שאלת טופו למתחילים

שאלת טופו למתחילים

היי כולם

אני כבר זרקתי כמה טופו בחיים שלי שקניתי
וחבל על הכסף...

רוצה לנסות שוב... עם מתכונים קלילים
שיספגו את הטעם הנוראי של הטופו הזה
(מרגישה שלועסת גומי, ולא מסטיק גומי, אלא באמת גומי.. לא שפעם לעסתי גומי אמיתי... אך זו ההרגשה)

מה ההמלצה שלכם לטופו?
מחפשת מתכוני תבשלים ומרקים
(אני לא אוכלת מזון מטוגן)

תודה

לגרר יחד עם ירק מועדף

ולערבב עם קמח/פרורי לחם ולאפות קציצות

לחתוך טופו קטן קטן לבשל עם קוביות קישואים שום ובצל ברוטב עגבניות עשיר
להשתמש בקוביות הקטנטנות לבישול בחלב קוקוס עם חמאת בוטנים וחריף יחד עם קוביות גזר/דלעת/ אפונה ירוקה/גרגריח תירס....ועלים ירוקים קצוצים דק, פרוסות שום ושורש ג'ינג'ר נגורר

לבשל טופו בקוביות קטנות בתוך אורז עם רוטב סויה/ קארי מדרס/ הרבה ירוקים קצוצים דק

לקלף את גוש הטופו בקולפן/ לפרוס דקיקותץ בסכין חד לשרות בתערובת תבלינים כף כמון, כף פפריקה, כפית פלפל חריף,חצי כוס רוטב סויה, כף סילאן, 5 כפות שמן. לערבב היטב. לתת לזה לעמוד ובינתיים לקצץ בצל, שום ולפרוס דק ירקות כמו קישוא, דלעת, סלק.
להניח שכבות בתבנית ולאפות מלמעלה לשפוך שמנת סויה ומעליה שמרי בירה

ladybug6

New member
ניסית את קציצות הטופו-חריימה של ננוצ'קה?

http://vegansontop.co.il/adora-goes-vegan-recipes/
שמעתי עליהן רק דברים טובים.
אפשר לקחת את העקרון של הקציצות ולהוסיף אותן לכל רוטב או תבשיל שאוהבים.
&nbsp
את אוכלת כריכים וסלטים? אם כן, אני ממליצה להכין בולגרית-טופו. חותכים את הטופו לקוביות קטנות קטנות, מרתיחים במי מלח ושמים בצנצנת עם מי המלח ומיץ לימון. אפשר לתבל גם בזעתר, שבבי צ'ילי, פלפל שחור או מה שאוהבים.. אני מעדיפה את זה ניטרלי.
אחרי יומיים המרקם קצת משתנה והטופו סופח את הטעמים, וזה מרגיש ממש כמו בולגרית שאפשר להוסיף לסלט או כריך.
כשאין לי כזה מוכן, אני "מרמה" ועושה ככה:
פורסת את הטופו ממש ממש ממש דק, כמו קרפצ'יו ממש, שמה בקערית ומתבלת ב: שמן זית, מיץ לימון, עגבניה מגוררת, מלח ופלפל, מעט פפריקה, ואפשר גם שבבי צ'ילי ו/או שום כתוש. אם יש בזיליקום טרי - קוצצת כמה עלים גם ומוסיפה. מערבבת ומניחה לזה לשעה במקרר. זה ממש טעים בכריך או כתוספת לסלט

נצלש- איך בודקים טריות של טופו???

קניתי טופו של משק צוריאל
הוט בצבע צהבהב
האם לפי צבע אפשר לבדוק טריות?
&nbsp
איך עוד בודקים טריות? ואיך אדע שהוא מקולקל?
&nbsp
ושאלה אחרונה-כשפותחים קופסת ווקום עם המים; איך שומרים אותו במקרר כדי שלא יתקלקל?
&nbsp
תודה לכל העונים

למעלה