שאלת חנה בבלי לאקדמאים מתחילים
שוב אני והשאלות המביכות/מפגרות שלי. אבל אתם כבר רגילים
נגיד שאני הולכת ללמד קורס באחת המכללות, שלא לימדתי אף פעם. זה קורס חובה לתואר ראשון, מהסוג שיש כמעט בכל מקום. בדקתי קראתי ביררתי, דיברתי עם המרצה השני שמעביר את הקורס שם כבר כמה שנים והוא שלח לי את הסילבוס שלו. כמובן שבניתי סילבוס חדש, שלא דומה בכלל לזה שלו
. אבל אני יותר מאשמח לקבל את הפידבק שלו, מכיוון שהוא הרבה יותר מנוסה ממני וגם מכיר את המקום ואת ההרגלים של הסטודנטים שם. עד כמה מטופש זה יהיה לבקש ממנו פידבק כזה? זה מקובל לעשות דברים כאלה? אני לא מכירה אותו מקודם ואני ממש לא יודעת איך הוא, ואיזה מן בנאדם או קולגה הוא. אין לי מושג. בענין הזה אני גם חייבת לומר שנראה לי מוזר שאין מישהו מטעם החוג שרוצה או ביקש לראות את הסילבוס שהכנתי... פשוט אמרו לי להעביר למזכירות החוג כדי שהיא תעביר לספריה. יש פה עוד מישהו שזה נראה לו מוזר? איך זה עובד אצלכם? אשמח לשמוע. ואם כבר אז עוד כמה שאלות ממוקדות בעניני סילבוסים ברשותכם (מדובר בקורס חובה לשנה ב' של תואר ראשון באחר התחומים של מדעי החברה): 1. נאמר לי שברוב המקרים את הפריטים באנגלית הסטודנטים שם לא קוראים בכלל... אז להכניס כאלה או לוותר על זה מראש? זה לא נראה מוזר שכל הסילבוס בעברית (זה אפשרי, זה גם נראה לי הגיוני יותר לאור הנתון הנ"ל, ובכל זאת). מה הייתם עושים? 2. כמה זה נחשב סביר לתת לקריאה משעור לשעור? בעמודים? 3. פריטי חובה לעומת רשות - יש טעם להציג פריט ברשימה הבבליוגרפית ולהגדיר כרשות? נראה לי שגם כאן כל מה שיהיה עליו את הכותרת רשות לא יראה אור יום מחוץ למדפי הספריה... ובכל זאת, אולי בטעות יהיה מישהו שכן ירצה להתעמק יותר? מצד שלישי אולי הם נורא יבהלו כשהם יראו את כל הכמות הזו (הסילבוס של המרצה השני מאד מאד דליל...) מצד שלישי מה אכפת לי אם הם יבהלו - כן כן, אני יודעת). אשמח לכל עצה. מה הייתם עושים במקומי? במאמר מוסגר אני אומר שוב, שאולי זה חוסר הבטחון האישי שלי אבל כל ההתנהלות הזו שבה אני לגמרי לבד בסיפור הזה נראית לי מאד מוזרה... יכול להיות שאני צריכה לגשת ולשאול ביוזמתי את ראש החוג (אצלו הייתי בראיון מתישהו מזמן) או משהו כזה? אני מודה שהחשש שלי הוא שזה יתפרש כחוסר מקצועית או משהו כזה. בעוד שזה בא כמובן בדיוק מהצד השני. אני בסך הכל מבקשת שמישהו שיש לו ניסיון בדבר הזה שאני עושה עכשיו בפעם הראשונה יוודא שאני עושה את זה טוב... נראה לי הכי בסיסי, לא? אוף.
שוב אני והשאלות המביכות/מפגרות שלי. אבל אתם כבר רגילים
![](https://timg.co.il/f/Emo3.gif)
![](https://timg.co.il/f/Emo3.gif)