שאלת חיתוך-סכינים

נטעליג

New member
שאלת חיתוך-סכינים


א. בצל ירוק\עיית איך קוצצים אותם בצורה הדקיקה ביותר? (מיועד להוסיף לממרח)
ניסיתי להשתמש בסכין שאני משתמשת בה לקיצוץ פטרוזיליה (סכין כבדה עם להב לא משונן) והגבעולים לא נקצצים לגמרי, ומספריים, שלא נוחים לי (אני שמאלית).

ב. עוגה מקושטת בציפוי עבה של בצק סוכר\מרצפן ,במה ואיך פורסים אותה לפרוסות הכי דקות ומדוייקות?
ניסיתי להשתמש בשפכטל שמשמש אותי לפריסת עוגות קרם רגילות והפרוסות לא ישרות\הציפוי נשבר בחיתוך

2X
 
אצלי

גם אני גוזרת בשמאל ויש לי מספריים לשמאליים (כותבת בימין וגוזרת בשמאל ...ממש שוויץ..).
סכין מושחזת קוצצת עירית לעיגולים קטנטנים.

עוגה - סכין משוננת לשים בכד עם מים חמים , הלהב מתחמם ,ממיס קצת את הקישוט והחיתוך מדוייק, לכל פרוסה להכניס שוב למים החמים.
 

נטעליג

New member
תודה, במה כדאי יותר להשקיע- סכין חדשה או מוט להשחזה?

יש לנו בסה"כ שני סכינים חדים בבית (להב לא משונן), הקטן משמש בעיקר לחיתוך ירקות לסלט..
 
לפני שאת קונה סכין ....

קחי את הסכין שיש לך להשחזה מקצועית.
אני ממליצה על החנות - http://www.lublinsky.co.il/ לצערי אין לי אחוזים או הטבות בחנות זו ולכן זו לא פרסומת רק המלצה !
ויש להם מספריים מעולים לשמאליים.

אני מעדיפה אבן השחזה , לא מסתדרת עם המוט.
 
בוקר טוב.יש סכינים נהדרים וזולים

בוקר טוב.
היום אפשר להשיג סכנינים במחיר 15 ש"ח חדים ונהדרים לשימוש.
הסכינים עם ידיות צבעוניות .
רק חבל שאת לא כתבת באיזה איזור את גרה.
לדעתי אין צורך היום לקנות מןט השחזה או להשחיז סכין ,עם את לא שפית או מנהלת מבטח או מזללה.
יש כאלה חלקים ויש כאלה כמו משור.יש כאלה עם חוד ויש כאלה בלי חוד.
מאיר כרמיאל
 

karinshiron

New member
אכן כו,סכיני הירקות הקטנות המשוננות

הן מעולות,אני משתמש בהן לחיתוך עגבניות וירקות,יש של כל מיני החברות אך הכי טובה היא של ויקטורינוקס.
 
בוקר טוב.תסלח לי אין לי אחוזים .

בוקר טוב.
בזמנו אחי שגר בשוויץ היה מביא לנו סכינים קטנים וקצת גדולות
בזמנו שנסעתי לטיול באירופה בקרתי בציריך ושם רכשתי מהסכינים בגודל כזה.
זה היה בשנות ה 80 .
אפילו קניתי אותם במבצע של 3 פרנק אחד .
אני באמת לא יודע מהכין לקחת שאני עושה פרסומת ובטח לי למוצרים תוצרת סין
אגב אני לא קונה מוצרי תנובה כי הם בבעלות סינית, אני קונה מוצרי חלב של טרה או שטרוס . אני בהחלט עד עידוד המוצר הישראלי ולא לתת לגויים יתרון.
לדעתי מחר הסיני יכול לסגור את תנובה ולעביר לסין (זה לא יקרה)
תראה יש מפעל תדביק בארץ שנותנת פרנסה לעשרות משפחות בארץ ומה עושה הבעלים מעביר את המפעלים לאפריקה.
ועוד אספר לך ,אולי אתה לא מכיר היה מפעל בארץ שחרט בעזרת ליזר בקוביות זכוכית דברים מופלאים (המפעל היה בכרמיאל) ומה עשה הבעלים העביר את המפעל לסין .
מאיר כרמיאל
 

TCHM

New member
יש שיטות רבות לקיצוץ דק דק...

פני אלי במסר ואסביר לך.
 

yair_bar

New member
מנהל
שילוב של טכניקה, סכין וקרש חיתוך

לגבי הסכין גם אני מצטרף להמלצה על סכינים שמאד נפוצות לאחרונה בארץ במחיר 10-20 ש"ח.
&nbsp
אני ממליץ לקנות לבצל ירוק/עשבי תיבול סכין ללא שיניים.
&nbsp
היצרנים שאני מכיר וראיתי סכינים טובות הם arcos, ויקטורינוקס ו-inoxbonomi
 
גם חשוב זה המגבת מתחת לקרש חיתוך

מוזר שאתה מציין סכינים טובות ונותן רשימה של יצרנים בינונים מינוס.
ובכלל נכון שחשוב היצרן אבל ליצרן טוב יש יותר מסדרה אחת.
האם אפשר שהשוות פולו לטוארג ?
אותו כנ"ל לגבי סכינים
 

yair_bar

New member
מנהל
האם אפשרי שלא קראת את כל מה שכתבתי?

היצרנים שציינתי התייחסו לסכינים במחיר 10-20 ש"ח שלאחרונה נמכרים בישראל ועושים עבודה טובה לשימוש הספציפי שהוזכר.
&nbsp
&nbsp
 
קראתי הכל - אולי לא הבנתי נכון

ולגופו של עניין, סכין חשוב שתתאים ליד, ותתאים לצרכים שלמענה נרכשה, חשוב שתחודד ותושחז נכון וגו'.
אפשר לקצוץ טבלינים גם עם סכין חמאה, ההבדל הוא במהירות העבודה, בדיוקה, וסכין איכותית שחודדה כהלחתה לא תמעך את הטבלינים, אלה תחתוך אותם (נניח לגבי בצל ההבדל בעני המשתמש)
 

yair_bar

New member
מנהל
אתה בהחלט צודק

בדברים שאמרת.
&nbsp
אני אישית מוצא את הסכינים הספציפיות מאד חדות, קלות ונוחות לשימוש.
&nbsp
בשל מחירן הנמוך והזמינות לשימוש הן אופציה מצויינת לעשבי תיבול ולבצל ירוק
 
למעלה