שאלת טופו

דגנית

New member
שאלת טופו ../images/Emo13.gif

בדרך כלל אני מטגנת טופו במעט שמן זית והמון תבלינים, לאחרונה התחלתי לעשות את אותו הרעיון רק בתנור אובן, כי הריח של הטיגון מפריע לי. עכשיו אני שואלת... איך הופכים את הטופו לדבר טעים? הבנתי שאפשר לתת לו לשהות קצת זמן ברוטב כדי שיספוג טעמים לפני הבישול, איזה רטבים? אומנם אני אוכלת טופו ושותה חלב סויה, אבל את הטעם של רוטב סויה אני פשוט לא סובלת. אשמח לרעיונות לבישולים פשוטים של טופו
תודה ושבת שלום
 

d a p h n a

New member
בעיני טופו טעים, בעיקר כשמכינים ממנו מאכלים

מהמטבח שממנו הוא מגיע, קרי מהמטבחים האסיאתיים. אני אוהבת לעשות אותו בכל מיני גרסאות של מוקפץ, בעיקר עם טעמים חזקים (רוטב צ'ילי מתוק, חמאת בוטנים, דברים כאלה), כי לטופו עצמו אין כמעט טעם.
 

gs1234

New member
תנסי רוטב ברביקיו

פורסים את הטופו ל-4 פרוסות, מורחים רוטב ברביקיו מכל הצדדים ומשאירים לשעה או יותר במקרר, שהרוטב ייספג בטופו. שמים את הפרוסות על נייר אפייה ואופים בתנור או בטוסטר אובן, בחום בינוני, 10 דקות מצד אחד ו-5 דקות מהצד השני. עוד רעיון: חותכים לקוביות ומשרים בשמן זית, נענע וזעתר. מחממים בתנור רק עד שהטופו חם, ומוסיפים לפסטה.
 

איילת1974

New member
וזה מה שאני אוהבת

1. להשרות אותו בשמן זית, מלח והמון זעתר, לפחות לשעה. אני מטגנת אותו עם השמן שלו, כלומר: לא מוסיפה עוד שמן, ושמה את זה בסלט עם חסה, עגבניות מלפפונים וכו'. אני קוראת לזה סלט טיביוני, שזה סלט טבעוני בנוסח יוון. 2. לחתוך את הטופו לרוביו ממש קטנות, לשים אותם בתבנית חד פעמית ובתבנית לשים כל מיני מרינדות.
צ'ילי מתוק וחמאת בוטנים,
סויה, סילאן ופלפל שחור
חמאת בוטנים וחלב קוקוס להכניס לתנור עד שהרוטב מצטמצם, מדפי פעם לערבב ולהפוך, ולאכול.
 

דגנית

New member
טופו מזיק לסביבה, לאכול חיות מזיק לחיות..

וגם לסביבה. עכשיו נשאלת השאלה מה עדיף? לא הכרתי את הטענה הזו, תודה על הקישור מעורר המחשבה. אני חושבת שבאופן אישי אני אמשיך לצרוך טופו מידי פעם, וזה בכלל לא קשור לשאלה אם אני כן או לא אוכלת בשר (אני לא).
 
אפשר להיות צמחוני ללא סויה !

ניתן לחיות טוב ללא סויה וללא בשר ! כל מוצרי הסויה שאינם אורגניים מיוצרים מסויה מהונדסת גנטית ומסוכנים לאכילה בדיוק כמו הבשר. ומי שלא יכול לחיות ללא סויה, שירכוש רק מוצרי סויה אורגניים שיש להם אישור של גוף פיקוח ובקרה.
 

דגנית

New member
ללא משקה סויה של אלפרו בקפה ../images/Emo3.gif קצת קשה לי

לפתוח את הבוקר
ללא טופו חייתי מצוין עד שרמות הכולסטרול הרקיעו שחקים, ודיאטנית "הכריחה" אותי לנסות, מה שעזר פלאים למצב בדיקות הדם שלי
כך ש... אני משתדלת איפה שאני יכולה, וכמה שאני יכולה, ועדיין צורכת סויה. תודה על ההארה לגבי מוצרים אורגניים
 
יכולה להמליץ לך על חלב מצויין לקפה

חלב שיבולת שועל של AVANA לא יודעת אם כתבתי נכון, אבל זה ממש טעים, וכל מצי שהורדתי אותו ממוצרי חלב בירך על החלב הזה.
 

דגנית

New member
לא נתקלתי בכזה, אני אחפש ../images/Emo13.gif

לא הייתי חושבת לנסות שיבולת שועל בנס קפה
אני יודעת שיש אנשים שמשתמשים במשקה/חלב אורז עם הקפה, זה מוזר לי מידי. תודה על ההמלצה אנסה בהזדמנות
 
אלתקשיהו לטרול שמשנה כינוי כבר מיליון פעם

בעח שמגודלים לבשר הם הצרכנים העיקריים של סויה,כלומר אוכל הגופות אוכל את הסויה שאכלו בעח שהפכו לחלקים עקב חלאות אוכלי הגופות. מאיפה שלא נסתכל הפיתרון היחידי המוסרי הבריא והאקולוגי הוא צמחונות אמיתית,כלפי הסביבה וברואיה וכלפי עצמינו,לחיי שלום צדק אמת וטוב. תנסי חלב אגוזים.
 

cwen

New member
שימי לב שהאתר הזה מאוד מוטה

ורוב הסויה בעולם מגודלת לצורכי בעלי חיים, לכן ה"מחקר" הזה לא בדיוק אמין. בכלל יש לחשוד בקישורים מאתר הזה. הוא במסע צלב נגד צמחונות.
 
נכון.

חברה כמו אלפרו מאוד דוגלת בפיתוח בר קיימא ובסחר הוגן ואין למוצרי סויה שלה שום פגיעה ביערות גשם או עבדות ילדים או משהו נורא בסגנון.
 
רוב מוצרי הסויה של אלפרו אינם אורגניים !

מכיוון שרוב מוצרי הסויה של חברת אלפרו אינם אורגניים, הם עלולים להיות מיוצרים מסויה מהונדסת גנטית. ומכיוון שאין שום פיקוח על מוצרי מזון שאינם אורגניים, אין לצרכן שום אפשרות לדעת אם המוצרים של אלפרו שאינם אורגניים מיוצרים מסויה מהונדסת או לא. האפשרות היחידה להימנע ממזון מהונדס גנטית, זה לצרוך מזון אורגני שמאושר כאורגני על ידי גוף אישור ובקרה. על פי התקן האורגני אסור להשתמש לצורך גידול או יצור של מוצר אורגני ברכיבים שמקורם בהנדסה גנטית. לחברת אלפרו יש משקה סויה אורגני באישור של הארגון האורגני הבלגי.
 
תקרא

את הלינק שהבאתי. יש להם חותמת אישור ותאמין לי שבאירופה חברות לא משחקות משחקים ועושים בכאילו. תקרא את הלינק שהבאתי על החברה: Non GM soya We make all of our soya products from non-genetically modified soya beans. This means we operate a rigorous segregation and control system. We can fully trace the origin of our beans from farmer to shop, and this traceability is audited by an independent certified organisation “Cert-ID”. (www.cert-id.com). We do our utmost to avoid any traces of GM. That’s why we can guarantee that the products you buy are made from non-gm soya beans.
 
למעלה