שאלת טריקולד

luluz1

New member
שאלת טריקולד ../images/Emo192.gif

שלום וערב טוב לכל חברי הפורום בדרך-כלל אני סמוייה פה, בעיקר נהינת מהתצלומים ומהמתכונים מורידה בפני כולם/כולן את הכובע
הפנייה שלי מתייחסת לעוגת "טריקולד" שהכנתי בסוף השבוע לפי המתכון של קרין גורן ב "ששת" מתוקים: החלטתי לשדרג את העוגה על ידי שימוש בשוקולד "נוטלה" במקום בשוקולד חלב רגיל העוגה יצאה לי "דו-קולד" (לא רואים הבדל בצבע בין השוקולד המריר לחלב) ורואים אותה רק כשתי שכבות של צבע (חום ולבן)... גם ההבדל בטעם בין שכבת השוקולד המריר לחלב (נוטלה) לא כ"כ מורגשת, הטעם של הנוטלה מאוד דומיננטי ושל המריר בכלל לא מורגש, הטעם של השוקולד המריר מורגש בעיקר בזכות בסיס הבראוניז האפוי. דבר נוסף הוא ששכבת השוקולד הלבן נמסה מאוד מהר אחרי שחותכים את העוגה (שכבת השוקולד הלבן פשוט נמרחה על הצלחת, בעוד השוקולדים האחרים נשארו יציבים) נאלצתי לשמור את העוגה בהקפאה כל הזמן, וזה למרות שפרסתי ממנה רק אחרי שהיא היתה לילה שלם במקפיא... העוגה יצאה טעימה מאוד וקצרה מחמאות, אבל עדיין ציפיתי למשהו יותר מרשים בצבע ובעמידות... יש מושג למה זה קרה ואיך אפשר למנוע בעתיד?
 

bali

New member
מנהל
2 מחשבות שלי בנושא

1. נוטלה זה לא שוקולד כמו ששוקולד חלב או מריר הם שוקולד. לממרח שוקולד אין את התכונות של שוקולד (התמצקות בקירור וכיוב) והוא מלא מלא סוכר, יותר מאשר שוקולד רגיל. אם החלפת את כמות שוקולד החלב בכמות זהה של נוטלה אז גם הצבע וגם הטעם הדומיננטי מדיי הושפעו מכך. בפעם הבאה נסי לערבב שוקולד חלב עם כף או שתיים של נוטלה ואז הטעם יהיה עדין בהרבה וגם הצבע יהיה בהיר יותר. 2. לגבי מוס שוקולד לבן - שוקולד לבן מתמצק פחות משוקולד מריר או חלב, ולכן המוס ממנו יהיה רך ודליל יותר ממוס שוקולד מריר/חלב באותם יחסים של שוקולד ושאר החומרים, ואולי הוא נמס מהר בגלל זה (יכול להיות שהמתכון בעייתי). בפעם הבאה למוס שוקולד לבן יציב יותר, להוסיף יותר שוקולד לאותה כמות שמנת ושאר החומרים (אין לי מושג מה מכיל המוס כי אין פה את המתכון), או להמיס ולערבב לתוך המוס הלבן כפית של אבקת ג'לטין שתיתן למוס אקסטרה יציבות (כמות כזו קטנה של ג'לטין לא מורגשת בטעם המוס).
 

luluz1

New member
תודה ../images/Emo24.gif

תודה רבה עזרת לי לארגן את הדברים, אני בהחלט אהיה מוכנה לטריקולד הבא
 

bali

New member
מנהל
אין בעד מה, שמחה שעזרתי ../images/Emo140.gif

 
למעלה