שאלת טיפול

שאלת טיפול

שלום לכןאני אוהבת שוקולד, בת 33, אמא לבן בן 8 מהזרעה. בעלת סרטן רחם כבר שנתיים. עכשיו בטיפולים כדי להקפיא עוברים לימים טובים יותר או לפונדקאות. מטופלת בתל השומרבסיבוב הקודם (בו גם היתה החזרה) נינתו לי מינונים נמוכים מדי של הורמונים (מסתבר), ובסוף היו שני עוברים עם 40% שברים וכמובן שלא יצא כלום. בסיבוב הקודם, הייתי 4 ימים עם גונל f 75, שהניב חמישה זקיקים, אחד נהפך לציסטה ושלושת האחרים קירטעו מאוד עד שהזרקתי בהתחלה 3 ימים מנופור מולטידוז 150, ואז הם הפסיקו לגדול וגם הe2 ירד, והזרקתי עוד שישה ימים מנופור 300. בקיצור, בסוף יצאו עוברים לא משהו ופרופ' מאירוב טען שזה בגלל העצירה בגדילה של הזקיקים.בטיפול הנוכחי התחיל יותר טוב, 4 ימים גונל במינון 300, 9 זקיקים. 3 ימים זריקות של מנופור 300, יש זקיקים 17, יש 15, 14 ופחות. כמובן שבשני הטיפולים יחד עם מנופור הזרקי בכל יום גם צטרוטייד 0.25 אחד.עכשיו התקשרה האחות וביקשו להגדיל את המינון של מנופור ל375, כי הe2 עלה בצורה לא מספקת כמו שהם ציפו.השאלה שלי האם זה שוב ישפיע על איכות הביציות? כי הפעם הזקיקים דווקא גדלים בניגוד לפעם קודמת שהם היו תקועים או גדלו במילימטר ביומיים. והאם נראה לכן שיש איזו בעיה ביום הרביעי (מהטיפול הקודם ומהטיפול הזה) ש"תוקעת" את האסטרדיול?מתנצלת על החפירה..

anguly

New member
קשה מאד לדעת איך זה ישפיע

בתחום של פוריות יש הרבה ניסוי וטעייה עד שמגיעים לפרוטוקול המתאים ביותר.
אני מניחה שבגלל מצבך המיוחד, אז אצלך גם מנסים ללכת קצת בין הטיפות ולא לתת מינונים גבוהים מדי, ולהוסיף רק אם צריך, וזה מה שגרם לבעיה.
בכל מקרה אם הזקיקים גדלים יפה, זה נראה לי שזה בסדר.
מאחלת לך בריאות שלימה והחלמה מלאה, וכמובן בהצלחה עם הטיפולים

anguly

New member
ועוד משהו

לא ברור כל כך מהכתיבה אבל בד"כ צטרוטייד מוסיפים רק כשהזקיקים בגודל 13-14, אחרת זה באמת תוקע אותם. ממה שכתבת לא ברור מתי את מתחילה עם הצטרוטייד, אם את מתחילה מההתחלה של הטיפול זה יכול להיות הסבר.

למעלה