שאלת יציאה מהבית לערב אחד

שאלת יציאה מהבית לערב אחד

טוב, אז הקטנטנים כבר בני חצי שנה והבעל לוחץ שנצא ערב אחד רק שנינו... כמובן שבהתחלה סירבתי על הסף אבל הוא מתעקש על כך כבר כמה חודשים ואני מניחה שהוא צודק...
מצד שני, מעולם לא עזבתי את הקטנטנים והם רק יונקים. אפילו כשה קטנטנה התאשפזה לניתוח קטן ״אשפזו״ גם את הקטנטן עם אישור מיוחד בגלל ההנקה וכדי שלא ניפרד.

אז מעבר לקושי הרגשי, יש את העניין הפרקטי. קניתי בקבוקים, קניתי פטמות הכי קטנות שיש. ועכשיו השאלה: האם להתעקש על שאיבה או לתת מטרנה? אני שונאת לשאוב וכשהקטנים חזרו מהפגיה החזרנו גם את המשאבה ומאז יונקים בלבד. בכלל לא יודעת מתי לשאוב בכדי שתהיה תפוקה כי תדירות היניקה שלהם די גדולה. עם הגדול שלי כשנאלץ תמי לשאוב מדי פעם הייתי מניקה אותו רק מצד אחד כמה שעות ואז שואבת מהצד השני. כמובן שעם הקטנים שני הצדדים פעילים כל הזמן כל שזו לא אופציה. רעיונות?
ולגבי משאבה, ביררתי ביד שרה הקרוב לביתי ואין כרגע משאבות. להתעקש לחפש בסניפים אחרים או לרדת מזה?
הזמנתי דוגמיות ממטרנה לצורך העניין אבל לא בא לי להתחיל מטרנה כשרק יונקים... וגם מי יודע אם יאהבו. לפחות השאוב בטעם מוכר. מצד שני, זה הכי פשוט לכולם.
וכמה בכלל אוכלים בגיל הזה?

הרבה שאלות... הלוואי שהחצי היה מסכים שניקח אותם איתנו...
רעיונות?
תודה!

אמבי10

New member
באמת קשה לשחרר

אבל מאוד חשוב לצאת בלי התינוקות! אני מבינה את הקושי- אני מתמודדת איתו עכשיו עם החזרה לעבודה
.
יש כמה אפשרויות- לתת מטרנה שזה באמת הכי קל, אבל גם אני לא מתחברת לרעיון הזה.
שאיבות: לדעתי הזמן הכי טוב לשאוב הוא בלילה כשעה אחרי שהולכים לישון. כל יום יצא לך בסביבות 100 משני הצדדים ולאחר 3 ימים יהיה לך מספיק ליציאה אחת. בתור התחלה או משהו חד פעמי את יכולה לשאוב במשאבה ידנית של אוונט. לדעתי בגיל הזה צריכים לפחות 150 לארוחה ולפעמים גם 180. תאכילי אותם ממש לפני היציאה ועדיף גם קצת מוצקים (הם אוכלים?) וככה יהיו לך 3 בשקט גם בלי לשאוב להן. דבר נוסף- לפני שאתם יוצאים תנסי לשמור עליהם שלא ישנו הרבה זמן, תעייפי אותם עם משחקים ואמבטיה ומיד כשתלכי הם ירדמו ואז יש סיכוי גדול שישנו רוב הזמן.
באופן כללי תתחילי לעבוד על הענין של המוצקים כי זה ממש מקל. אצלי בני שבעה חודשים, אם אוכלים טוב מוצקים ואחרי זה יונקים יכולים להחזיק גם 4- 4 וחצי שעות. זאת עבודה קשה אבל מתישהו צריך לעשות אותה אז עדיף מוקדם מאשר מאוחר.
בהצלחה ותהנו!!

גלגס

New member
מצטרפת להמלצות

לגבי המשאבה הידנית של אוונט- היא מעולה.
וגם- ברגע שהם יאכלו יותר מטעימות יהיה הרבה יותר קל לצאת מהבית. הגדול שלי היה אוכל בננה כשלא הייתי. לא הסכים בקבוק בכלל.
דרך אגב- גם זאת אפשרות שאת צריכה לקחת בחשבון- יש סיכוי שהם לא ירצו בקבוק.
מי ישאר איתם? כמה רגוע/לחוץ השמרטף?
בכל מקרה, אני מניחה שלא תצאו ליותר מ4 שעות. במקרה הכי גרוע- הם יבכו קצת (או הרבה) ויחכו שתחזרי. תהיי מוכנה לכך שהם יתנפלו עליך. אני הייתי משתדלת לעשות פיפי לפני שאני מגיעה הביתה ולשתות משהו (עד כמה שזה נשמע מצחיק) כי מרגע שנכנסתי הביתה היו דבוקים אליי שני יצורים קטנטנים...
וגם- להניק לפני שאת יוצאת. יש סיכוי שבכלל לא יהיו רעבים עד שתחזרי...
העיקר שתנסי. זה הרבה יותר פשוט כשזה מתחיל להתגלגל...

תודה לכן. מדובר על יציאה בשעות הערב

כך שאני לא חושבת שמוצקים זה רלוונטי. אניק לפני שאצא בסביבות 19:00 שזה גם לפני שהולכים לישון. כך שגם אם יקומו ב22:00-23:00 וירצו לינוק, כמו שקורה לפעמים, זה לא שאפשר יהיה להציע להם עכשיו בננה באמצע הלילה כשהם חצי ישנים

בעלי כבר הזמין כרטיסים לסרט VIP ליום חמישי הקרוב... כך שאין לי יותר מדי זמן... מאחר שכמו שכתבתי אין לי בכלל משאבה בעלי ממש ברגעים אלה נמצא ביד שרה להביא אחת. אנסה לשאוב בלילה (שונאת לשאוב!!!) ומקווה שיצא משהו. לא מאמינה שאני הולכת לבזבז על זה שעות שינה יקרות... כבר אמרתי שאני לא חובבת שאיבות?
מצד שני, אני גם לא חובבת מטרנה, אז מילא.

השמרטפית היא מישהי שנמצאת איתנו הרבה פעמים בשעות אחה״צ ועוזרת לי להתמודד עם שלושה קטנטנים ולצלוח את שגרת הערב של שלושתם (הגדול בן שנתיים וחצי) כך שהיא מכירה אותם היטב ויודעת להרגיע אותם. אפילו יודעת להרדים במנשא את זה שקשה לו יותר. כך שאני ממש רגועה מהבחינה הזו.
יאללה, נקפוץ למים ונעשה מחר ניסיון עם הבקבוק לראות שהם בכלל מסכימים...
אחלו לי בהצלחה!

גלגס

New member
בהצלחה!

איזה יופי שיש מישהי כזאת שאת יכולה לסמוך עליה.
הבן שלי היה נרגע עם בננה גם באמצע הלילה אבל אני לא זוכרת באיזה גיל. נראה לי שבערך מגיל 7-8 חודשים.
תהנו מהסרט!!!

אמבי10

New member
בהצלחה ותהנו!!

מסכימה עם כל מילה של גלגס (לגבי השירותים ולשתות לפני שאת נכנסת הביתה) זה מדהים ההתנפלות הזאת, סוג של מחמאה

מה את עושה ערה בשעות כאלה?!

מקווה שלא עבר עלייך לילה לבן...
אז אצלנו... היה ממש כיף!

אמנם ההכנות לא כל כך צלחו: בעלי שאל משאבה יד שרה וחיכיתי במיוחד ערה אחרי הנקת הערב אחרונה כדי שיהיה עוד חלב, אבל כשהפעלנו את המשאבה הסתבר שהיא לא עובדת. מאחר שלא היה לי חלב שאוב אפילו כדי בדוק אם הם מוכנים לבקבוק, החלטתי בצער לנסות מטרנה. לשמחתי הם לא רצו

מאחר שהגיע כבר יום חמישי ולא היתה הרבה ברירה, בניתי על זה שנספיק לחזור להנקה של 23:00-24:00 ופיניתי שעד אז לא יתעוררו, ושאם כן אפשר יהיה להריע אותם גם בלי ציצי. במקביל השארתי מטרנה למקרה חירום. בהנחה שאם באמת יהיו מורעבים לא יהיו כל כך בררנים. ההנחיה לשמרטפית היתה לנסות להרגיע בלי בקבוקים, ומטרנה למקרה חירום חירומי לבד.

לא יכולה לתאר את המתח והלחץ לפני שיצאנו... תאום 1 כנראה הרגיש שאני עומדת לנטוש ונדבק לציצי ולא רצה לעזוב... וזה בכלל לא אופייני לו! אבל הוא בהחלט מרגיש אותי. תאומה 2 בכלל גרמה לי להתקף לב כי היתה כל כך עייפה לא הסכימה לינוק. זה קורה לה הרבה אבל בדרך כלל אני לא מודאגת, כי אם לא רוצה עכשיו מקסימום תאכל אחר כך. אבל הפעם ה״אחר כך״ יהיה מאוחר מאוד! בסוף לא היתה לי ברירה והרדמתי אותה. אבל לפני שיצאנו הערתי אותה (מה שאני כמובן לא עושה בדרך כלל, אבל הפעם היתה חייבת לינוק לפני!) וכמובן שהיא ינקה בשמחה.
יצאנו ב20:00. ב23:30 יצאנו לדרך חזרה הביתה והתעדכנו שכל השלושה ישנים יפה. אבל כשהגענו בחצות וקצת הסתבר שכל השלושה הספיקו להתעורר בחצי שעה הזו... השמרטפית הנהדרת ידעה להתמודד יפה עם כל הצרחות והדרישות לאמא. הרגיעה יפה אחד אחד כך שחזרנו לבית שקט, כשהגדול חזר כבר לישון, תאום 1 מקשקש לעצמו במיטה בשקט וממתין בסבלנות לאמא, ותאומה 2 בזרועותיה של השמרטפית. רגועה אבל מורעבת. התנפלה לה על הציצי וינקה בתשוקה ובתאווה. פשוט תענוג
. רק תוך כדי ההנקה שלה הבנתי שתאום 1 בעצם ער וממתין לי בשקט. אילו הייתי יודעת הייתי מניקה אותם ביחד! אל לא ידעתי, אז כשסיימתי עם הקטנטנה עברתי לקטנטן שגם הוא התנפל בתאווה. וואו, אין מה להגיד. באמת מחמיא

אז מעבר לכך שממש נהנינו בסרט ומזמן האיכות הזוגי, הגעתי לכמה מסקנות:
1) כמה התעסקות זה בקבוקים! חצי יום רק עמדתי לשטוף שני בקבוקים, להרתיח במים רותחים לסרטרליזציה, להרתיח מים למטרנה, לצנן את המים. להרתיח עוד מים ושים בתרמוס כדי שיהיה חמים... הצילו. לשמחתי הם אפילו לא קיבלו בקבוק בסוף. אבל ממש הודיתי לאלוהים שאני לא צריכה להתעסק עם זה ביום יום. לא מבינה איך נשים עושות את זה...
2) לא רוצה מטרנה. סופית. בעלי יחליף את המשאבה ואדאג שתהיה בבית. ולמרות שאני לא אוהב שאיבות בהחלט אשטח מדי פעם כדי שאפשר יהיה לצאת לפעמים.
3) זמן איכות זוגי זה חשוב!!! כמה שהיה מוזר לצאת בלי הקטנים שנינו ממש נהנינו וזה השאיר טעם לעוד. החצי הודיע שמעכשיו אחת לחודש אנחנו עושים יציאה כזו. כבר קבענו את שתי היציאות הבאות לספטמבר ואוקטובר... (מסעדה אהובה עלינו לספטמבר והופעה של מתי כספי באוקטובר
)

סליחה על העידכון הארוך... אבל אם זה עוזר למישהי שהתלבטה כמוני אז זה שווה.
ותודה לכן!!! עזרתן לי המון. במיוחד פן הרגשי...

אמבי10

New member
חחח חזרתימבילוי ארוך בקניו עם אחותי ועם

התינוקות. חיכיתי שהם ירדמו כדי ללכת לישון. עכשיו זה מתנקם בי

איזה עדכון משמח! נשמע שהיה ממש מוצלח. אני שמתי לב שאני נלחצת בכל יציאה אבל בתכל'ס זה תמיד מסתדר והם מחכים יפה.
ובקבוקים זה באמת סיוט!
כל הכבוד על היוזמה ועל ההחלטה לחודשים הבאים, מקווה שיצליח לכם ככה גם בהמשך...

למעלה