שאלת טכניקה

שאלת טכניקה

כשאני יוצרת צורות שטוחות, אני יוצרת את הצורה עצמה עם שאריות מכל מני צבעים, חותכת בעזרת חותכן או קווי מתאר של צורה, ועוטפת ביריעה של הדוגמא שאני מעצבת. איך עוטפים את כל הצורה באופן חלק ושכל החלקים יתאחדו בלי שיראו את החיבורים (יש את שני הצדדים ואת השוליים בצד) ? זה לא כמו חרוז שאחרי העיצוב מגלגלים עד לאיחוי מושלם, פה צריך לעטוף את החלק הקידמי ואת השוליים שבצד ואת החלק האחורי והכל צריך להתאחד בלי שיש ממש איך לאחד (כמו בגילגול). מקווה שהצלחתם להבין למה אני מתכוונת, ואודה מאד אם תוכלו להסביר לי כיצד הכי יעיל וטוב לעשות זאת.

אם כך, אז בעדינות רבה, כי הפימו גם

גמיש, את צריכה באמת לעבוד עם הידיים. ככל שתהיה לך סבלנות האיחוי יהיה חלק ואחיד יותר. אניקצת פנאטית בקטעים האלו, אבל לא לכל אחד יש עצבים (שם המשפחה שלי מלפני הנישואין הוא היינבך - יקה....) בהצלחה

תייצרי יריעה שכוללת את החלקים היפים

כלומר החלק הנראה ע"ג שכבת פימו אחידה (ולא שאריות) ע"י עבודה/גלגול עם מבחנה תגיעי לשכבה יפה חלקה ואחידה שגם החיבורים לא נראים ואת היריעה הזאת תניחי על שכבות נוספות ורק אז תשתמשי בחותכן. נכון שבצד לא תהיה עטיפה אבל זה דווקא יוצר מראה יפה ועשיר. תציצי אצל רונית גולן יש לה מלא דוגמאות יפהפיות כאלו.

זה מתאים לדיסקיות דקות

אני עושה חלקי מובייל שיהיו תלויים במאוזן כך שכל הצדדים בתצפית מלאה.

לא הבנת אותי - ע"י כך שאת בונה מס'

שכבות שכולן צבעוניות (ולא שאריות בלתי מוגדרות) ואפשר 4 או 5 שכבות כאלו - את מקבלת את העובי הרצוי מחד ומראה מאד יפה מהצד מאידך. לי אין דוגמא כי אני לא עושה כאלו אבל כמו שאמרתי לך חפשי תמונות של מחזיקי מפתחות של רונית גולן (בפורום אמנות שימושית) ותראי על מה אני מדברת.

אה הבנתי ../images/Emo62.gif נראה לי רעיון אחלה

תודה. אולי אני אשלב גם שיכבה של שארית ושיכבה של צבע מדליק.

רונית כמו לפי הזמנה העלתה מלא עבודו

שבהם הטכניקה הזאת מיושמת. נכון שהיא לא צילמה מהצד אבל בכל זאת אם תסתכלי טוב תוכלי לראות את השכבות הצבעוניות בחרוזי הלב והפרחים שלה.

בסוף ההשלמה שלךעם התוצר תגיע....

אני רק בעבודה החמישית בערך התחלתי להיות מרוצה...

תומסקה

New member
יש לי כמה טיפים בשבילך... ../images/Emo215.gif

קודם כל, לפני הכל, תרדדי במכונת פסטה משטח על עובי 2-3, תשימי את חתיכות הגליל שאת רוצה על המשטח הצבעוני, ותחכתי אותן כמה שיותר דקות...
תעברי עם מערוך (או מסרגה דקה) בעדינות על המשטח אחרי שהנחת עליו את החתיכות מהגליל.
אחרי שעשית את שני השלבים האלה ^^ תעבירי שוב את את המשטח עם הדוגמא במכונת פסטה, אם בפעם הראשונה לפני שציפית את המשטח העברת את המשטח על עובי 2, תעבירי אותו שוב על עובי 2, אח"כ על 3, ואז תסובבי ב-90מעלות ושוב תעבירי על עובי 3.
אם אין לך מכונת פסטה- תעברי בעדינות מיליון פעם עד שהמשטח יהיה חלק כראות עייניך.
ככל שהפרוסות מהגליל יהיו באותו עובי ככה יהיה לך יותר קל להחליק אותן כמו שאת רוצה.
אחרי שסיימת עם המשטח הצבעוני תרדדי על עובי 1 משטח משאריות, תחתכי מהשאריות את הצורה הרצויה, ואחרי שחתכת את הצורה תניחי את המשטח הצבעוני (לפני שחתכת אותו באיזשהי צורה) על הצורה שחתכת מהשאריות, ותחתכי שוב. (תשתדלי לחתוך הכי צמוד שאת יכולה לקווי מתאר של הצורה שחתכת מהשאריות). בהצלחה ואם יש לך עוד שאלות או משהו לא ברור אני מוכנה לעזור לך...

ראשית תודה על ההשקעה

שנית עם כל עניין היריעה עם הדוגמא אין לי בעיה, הבעיה היא כאשר אני עוטפת את הצורה שעשויה משאריות, ובמקרה הנוכחי מאד חשוב שיהיה עטוף טוב מכל הכיוונים כולל הצדדים כי מדובר על חלקים של מובייל שיהיו תלויים במאוזן, והעובי שלהם הוא בערך חצי סנטימטר. אני עוטםת את המשטח הראשי (זה עם הדוגמא) כולל השוליים וחותכת ואז מכינה עוד יריעה חלקה בצבע הרקע למשטח השני, אבל החיבור לא מצליח להתאחד באופן מלא וחלק.

תומסקה

New member
אז אל תעשי עם שאריות...חצי סינטימטר

זה לא כל כך הרבה פימו... אבל לשיקולך... את יכולה אח"כ לשים פס מתאר על הקצוות ה"מקולקלים" ואז לא יראו כלום... אחפש לך דוגמא...

למעלה