שאלת חתולים...

keren1877

New member
שאלת חתולים...

מאחר ואין לנו אפשרות לגדל כלב, אנו שוקלים גם לאמץ חתול. אבל יש שאלה אחת נורא חשובה - אנחנו סטודנטים שלומדים בב"ש והרבה ספש"ים נוסעים להורים. האם חתולים יסתגלו במהירות למעברים האלה? או שאולי עדיף להשאיר אותם בדירה בב"ש (לילה אחד גג) לבד? אני פשוט יודעת שלחתולים יש "אופי" ואנחנו עלולים למצוא דירה הפוכה באם יבוא להם... לאמץ או לא לאמץ? זו השאלה?

זה מאד תלוי בחתול

אבל באופן כללי, חתולים הם מאד טריטוריאלים ולכן עדיף להשאיר אותם לילה לבד מאשר לשגע אותם בנסיעות ולהכיר שטחים חדשים. האמת שזה לא ממש לנטוש אותם. רק צריך להשאיר להם חול נקי, אוכל ומיים. והרעיון של המזרקות עם הטיימר זה פשוט מעולה!!! רק לא לשכוח ולהשאיר בטעות דברים בחוץ שעלולים להיות אטרקציה (כמו בר כוסות...).

danonit

New member
עדיף להשאיר...

נועה צודקת - חתול הוא חיה טריטוריאלית. לא כדאי להוציא אותם כמעט כל סופ"ש מהטריטוריה שלהם, זה די טראומטי ואפילו אם "טריטוריית" היעד גם תהיה מוכרת להם עדיין זה יקח להם זמן להסתגל בכל פעם. אם אתם תשאירו להם מספיק אוכל ושתיה (אפילו 2 קערות מלאות במים ושתיים באוכל יספיקו לחתול אחד) לא תהיה להם שום בעיה להסתדר. מבחינת שעמום - אם תאמצו 2 חתולים, במיוחד 2 גורים שנולדו יחד אז תהיה להם חברה "חתולית" לתקופה שאתם לא תהיו ואז הם לא ישתעממו. לגבי הדירה - אין מה לעשות, חתולים אוהבים לטפס לכל מקום שם יכולים, אז כל מה שעלול ליפול ולהישבר צריך להיות הרחק מהישג הידיים הפרוותיות. בין אם אתם בבית או לא. אני בכל מקרה מאוד בעד חתולים, הם מקסימים ואוהבים חמודים ומצחיקים
ההמלצה שלי היא לאמץ גורים שנולדו בבית. נכון שיש המון חתולי רחוב מסכנים אבל גור שנולד בבית לא הופך פראי ופחדן ורגיל לאנשים כחלק מהסביבה...

החלק האחרון ממש לא מדוייק,

יש הרבה חתולים (למשל רבים מחתולי החצר שאני מאכילה) שנולדו בחוץ והם מתוקים וידידותיים וממש לא פראיים. ולהיפך.

אתם? מה קרה, נדבקתם מאיתנו?

ודרך אגב, אני כבר סגרתי דיל עם UTI וכבר מרגישה כאמא גאה, אפילו לפני שקיבלנו את החתלתול... עדי

רחלילי

New member
לאמץ

חתולים (בעיקר אם הם שניים, זה לא יותר עבודה אפילו פחות, מבחינה מסויימת) מסתדרים מעולה לבד. ניתן להשאיר אותם לבד בבית (הוטרינר אמר גג עד 3 ימים) עם ארגז מלא חול ועם מספיק אוכל ומיים וצעצועים. אנו עשינו את זה כמה פעמים עם בילבי וגזר ואין שום בעיה. רק מה: לא להשאיר באזור דברים מועדים לפורענות כמו כלים שבירים נגישים (Fשהם גורים) וכאלה. הם ממש לא עושים בלאגן ואגב כל יום הם לבד עד אה"צ ערב בבית ואין שום בעיה. ככה נסענו לפראג ל3 ימים ולסופי שבוע בארץ וממש אין בעיה. כשהם שניים הם בכלל מעסיקים אחת את שני ואז עוד יותר אין בעיה. 000000000(זה מהחתול כאן) חתולים זה חיה גדולה! בהצלחה עם ההחלטה והישום.

Ronnie*

New member
גם אנחנו

כבר השארנו את ארתור כמה פעמים לבד לסוף שבוע (לילה אחד או שניים) ולא היו בעיות. אבל באופן כללי הוא לא חתול שנוטה להרוס את הבית... עצלן מדי (רק גונב קליפות מלפפונים מהכיור. החתול מת על מלפפון ירוק).

uti

New member
גדול!!!! גם שלי אוכל "ירוקים"

וזה כולל לא רק מלפפונים, אלא זיתים, ענבים ירוקים, חסה ושות´ כל מה שירוק משום מה נתפס אצלו כ"שווה גניבה". בכל מקרה, אנחנו לא פעם עזבנו את החתולים לסוף שבוע, וגם עכשיו שיש רק אחד בבית אין שום בעיה להשאיר אותו בבית עם מספיק אוכל ומים.

למעלה