שאלת טמפ'

שאלת טמפ'

בבעלותי פיתון מתכדרר , אני מאמין שבין כמה חדשים , מה הטמפרטורה לה הוא זקוק? יש לו כבבל חימום והמד חום מראה על 21-23 ובלילה 19-20 האם הטמפרטורה נמוכה מידי? יש לו מנורה UV , והוא מאוד אקטיבי . האם מומלץ להאכיל אותו בימים הקרובים או להשאיר אותו שבוע של התקאלמות ואז לנסות אוכל? בתודה ספי .

תשובות

המעלות שציינת ממש לא מספיקות לנחש, נסה להגיע ל26-30 מעלות בצד החם. בקשר ללבת חימום: יש את הלבנות חימום הזולות שהם תוצרת ישראל, הלבנות הגדולות האלה. הם מאוד מסוכנות ולא בטיחותיות בכלל ויכולות לצלות את הנחש. לא כדי להשתמש בהם כמובן. ויש לבנות מקוריות כמו הלבנות של זו מד" שאיתם אין בעיה כי יש להם טרמוסטט פנימי (יש לי אחת כזאת) והם יתחממו רק עד חום נעים ולא מסוכן. הלבנה עצמה לא נועדה להיות אמצעי חימום יחידי בטרריום אלה רק תוספת לחימום.

שלום לנבצר האחרון

ברוך הבא לפורום. בנוגע לשאלותיך, אכן כמו שפניקס אמר לך הטמ"פ שבה מוחזק הנחש היא נמוכה מדי ואני בספק אם הוא בכלל יהיה מוכן לאכול בטמ"פ כאלו בטח שלעכל את האוכל הוא לא יצליח. הטמ"פ המומלצת על ידי קווין מניו אינגלנד רפטיילס שהוא בעל ניסיון רב ביותר עם פיתונים, והיא 25.5-26.6 מומלצת כטמ"פ כללית בטרריום כשיש אזור חם ובוא הטמ"פ היא בין 31-33 מעלות ולדאוג שהטמ"פ לא תרד מתחת ל23 מעלות. אין צורך בתאורה מיוחדת פיתונים מתכדרים הם נחשים ליליים ואינם זקוקים לקרינת השמש לצורך תפקוד גופם (עדיין לא הוכח צורך כזה בניגוד ללטאות ששם הצורך ברור), דרך אגב מנורת UV היא המנורה שנקראת גם אור שחור ויש אותה במועדונים היא גורמת לזה שרואים רק את הצבע הלבן או משהו כזה והיא פוגעת בעיניים בשום מצב לא להשתמש בה לזוחלים. המנורות שכן טובות לזוחלים הן מנורות שמחקות את קרני UVA וUVB כשגם במנורות האלו רמות הקרינה מותאמות לזוחלים. לבנת חימום היא לא דרך מומלצת לחימום יותר נכון היא מאוד לא מומלצת לחימום. וכמו שפניקס אמר היא מתאימה כתוספת חימום ללטאות ולא לנחשים. ואחרי שתדאג לטמ"פ בטרריום של הנחש תן לו שבוע ואז תן לו לאכול אחרי שכל המערכות יתפקדו כמו שצריך.

אז איזו שיטה מומלצת יש

בשביל לעלות את הטמפ' בטרריום ? ועל הלבנה לא כתוב שום של של חברה אז אני מניח שהיא מאיזה חאפר או משהו . ברגע זה הטמפרטורהה בטרריום עומדת על 19.9 , והטמפרטורה של הנחש בסביבות 22 מעלות (יש לו תחביב לעלות על הטרמוססט של המד חום האלקטרוני ואז הוא מודד לו חום .

naja

New member
כבל חימום.

השיטה הכי נוחה ובטוחה. אפשר להשיג בגדלים שונים ועוצמות שונות בחנויות לבע"ח. בטמפרטורה של 20-22 מעלות הנחש לא יחיה לאורך זמן.

naja

New member
אל תתווכח....

אם הוא קרא לך פיניקס אז אתה פיניקס......

למעלה