שאלת טריוויה מס' 2

Liron Samuels

New member
שאלת טריוויה מס' 2

הנה השאלה השנייה: לאיזה נחש יש את הניבים הכי ארוכים ומה אורכם?

gaichuk

New member
....

ביטיס גבוני-Bitis Gabonica לתת מין-B.G.Rhinoceros יש ניבים באורך דומה. הסברה היא שאורך השיניים יכול להגיע ל-3 אינטץ' (כ-7 ס"מ). אישית לא ראיתי יותר ארוכות מ5.5 ס"מ (אצל נקבה באורך 1.20 מ').

Liron Samuels

New member
פעם שנייה ל gaichuk...

אולם בספרות בדרך כלל כתוב שהאורך המקסימלי הוא כ-5 ס"מ...

gaichuk

New member
"בדרך כלל" זה מילת המפתח...

לא כל מקורות הספרות תואמים אחד את השני ולפעמים גם לא את העובדות בשטח. מצויין גם שהגודל המקסימלי לביטיס גבוני הוא 1.20 מטר. ראיתי לא פרט אחד ולא שניים שעברו את האורך הנקוב והתקרבו יותר לגודל של ה'פאף אדר' (B.Arietans)... ב'אטלס נחשי העולם' של ג'ון קובורן (אם אני זוכר נכון) כתוב שהצפע שלנו (V. Palaestinae) מגיע רק למטר אחד. הוא צריך לעשות סיבוב אצלי במטעים ולראות מה זה צפע בוגר...

Liron Samuels

New member
צודק בהחלט

רק הדגשתי ש-7 ס"מ הוא לא אורך רגיל. בקשר ל"אטלס נחשי העולם" - מה דעתך על הספר? שווה את הכסף? אני מתלבט אם להזמין אותו... דרך אגב, איפה קנית אותו? יש אותו בארץ?

gaichuk

New member
ללירון

הספר שיש לי הוא ה'מיני' אטלס לנחשי העולם. בהתחלה היה האטלס המלא עם 1400 תמונות והמון חומר כתוב שכלל ביולוגית נחשים,מחקרים,מידע על הארס ועוד ועוד. עלות הספר בזמן יציאתו לשוק היתה באיזור ה-150 דולר! לאור הנסיבות,נפגשו היוצרים (ג'ון קובורן ו-TFH שזו אחת החברות הגדולות בעולם לספרים על בע"ח),והוציאו בשנת 94' את הורסיה של ה'מיני' אטלס. ה'מיני' כולל כ-500 מינים וכ-1000 תמונות עם סימני הגדרה ליד כל מין שכוללים מזון מועדף,אופן הרביה,סכנה אפשרית,וגודל ממוצע לבוגר. ישנם גם תמציות (די מורחבות) מהאטלס המלא ,של הפרקים על תזונה,היגינה, מחלות,ביולוגית זוחלים,נחשים בעולם הרפואה ועוד. המיני אטלס שלי נקנה בהולנד לפני כמה שנים בעלות של 110 גילדר (כ-250 ש"ח). לדעתי הוא שווה כל שקל!!! כדאי לבדוק באמזון.קום . או עם קשרים בחו"ל... ושוב, מומלץ ביותר!

Liron Samuels

New member
תודה gaichuk, כנס

הספר שמצאתי באמזון ולגביו שאלתי הוא זה:http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0866227490/qid=1068653100/sr=8-1/ref=sr_8_1/103-9181861-2243000?v=glance&n=507846 מצאתי אותו לפני די הרבה זמן פשוט רציתי לשאול מישהו שכבר יש לו את הספר מה דעתו, מכיוון שלא מספרים באמזון יותר מדי... בקשר לספר הנ"ל - הוא 591 עמודים ולא כתוב כלום על גירסת מיני אז אני מניח שזה השלם. זה עולה כ-90$. (כתוב שמחיר מחירון הוא 130$, עוד סיבה לחשוב שזה השלם).

gaichuk

New member
אכן מדובר על הספר הזה

הכתובת למיני-אטלס היא http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/086622601X/qid=1068659770/sr=1-7/ref=sr_1_7/002-0457785-5028834?v=glance&s=books רק תביא בחשבון שעברו איזה 10 שנים מאז שיצא לאור ולכן יהיו כמה חוסרים. בכל זאת,ספר מומלץ ביותר! (גם המיני ובטח שהמלא!)

גודל מקסימלי של ביטיס גבוני 120ס"מ?

עד כמה שאני יודע הגודל המקסימלי הוא 180 ס"מ לביטיס גבוני. 120ס"מ זה שטות גודל ממוצע של פרט בוגר הוא מעל זה. גם ביטיס מתנפח מגיע לגודל של איזה מטר וחצי אבל גבון הוא הגדול מהביטיסים ואורך שיניים ממה שידוע לי זה 5.5 ס"מ גודל של 7 ס"מ נשמע לי די מוזר. אבל ידוע שבספרים שונים כתובים דברים שונים לגמרי, אני עוד זוכר שחבר שלי מצא בספר שהנחש הכי ארוך הגיע לאורך של 30 מטר ובספר אחר היה כתוב על אחד באורך של 15 מטר. צפעים שגדלו בתנאים טובים ואכלו טוב יכולים להגיע לאורך של שני מטרים או קרוב לזה. אני ראיתי פרט באורך של 1.8מ' אולי טיפה יותר ו3 פרטים באורך של קרוב לשני מטרים בגן חיות בעיר סאן דייגו. אבל אני חושב שגודל ממוצע לפחות באיזור השרון אנחנו יכולים לקבל מ naja.

למעלה