CallMeCavanaugh
New member
שאלת טמפרטורות - ביצים ושמנת
קיבלתי לא מזמן את ספר מתכוני הגלידה של בן אנד ג'ריס (ספר ישן משנות השמונים, אבל עדיין שווה).
את הבסיס הנפוץ יותר שלהם הם מכינים משמנת, חלב, סוכר וביצים, כשהמתכון כולל רק כל מיני עירבובים, בלי חימום.
הייתי מעדיף דווקא כן לחמם את העסק כדי להשמיד כל מיני חיידקים שעשויים להיות בחלמונים. אני מניח שהדרך הנכונה היא לחמם את החלב והשמנת לפני שמוזגים אותם לביצים. השאלה היא איזו טמפרטורה נחוצה לצורך הריגת החיידקים מצד אחד, ואיזו טמפרטורה תגרום לשמנת להתפרק מצד שני?
אגב, אני לא בטוח שהם בעצמם לא התכוונו לעשות את אותו הדבר, כי הבסיס הבא שהם מציעים לא כולל ביצים, ובתיאור שלו כתוב שהוא לא מצריך בישול. למה לציין דבר כזה אם אף בסיס בספר לא כולל בישול בהוראות ההכנה?
קיבלתי לא מזמן את ספר מתכוני הגלידה של בן אנד ג'ריס (ספר ישן משנות השמונים, אבל עדיין שווה).
את הבסיס הנפוץ יותר שלהם הם מכינים משמנת, חלב, סוכר וביצים, כשהמתכון כולל רק כל מיני עירבובים, בלי חימום.
הייתי מעדיף דווקא כן לחמם את העסק כדי להשמיד כל מיני חיידקים שעשויים להיות בחלמונים. אני מניח שהדרך הנכונה היא לחמם את החלב והשמנת לפני שמוזגים אותם לביצים. השאלה היא איזו טמפרטורה נחוצה לצורך הריגת החיידקים מצד אחד, ואיזו טמפרטורה תגרום לשמנת להתפרק מצד שני?
אגב, אני לא בטוח שהם בעצמם לא התכוונו לעשות את אותו הדבר, כי הבסיס הבא שהם מציעים לא כולל ביצים, ובתיאור שלו כתוב שהוא לא מצריך בישול. למה לציין דבר כזה אם אף בסיס בספר לא כולל בישול בהוראות ההכנה?