שאלת חלומות.....

שמופית

New member
שאלת חלומות.....

לא בהקיץ אלא בלילה במיטה
אתן מאלה שזוכרים חלומות או לא ? אצלי יש 2 סוגי חלומות - כאלה שתוך כדי חלום אני מודעת לעובדה שזה רק חלום ואפילו אומרת את זה לעצמי, והסוג השני הם חלומות נורא מוחשיים, וכשאני מתעוררת אני לרוב במצב רוח רע וזוכרת הכל ומצטערת (לפעמים) שזה לא באמת. איך זה אצלכן ? יש לכן גם כמה סוגים ??? יש לכן חלומות שחוזרים על עצמם ? סיוטים ?

אני מהזוכרים חלומות...

לא רק שאני זוכרת אותם (לפעמים, לא תמיד) אני משתדלת לרשום אותם ולחשוב עליהם. בד"כ אני יותר זוכרת חלומות בתקופות לחץ או מתח או לפני קבלת החלטה... ואני מאוד מאוד מאמינה בלהבין חלומות. לא, אני לא מאמינה בחלומות נבואיים (כמו סבתא של הגבר, שתמיד חולמת שאחד הנכדים יתחתן עם X יום לפני שהיא פוגשת רשמית את X בפעם הראשונה). אבל אני כן מאמינה שהמוח, כשהוא לא עובד בפול ספיד עם כל מנגנוני ההגנה היומיומיים שלנו, כן מרשה לעצמו "לדסקס" עניינים חשובים, להוציא החוצה חרדות וכאבים - ואם נחשוב ונבין את החלומות שלנו, נוכל להתחבר טוב יותר למה שבאמת מציק לנו בבטן... החלומות שלי הם בד"כ מטרידים - לא מפחידים (אם כי יש כאלה) או מאושרים (וגם כאלה יש), אלא בעיקר מעוררי מחשבה. אני גם מדברת הרבה מתוך שינה. קורה שאני מתעוררת עם תחושות מסוימות, ואז אני מכניסה גם אותן לפירוש. כשהייתי ילדה היה לי סיוט שחזר על עצמו לאורך כמה שנים. אני עדיין זוכרת היטב את כל הפרטים - אולי כדאי שאני אדבר עליו עם מישהו
אגב, לפני כמה חודשים חלמתי שהגבר מת או משהו, והתעוררתי היסטרית עם סימני דמעות על הפנים, ועדיין מתוך שינה חיבקתי אותו ואמרתי לו "אל תלך, אל תעזוב אותי", וחזרתי לישון... הוא סיפר לי את כל זה למחרת !

גלי ב

New member
אז אצלי זה ככה..../images/Emo1.gif

אני לפעמים זוכרת חלומות אם זה חלומות דרמטיים אז אני זוכרת - ולפעמים קמה בבוקר עם דמעות בעינים. אבל אף פעם ל אקרה לי זבחלום - ידעתי שזה חלום ואמרתי את זה לעצמי. למזלי הרב - אין לי סיוטים..וגם אין חלומות שחזורים על עצמם- כל יום מחדש.
בקיצור - כל יום ההפתעה היא חדשה...

Ronnie*

New member
לפעמים אני זוכרת...

אני מסכימה עם הילה שאפשר ללמוד הרבה מחלומות, ובעיקר מהתחושה שהם מעוררים בנו (אני לא ממש מאמינה בפרשנות לפי סמלים, כי לסמל יכולה להיות משמעות אישית שונה עבור כל אחד, עם כל הכבוד ליונג ולתת-מודע הקולקטיבי). גם לי קורה לפעמים שאני קולטת שאני חולמת באמצע החלום... זה נחמד. והלילה חלמתי שהולכים לנתח אותי ולחתוך לי את הבטן... היה מפחיד (יש לי השערות לגבי הסיבות שהובילו לחלום הזה). התעוררתי מתוך תחושת הקלה שזה רק חלום...

אני אמרתי משהו על יונג ?

אני מאוד מאוד מסכימה שסמלים הם אישיים, ולכן כל חלום צריך להיקרא בקונטקסט של הבנאדם שחלם אותו ושל השפה שלו (שפה ורבלית, שפה סמלית). אני לא מספיק מכירה את יונג בשביל לדון בו, אבל אני כן חושבת שאנחנו שואבים לא מעט מהשפה הסמלית מהתרבות שבה אנחנו חיים (אם זה בתת-מודע קולקטיבי מולד או לא, זה כבר דיון אחר) -- אבל מאותו רגע הסמל הופך שלנו. בקיצור, אני חושבת שרק אדם מסוגל להבין את החלומות של עצמו, מקסימום בהנחיה של איש נוסף שמספק מסגרת וכלים. פירוש "אוניברסלי" אפשרי רק אפ ברור שיש הרבה אפשרויות החטאה בדרך...

Ronnie*

New member
לא, את יונג הוספתי מעצמי...

אני מסכימה איתך לחלוטין... אם נשמע שאני "מתווכחת" עם מישהו, זה לא היה מכוון למה שאמרת, אלא לניסיון של אנשים לפרש חלומות לפי סמלים מוסכמים (שלדעתי יש להם חשיבות, אבל מוגבלת) בלי לחשוב מה הסמל אומר עבור האדם עצמו. מצטערת אם הייתי לא ברורה, אני מסכימה לגמרי עם מה שאמרת

daldan

New member
אני חולמת והמון

אין לילה שאני לא חולמת וזוכרת את החלום, לפעמים אני רק זוכרת שחלמתי משהו ולפעמים אני זוכרת את החלום באופן ממש מוחשי. לצערי יש לי הרבה חלומות רעים ואני מתעוררת מהם לפעמים באמצע הלילה ואז קשה לי לחזור לישון (שחס וחלילה החלום הזה לא ימשיך) או שמתעוררת בבוקר ומנסה להבין למה לעזאזל חלמתי את החלום הזה.
הבעיה היא גם שלפעמים אני מתעוררת בבוקר ממש מותשת רגשית מההתרחשויות בחלום (גם אם זה לא היה סיוט) ולפעמים בחלומות אני נפגשת עם אנשים מהעבר (שבחלום זה ברור מאליו שהם כאן) אפילו אנשים שהיו מאד שוליים לגביי, פתאום הם צצים להם

תוכי

New member
טוב אני לא תמיד זוכרת

אבל שבוע חלמתי חלום ממש זוועתי
והתעוררתי ממנו ולא הצלחתי להרדם לרוב אני זוכרת רק את החלומות הרעים ולאוו דווקא את הטובים

rona25

New member
אני בד"כ לא זוכרת חלומות

ושוכחת את החלום שניה אחרי שחלמתי אותו, אבל יש חלומות יוצאי דופן שאני זוכרת אותם בבהירות רבה.. בעיקר מפחידים דווקא בזמן האחרון יש לי הרבה חלומות מוזרים ומפחידים (היה לי סיוט בשבוע שעבר אחרי שראיתי סרט מפחיד שיש לי.. הפלה... וקמתי ממש בבהלה) והייתה תקופה אחרי אירוע משפחתי מסויים ובעיות בריאות של אמא שלי שהיו לי גם כן סיוטים.. אני מאוד מאמנה בקשר גוף-נפש ובמסרים מהתת מודע בחלומות שלנו, אבל לצערי ברוב המקרים אני פשוט נשארת עם חלום לא מוסבר....

kisses

New member
../images/Emo1.gif../images/Emo1.gif../images/Emo1.gif

מהחלומות שלי ניראה לי שהיו יכולים לעשות אחלה של סרט
אני זוכרת את כולם וכולם חלומות טובים אין לי כמעט סיוטים ואין לי חלומות שחוזרים על עצמם, כל לילה זה חוויה בפני עצמה.

Hadar p

New member
גם לי יש חלומות שאני ממש יודעת

שאני חולמת ויש חלומות שממש חוזרים במשך כל היום ז"א אני ממש זוכרת אותם. לעיתים הם משונים ולא ממש קשורים לכלום ולפעמים הם סתמיים אבל בכל זאת אני זוכרת! לפעמים אפילו אני חולמת חלום קמה לשירותים בלילה וחוזרת לחלום שוב...- מוזר
אבל זה כיף לחלום!

daldan

New member
קורה לי לפעמים

שאני מתעוררת באמצע הלילה לשירותים והולכת לשירותים חצי ישנונית בשביל לא להתעורר באמת
.כאילו אני מנסה לשמור את השינה גם בזמן שאני בשירותים, מכירות את זה? (אני יודעת שזה נשמע מפגר קצת)

יש לי שאלה אליכן

אתן זוכרות את החלומות האלה לפני החתונה בהם חולמים ששום דבר לא מוכן, אין איפור ואין שמלה וכו´? אז אני חלמתי חלום דומה ב...ירח דבש! חלמתי שזה יום החתונה ושכחתי לקבוע עם המאפרת והספר וכבר 18:00 בערב וסביבי כולם אדישים. אמא שלי מבשלת במטבח ואומרת "אז תודיעי להם שתבואי ב-23:00 בערך" (הכוונה להודיע לאורחים!). אני ממש לא יודעת למה חלמתי את זה דווקא אחרי החתונה (כמובן שבחלום לא ידעתי את זה, ונורא הוקל לי כשהתעוררתי). יש לכן הסבר אולי?

מאי26

New member
../images/Emo6.gif כן, בטח שאני מכירה את זה!

מתעוררים מכל סיבה שהיא אבל נורא רוצים לשמר את השינה, אז עושים את כל המאמצים לא להתעורר באמת...

אופה3

New member
אני זוכרת וגם מפרשת את החלומות

יש הרבה דברים שקשורים לזיכרון החלומות, ולכל חלום שכזה בדרך כלל יש פירוש, כמו שידוע לכם כל חלום נמשך 9 שניות בלבד, למרות שאתם חושבים שחלמתם אותם כל הלילה, החלומות הזכורים ביותר, הם אלה שלפני ההשקמה ממש, ובדרך כלל יש להם הרבה פירושים, כשיש לי חלום מפחיד במיוחד, אני יכולה לא לחזור לישון אחר כך, אני מתקשרת לרב, זה מהרבנות, והוא מפרש לי את החלום, בדרך כלל זה חלומות מאנשים שכבר אינם בחיים, והם פשוט מעבירים לי מסרים, ואם זה חלום שלא קשור אליהם, אז יש לו כל מיני פירושים אחרים. בכל אופן, מי שרושמת יכולה להתייעץ בפורום שיש פה בתפוז, על חלומות, ויכולה גם לשאול רב. כל טוב האופה

רוצות לשמוע מה חלמתי הלילה ?

אחרי כל הדיבורים אתמול על חלומות, התעוררתי עם שלושה (!) חלומות שאני זוכרת - אחד קשור לזה שאני חוזרת למילואים ליחידה שלי בצבא (אני לא עושה מילואים), אחד קשור לזה שאני מארגנת חתונה עבור מישהי והאחרון - אני יושבת עם הגבר, אמא שלו, ועוד בחור ובחורה בבית קפה ואנחנו מדברים... ופתאום אני מבינה שהגבר ואני נפרדנו אחרי האירוסין, ובעצם הוא פה עם הבחורה ואני עם הבחור... ואני משחקת בעצבנות בטבעת הנישואין שעל האצבע שלי ונורא עצובה שנפרדנו - הרי אני כל כך יותר מתאימה לו ממנה ! ומה, אני יותר לא אראה את המשפחה שלו ? השיחה מתגלגלת ואנחנו כנראה בכיוון של לזרוק את בני הזוג ההדדיים ולחזור... ובקיצור אני מתעוררת מבואסת נורא ופתאום מוצאת את כבודו נוחר באושר לידי... במשך איזה עשר דקות (עד שהשעון צלצל) לא הפסקתי לחבק אותו ולהגיד לו שאני אוהבת אותו... יוווו !

למעלה