שאלת טריוויה

שאלת טריוויה

לא ממש חשובה, אבל מעניינת אותי: מהו השיר הארוך ביותר של דילן שאתם מכירים? והקצר ביותר? באורך השיר אני מתכוון כאן למשך הזמן שהוא לוקח (לא לאורך הטקסט). כמו כן, אני מתייחס בזה רק להקלטות מקוריות של דילן מאלבומי-אולפן, לא כולל גירסאות מחודשות וביצועים מהופעות חיות.

נאזם

New member
"ג'ואי" ,יחד עם ה"דד" ב1986

(נדמה לי בקונצרט בפלורידה ) 21 דקות מהפנטות (מתועדות בבוטלג ). הקצר : ירושלים ,ספטמבר 1987 אחרי 2 דקות של השיר (לא זוכר מה זה היה...),הפסקת חשמל בבריכת השולטן ,דילן נוטש את הבמה ואת הקהל לאנחות ...

תודה, אבל....

כאמור, ביקשתי להתייחס לשירים מהקלטות-אולפן מקוריות בלבד, לא מהופעות חיות. בהופעות הכל יכול לקרות - מהפסקת-חשמל פתאומית ועד כניסה מאולתרת (או לא) לטראנס בלתי-נגמר עם שיר כזה או אחר. אני מתעניין בשירים, כפי שהם "נחתכו" במקור.

garcia

New member
בוב דילן

לא ניגן אף פעם עם גרייטפול דד בפלורידה ובטח שהוא לא ניגן איתם את Joey ב-1986. הוא התארח ב-2-3 הופעות שלהם ב-1986 והשירים שהוא שר הם don't think twice, desolation row, it's all over now baby blue ואולי עוד שיר או שניים

נאזם

New member
ידידי היקר ,יצא אלבום שלם

של שניהם DYLAN AND THE DEAD ב1987, ושם ידידי היקר הם מבצעים את JOEY . אז לפני שאתה קופץ ,תבדוק ! ולהקלטה שאני מתכוון היא בוטלג שיש לי מתוך סיבוב ההזה שהיה ב 1986. אם אתה לא בקיא בדיסקוגרפיה של האיש ,גש לעשות שיעורי בית !!!

garcia

New member
לגבי האלבום DYLAN AND THE DEAD

שבכלל יצא ב-31 בינואר 1989 ולא ב-1987 אתה צודק לגמרי ש-joey מופיע באלבום הזה. אבל בתור דד הד שמחזיק 1000+ הופעות של גרייטפול דד ועוד אינספור הופעות של דילן אני אומר לך עוד פעם שדילן לא ניגן איתם את joey ב-1986. יש לי הקלטות של כל סיבוב ההופעות של הדד בקיץ 1986 ובוב עולה לנגן איתם בהופעה בשביעי ביולי בוושינגטון הבירה, ב-4 ביולי בניו יורק וב-2 ביולי באוהיו. מה לעשות ידידי, אני אוהב דיוקים ואם כותבים דברים אז צריך לדייק.

נאזם

New member
יכול להיות שאני טועה לגבי התאריך

מה שיש לי הוא בוטלג . יכול להיות שזה מהסיבוב של 89 ,יכול להיות .

garcia

New member
אני אגיד מאיפה נוצר הבלבול שלך

בוב דילן יצא פעמיים עם הדד למסע הופעות משותף. המסע הראשון היה בקיץ 1986. גרייטפול דד ביחד עם דילן ופטי. המסע השני היה קיץ 1987 - דד עם דילן כשהדד עולים ומנגנים במשך שעתיים ואז בוב דילן עולה לבמה והם מנגנים את החומרים שלו במשך שעה וחצי. החומרים של DYLAN AND THE DEAD נלקחו ממסע ההופעות של קיץ 1987. דילן התארח עוד פעמיים בהופעות של הדד. פעם אחת בסוף 1989 ועוד פעם אחת בהופעה ב-1994.

נאזם

New member
כנראה שאתה צודק...

בכל אופן בבוטלג שיש לי לא מצויין התאריך....

garcia

New member
למה שלא תכתוב את רשימת השירים

מהבוטלג ואני אנסה לתארך (מלשון תאריך) את התאריך והמיקום של ההופעה.

Bassman

New member
הדד הופיעו עם דילן גם ב91...

האבא המארח שלי גם היה שם... דד הד רציני. אני אשאל אותו אם תסבירו לי את השאלה

נאזם

New member
אז ככה....

לדעתי (מבדיקה ראשונית),שניהם ,גם הארוך וגם הקצר מופיעים באלבום אחד .האלבום הוא KNOCKED OUT LOADED משנת 1986 .הארוך הוא BROWNSVILLE GIRL אורכו מגיע ל 11 דקות ! הקצר (מאותו אלבום כאמור ,ולדעתי אחד מן הקצרים ביותר שלו ) בשם I'VE GOT MY MINDE MADE UP אורכו 2.53 דקות . אשמח לתשובות אחרות .

Chocoholic

New member
הארוך הוא לדעתי

Desolation Row (שחותם את Highway 61 Revisited) - 11 וחצי דקות.

ובכן-

התשובות שהתקבלו חידשו לי. הארוך ביותר שאני חשבתי עליו - 'Sad Eyed Lady of The Lowlands' הפנטסטי, מתוך Blonde on Blonde - א 11:20 דקות. מסתבר, ש-'Desolation Row' ארוך ממנו מעט. הקצר ביותר שזכרתי - 'Three Angels', מתוך New Morning - א 2:04 דקות. זהו שיר נידח למדי של דילן, בין הפחות מוכרים. הוא שקט ועדין מאוד (כמעט דקלום על רקע מוסיקה שקטה), ואני אוהב אותו מאוד. הניחוש שלי היה, שיש קצר ממנו. תודה.

לא נחשב

לא הופיע בהקלטת-אולפן, אלא ב"קופסה". מישהו ביוטה לימד אותו לשיר הבה-נגילה.... מאוד דילן.

כרגיל, אצל דילן,

קשה מאוד לדעת, אבל בהקלטה, כשהוא מציג את השיר, הוא אומר, שזה שיר, ש"מישהו ביוטה לימד אותו".

למעלה