שאלת טמפרטורות - ביצים ושמנת

CallMeCavanaugh

New member
שאלת טמפרטורות - ביצים ושמנת

קיבלתי לא מזמן את ספר מתכוני הגלידה של בן אנד ג'ריס (ספר ישן משנות השמונים, אבל עדיין שווה).
את הבסיס הנפוץ יותר שלהם הם מכינים משמנת, חלב, סוכר וביצים, כשהמתכון כולל רק כל מיני עירבובים, בלי חימום.

הייתי מעדיף דווקא כן לחמם את העסק כדי להשמיד כל מיני חיידקים שעשויים להיות בחלמונים. אני מניח שהדרך הנכונה היא לחמם את החלב והשמנת לפני שמוזגים אותם לביצים. השאלה היא איזו טמפרטורה נחוצה לצורך הריגת החיידקים מצד אחד, ואיזו טמפרטורה תגרום לשמנת להתפרק מצד שני?

אגב, אני לא בטוח שהם בעצמם לא התכוונו לעשות את אותו הדבר, כי הבסיס הבא שהם מציעים לא כולל ביצים, ובתיאור שלו כתוב שהוא לא מצריך בישול. למה לציין דבר כזה אם אף בסיס בספר לא כולל בישול בהוראות ההכנה?
 

salo22

New member
אתה מתכוון

לבסיס שמופיע במתכונים בלינקים :
http://www.icecreamgeek.com/?p=93
http://www.cdkitchen.com/recipes/recs/511/Ben__Jerrys_Sweet_Cream_Base_135083.shtml

בהחלט כדאי לקרוא את התגובות, רבים לדעתי יבשלו בסיס כזה עד איזור 76 מעלות כמו השיטה הצרפתית, זה מוזכר שם ועוזר במרקם וכמובן בהיבט הבריאותי, רק לא אובר לבשל. פיסטור של הביצים יתבצע כבר לפני באיזור שישים ומשהו, אם זה מטריד אותך. אין שום השפעה משמעותית על השמנת והחלב בטמפרטורות האלה, כלאמר לא משהו שאמור להטריד אותך מבחינת מרקמם. רק שוב לא לגלוש מעבר ל 76 מעלות ולקרר חזק מיד לעצירת הבישול.
לא לחינם לדעתי אחד הלינקים מזכיר שהתערובת טובה במיוחד לשימוש וערבוב עם בסיס פרי, קצת מזכיר שיטת הקצפת חלבון והוספת מחית כמו של תות נניח ליצירת "מוס פרי". ללא החימום לא הייתי מכין כך את הגלידה. לא התעמקתי בספר שלהם אף פעם, אני חושב שיש ספרים מעניינים ומוצלחים יותר, באופן כללי יצא לספר שם לא מעניין במיוחד בטכניקות ובעומק שלו אלא יותר במגוון היוצא דופן בכמותו של מתכוני ושילובי טעמים. יכול להיות גם שהמטרה שלהם הייתה בזמנו להוציא ספר כמה שיותר נגיש ופשוט שהופך את הגלידה למשהו יותר ידידותי, כך שכללו מתכונים ללא בישול וכולי. בכל מקרה גם חשוב לזכור שבתעשיה וגם בבית, אפשר להשתמש בתוצרי ביצים מפוסטרים מראש, אולי זו גם הייתה כוונתם או דרכם עם הביצים.
 

CallMeCavanaugh

New member
מעולה, זה בדיוק מה שהייתי צריך

תודה רבה.

אני מניח שאכן הספר יצא מנקודת הנחה שאנשים יעבדו עם ביצים מפוסטרות, אבל עדיין נראה מוזר שעל מתכון אחד מתוך שלושה שלא מצריכים בישול הם טרחו לכתוב "המתכון הזה לא מצריך בישול". יכול להיות ששלבי ההכנה נפלו בין הכיסאות איכשהו.
 
למעלה