שאלת "טריקית"

avico2591

New member
שאלת "טריקית"

איך אתם מזהים בשר טרי שנמכר כטרי ואתם בטוחים שהוא לא טרי- או יודעים בוודאות אבל מפחדים לפתוח את הפה ולהתלונן ברשות להגנת הצרכן שהבשר הוא אכן מופשר ומדבר "כטרי" לטענת הקצב.

האם הגיוני שפרגיות טרי בלי שעבר הקפאה פעם אחת יעלה 75 שקלים לקילו, או אתם סקפטיים?

- זה בלוף שברור לכם שבשר לא כל בשר שאומרים שהוא טרי הוא באמת טרי, אבל מי פה שקצב מקצוען שידע לתת טיפים מלבד צבע הבשר, ולבדוק שהבשר יבש- כמה שאפשר שאין עודפי מים, מה עוד אתם בודקים מלבד ריח? וכל מה שכתבתי?
 
שבת שלום בקשר לפרגית מופרז חבל"ז

שבת שלום.
נצא מהנחה שפרגית משקלה צריך להיות בין 900-1000 גרם אחרת היא לא פרגית.
עם היה יוצא לקנות פרגית מקרקרת המחיר היה אולי 15-20 ש"ח ולא יותר .
לצערי אין פיקוח על המחירים וכל אחד יכול לעשות מה שהוא רצה.
שאני הולך למרכול ורואה עגבניה יפה ואדומה , אבל שאני רואה את המחירים אני נמוג מהמקום.
הרי מגדל הפרגית מקבל אולי עשר ש"ח על פרגית ואני בטוח שלא יותר.
כמה עולה שחיטה 1.5 ש"ח ,מריטת הנוצות עוד 1.5 ש"ח , ניקוי ופירוק עוד 5 ש"ח ,בהגזמה הגענו ל18ש"ח .
טוב תגידו הובלה ועבודה אז הגענו ל 20 ש" ח .
כמה פגריות משווק המגדל לפחות 1500 יחדיות וכל השאר נעשה בסרט נע .
כמה עולה לאותו מגדל : אפרוח 2-3 ש"ח ,אוכל עוד 5 ש"ח ,עבודה עוד 4ש"ח .
מכאן שבמגדל מקבל עבור פרגית אולי 10 ש"ח ליחידה .
ראינו לפני ימים שחקלאים מצעים לבוא ללקט את העגבניות מהשטח תמורת תשלום סמלי.
לפני שנים בקיבוץ חניתה בעונות הליצי היה אפשר להגיע למקום לשלם 10 ש"ח לכניסה ועל כל ק"ג שלוקחים הביתה עוד 10ש"ח לק"ג , שם היה אפשר למצוא ליצי מהעץ וגדולים , עד שהיה להם תרגיל הונאה במפעל ואז סגרו את העסק עם הליצי .
אני היתי מגיע למקום ממלא דלי שלם משלם 50-60 ש"ח ,כמובן שזולל הרבה ,אני לא שלמתי לכניסה כי התידדתי עם מנהל המטע ולא פעם הוזמנתי להנות מארוחה של הצוות .
הבן של העבוד היה לוקח אותי לשורה שיש בה ליצי עם גרענים קטנים זה זן טעים במיוחד.
בת אחי בעיה מחו"ל ואחי ביקש שאקח אותה לקטיף ,מנהל המטע של איש צוות שלקח אותי לחלקה מרוחקת ושם היו עצים מלאים עם הפרי והם גדולים במיוחד .
אצלנו בכרמיאל יש כמה חניות שמוכרות ירקות וכיוצא בזה "אורגני" ולהתדהמתי נגרמו חלק מהירקות ומה עשה מנהל החנות שלח שני עובדת למרכול וקנו מה שיהיה חסר ומכרו את אותם הירקות כירקות אורגנים וכמובן במחיר של "אורגני"
מאיר כרמיאל
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לא נראה לי שהוא התכוון לפרגית = עוף קטן אלא לבשר הכרעיים

ללא עצם שמשום מה מכונה בארץ "פרגיות".
 

Maldini Girl

New member
בנוגע לפרגית

האם זה הגיוני? כן. בסופר הקרוב לביתי מוכרים במחיר של 70 ש"ח לקילו פרגיות.
אמרתי לאמא שלי שבמקרה זה אני מעדיפה שתקנה כרעיים שעולות פחות מחצי מחיר ומפרקת לבד. אמנם מצריך קניית כמות גדולה יחסית של כרעיים, אבל אני שומרת את העצמות מכינה מהן ציר עוף, כך שבסופו של דבר במחיר של קילו פרגיות יש לי גם פרגיות וגם ציר.
 

raya

Well-known member
מחיר ה"פרגית"..
ברשת קינגסטור מוכרים פרגיות עם עור 3 ק"ג ב-100₪.
פעם היה גם בלי עור בסביבות 38₪ לקילו.
שקלתי את משקל העור+השומן שהסרתי ויצא לי מחיר של קצת פחות מ-40₪ לקילו.
רעיה
 

פוקסי99

New member
מוזר לי

כיום פרגית קוראים לבשר ירכיים של עוף אשר פורק והוצעו ממנו העצמות.לעיתים יש מקומות אשר בהם מפרקים כרעיים שלמים ואז הנתח גדול יתר .בשופרסל המחיר הוא כ60 שקל לקילו אבל לעיתים במבצעים יורד עד כ40 שקל.
ניסיתי בעבר לפרק כרעיים לבד ובשקילה של הפחת המחיר לקילו כמעט זהה.
 

avico2591

New member
לא ירדתם לסוף דעתי,

עד כמה אתם קונים את זה שהבשר תמיד טרי ולכן המחיר לכאורה שווה אותו, ולא בשר מופשר שבחלק מן המקרים זה השחקן ה"ראשי"
פרגיות, התכוונתי המושג בארץ, אבל אמנם מיני תרנוגלת צעירה -פרגית - בלשון ה"עתיקה", לא ראיתי בהרבה חנויות, האמת.
 
קונים באטליז אמין שסומכים עליו ומכירים אישית

ולא בקצביות למינהן בסופרים וככה יודעים שהבשר תמיד טרי, ושמקבלים את מה שמשלמים עבורו.
 

avico2591

New member
ידע הבשרים מי מכיר את המקום , איך הוא - אני רוצה לקנות

חזה אווז טרי,
כמה עולה בימים אלה?
איך הסינטות שלו?
 

KindOfFish

New member
אתה שואל או עונה?

יש גם פרגית שהתרנגולת שמחוברת אליה אכלה רק תירס איכותי ונשמה אוויר הרים צלול כיין בצרפת ועולה 50 יורו לקילו
כי איכות זו לא מילה גסה

אַז מען עסט שוין חזיר, זאָל רינען איבער דער באָרד
 
למעלה