שאלת חצי עוף (ושל אתיקה פורומית)

בלינקה

New member
שאלת חצי עוף (ושל אתיקה פורומית)

גיליתן, במקרה לגמרי, את הזהות האמיתית והלא חשופה של אחת מהמשתתפות בפורומים. לא שגיליתן שהיא רמאית ושקרנית, והיא בכלל גבר בגיל העמידה שלא היה בהריון אף פעם, אלא גיליתן איפה היא גרה, איפה עובדת... כאלה דברים. תספרו לה?

מעיןבר

New member
בהחלט.

אם מישהי עברה אאוטינג בניגוד לרצונה, ייתכן שהיא תרצה לעשות משהו בנידון (כגון - להחליף ניק או להיעלם מהשטח). אני יודעת שאני הייתי רוצה לדעת.

Joy107

New member
נראה לי שכן...

אשלח לה מסר ואסביר לה שאני יודעת כדי שתעשה חשבון ותדע לא לכתוב משהו שהיא לא רוצה שאדע. נראה לי פשוט הוגן וזה משהו שהייתי רוצה שיעשו לי במקרה כזה. אם אנחנו רחוקות, ורק יש לנו איזה מכר משותף, אבטיח לה שהיא יכולה להיות שקטה שהוא לא ידע ממני שום דבר עליה (ואעמוד בהבטחה כי פרטיות זה משהו שיש מאוד לכבד לדעתי!!)

ו שתי

New member
בהחלט, וכבר עשיתי זאת

שלחתי מסר לאותה משתתפת, כתבתי שאני חושבת שאני מזהה אותה, שאלתי בנימוס אם אכן שמה הפרטי הוא X וכו'. בכל המקרים צדקתי, ובכל המקרים אותה משתתפת בחרה להמשיך ולכתוב תחת אותו ניק.

rona25

New member
לי היה מקרה דומה ולא גיליתי

כי זו לא חברה שלי, אלא מישהי שנשואה לבחור שאני מכירה היא לא ממש מכירה אותי, ואני אותה - היא פשוט נתנה כ"כ הרבה פרטים על בעלה שישר זיהיתי במי מדובר

nonaa

New member
תלוי בסיטואציה ...

אני זיהיתי בעבר שתיים בפורומים. שתיהן הרבו לשים תמונות ולא נהגו לחשוף דברים אישיים (לא השתמשו בניק כדי לחשוף דברים שב"מציאות" הן לא היו רוצות לספר) ואני זיהיתי שידוע לי מי הן. במקרה אחד סיפרתי ובמקרה שני לא אך לא נראה לי שיש לזה חשיבות. זו מישהי שעבדה איתי בעבר וכותבת לעיתים רחוקות ואם אכתוב לה זה רק יחשוף את זהותי בפניה אבל לא תהיה לזה שום משמעות נוספת לדעתי ... אנחנו גם כותבות בדר"כ בפורומים שונים.

רות י

New member
חד משמעית כן. הייתי מרגישה שלא בנוח

עם עצם הידיעה שיש לי כביכול יתרון על פניה. הייתי "חושפת" את עצמי בפניה כדי ליצור שוויון בין שתינו, כך נראה לי.

גלשני

New member
בהחלט כן (וגם קרה לי מקרה הפוך)

והבחורה שלחה לי מסר וכתבה שהיא יודעת מי אני ואפילו הפכנו בסוף הסיפור לחברות ממש טובות.

בימבילי

New member
אני בשבוע שעבר הייתי בטוחה שזה

קרה לי וכתבתי לה מסר מרגש וכמובן שהתברר שזו בכלל לא היא (להגנתי ייאמר ששמה, שם בעלה ושם הילדה זהים למשפחה שאני מכירה!). בכל מקרה - ברוב המקרים הייתי מספרת.

עינבלית

New member
../images/Emo41.gifמהצד השני- בעלה סיפר לי

שהיא עוקבת אחרי ההודעות שלי בפורומים אני ובעלה למדנו יחד כשהייתי בהריון ואני מתה מסקרנות לדעת מה השם משתמש שלה... מה עושים? אז אם במקרה ט' אשתו של מ' קוראת את זה, תעשי טובה, תשלחי לי מסר, ותמשיכי להניק מול המחשב (מ' סיפר לי שככה את גולשת)

למעלה