלכם רק תקחו בחשבון שכמה טונות פלדה וכמה מאות ק"ג של נחושת זה אחלה הזמנה לגנבים. יש שם כמה עצות שאני מאוד חולק עליהן כמו גדלי החלונות כדרך לחסוך וקנייה של הברחות או קרמיקה סוג ב' בנמל. מטר וילון עולה היום 500-1000 ש"ח....אז אולי לא נעשה חלונות בכלל?
 

Rשף

New member
אני לא עושה תריסים

לא מטעמי חיסכון, אבל זה בהחלט הפרש לא קטן. אני לא יודע מה הייתי עושה בעצמי, אבל זוג שאני מכיר ספג עלייה גדולה במחיר האלומיניום כשהשתהה יותר מדי בהזמנה.
 

fireman

New member
יש להשתהות

ויש להיות פסיכי ולשלם על חלונות עוד לפני שעלית על השטח....
 
היכן מצטמצמים !

דבר ראשון זה בשגעונות - כל שיגעון הוא יקר להחריד = השיגעון שלי הוא גלריה מעל המטבח שתשמש כחדר עבודה /מחשב אני יכול בהחלט לחיות בלי זה , אבל זה נכנס בתחשיב ויש תקציב, אז זה בסדר . דבר שני - הוא הגודל, לא להגדיל את הבית ללא צורך ממשי , 150-170 מ"ר ל 5 נפשות זה סביר דבר שלישי - ארונות מטבח , לא חייבים ב 50,000 ש"ח אפשר גם ב 20,000 ש"ח דבר רביעי - דלתות פנים , אפשר בהחלט לשים דלתות לא יקרות . דבר חמישי - הג'קוזי זה סתם לרושם אפשר בקלות לוותר ( אם כי לעשות הכנה לעתיד , זה לא יקר ). דבר שישי - לא לתכנן מזגן מרכזי, אלא מזגן קטן לכל חדר בנפרד . לא מתפשרים בכלל על ריצוף וחלונות והייתי אומר גם דלת כניסה . החיסכון הכי גדול הוא בויתור על קבלן אחד עד מפתח ולהביא כל קבלן לעבודה הספציפית שלו . חוסך כ 200$ למ"ר. זה אם יש לכם בטחון עצמי וזמן לעשות את זה . מה אפשר לעשות לבד . צבע בהחלט אפשר לעשות לבד אם כי רק לאחר שנה . אינסטלציה , ביוב , נקיון , גינון , הכל לפי הידע העצמי והכישורים .
 

fireman

New member
מסכים עם רוב הדברים

מי שיש לו ידים טובות, כשרון, ידע וזמן יכול לעשות חלק מהדברים בעצמו. את החשמל אצלי בבית עם התקשורת וכל מה שקשור לזה אני עשיתי בעצמי, חסכתי בסביבות 25000 ש"ח רק על זה... גג רעפים, לקחתי גגן עצמאי שעובד לבד. הסתדרנו שאני עובד איתו והתקזזנו במחיר, חסכתי גם כאן הרבה כסף. פיתוח סביבתי אני עושה לבד, חסכון של 15000 ש"ח באינסטלציה אני לא מבין כלום, לקחתי אינסטלטור וגם איתו עבדתי והתקזזנו במחיר וגם למדתי איך עושים הכל, חסכתי 4000 ש"ח. את הניהול של הפרוייקט עשיתי בעצמי, גם כאן חסכתי לא מעט כסף אבל זה עולה בזמן, דלק וטלפונים. יש לי את הידע, לך יש את הידע....השאלה היא מה עושה מי שאין לו את הידע והיכולת.....? התשובה שלי היא לעבוד על כישורי המיקוח שלו בכדי לקבל מחירים יותר נוחים. בהצלחה לכולם.
 

lank

New member
../images/Emo68.gifהמלצה אישית

לתכנון נכון ויעיל של הבית קחו מעצב /ת. איש מקצוע יכול לחסוך לכם הרבה טעויות , אם זה בחלוקה נכונה של החללים וקביעת מידות פתחים וחומרים . איש / ת מקצוע מקושרים לחברות שונות ו, כך שאפשר לחסוך עלויות ( מעצב מקבל 10% -20 הנחה בחנויות קרמיקה , חנויות ריהוט וגם בתאורה... ועוד ). אנשי מקצוע ייוודאו שאכן חדר הרחצה בוצע בהתאם לתקן הישראלי או יביאו חברת ביקורת ( בחינם!!!) וכמובן תקבלו את מטבח החלומות בהתאם לתקציב שלכם ( אצל נגר פרטי או חברת מטבחים בהתאמה ). נכון שיש לשלם לו שכר , אבל ערך הטעויות שעושים לבד מתגמד לעומת השכר המשולם למעצב /ת וההנאה לראות בית מעוצב ומטופח היא גדולה ביחס לשכר... אז בהצלחה לכולם
 

איריסג

New member
איך מצטמצמים?

קודם כל - לא בונים בית בגודל שהוא מעל ומעבר ליכולות שלכם. תחשבו לפי 1000 דולר למטר בנוי בממוצע. רוב מי שנתקע עם שלד לא גמור זה אנשים שבמקום לבנות בית בגודל סביר (ואני לא מדברת על 100 מטר. אלא משהו שהוא בין 150-200 מ"ר, שזה בהחלט מספיק למשפחה ממוצעת) החליטו לשפוך מטראז' מטורף - ואז הבינו מאוחר מדי שאין להם איך לגמור את הבית. עושים סדר עדיפויות, ומנהלים תקציב מראש - כדי לראות כל הזמן איפה אתם עומדים. שנית - בדברים שהמשמעות של החלפה ושידרוג שלהם היא כניסה לתוך שיפוץ, וליכלוך ובלאגן שנמשך יותר מיום - לוקחים את הכי טוב שאפשר. זאת אומרת: דלתות פנים - אם רוצים לחסוך (וזה יכול בהחלט להגיע לחיסכון של כמה אלפי שקלים) - תמיד אפשר אח"כ לשדרג אותן - וזה לא כרוך בשיפוץ נורא מסובך. לעומת זאת - פרופילים של חלונות, אני מאד רוצה בלגי של קליל - ואני אעשה אותו מהתחלה כי אני לא רואה את עצמי בעוד כמה שנים מתחילה להחליף חלונות בבית. ריצוף - אפשר להחליט שבשטחים הציבוריים עושים משהו קצת יותר איכותי, ובחדרים עושים ריצוף פשוט, שעליו אפשר בשלב מאוחר יותר להדביק פרקט למשל. וכמובן - כל הגימורים הממש סופיים - גופי תאורה, וילונות וכו' - שהעלויות שם גם יכולות להגיע להרבה מאד כסף - אפשר בהחלט להסתפק בשלב ראשון במוצרי "איקאה" - ולשדרג בעוד כמה שנים. במקרה שלנו למשל - שלושת הדברים שאנחנו לא מוותרים עליהם: מטבח מאד יקר, בנגריית "בוטיק", עם הפירזולים הכי טובים - כי מבחינתנו, המטבח ופינת המשפחה הם המרכז האמיתי של הבית. דבר נוסף - פרופילים בלגים של קליל - והאחרון - פרקט בכל הבית. איפה אנחנו "מצטמצמים"? קודם כל - יתכן ובחדרי הילדים ובממ"ד נשים פרקט לימינציה טוב, זה כבר יכול להיות חיסכון של כמה אלפי שקלים. אמבטיות - אני עושה קרמיקות לבנות מאד פשוטות, שעולות כ 50 ש"ח למטר. התוספת שתעשה את חדרי האמבטיה מקסימים במיוחד, לא תעלה יותר מ 500-600 ש"ח - אלו אריחים מצויירים (יש למשל נורא יפים ב"טינטן"). כמה אריחים כאלה - והאמבטיה נראית אחרת לגמרי. במטבח - הריצוף יהיה גרניט פורצלן במחיר סביר, ולא איזה אבן טבעית סופר יקרה. ושוב - אלו סדרי העדיפויות שלי. אתם צריכים לשבת עם עצמכם ולהחליט - מראש!
 
למעלה